İç hava kalitesi, çalışan sağlığını ve performansını etkiliyor

banner113

Abalıoğlu Holding bünyesinde faaliyet HIFYBER, endüstriyel tesislerdeki toz toplama sistemleri ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan filtrelerin; çalışan sağlığı ve performansı üzerindeki etkilerini açıkladı. Endüstriyel tesislerdeki klima santrallerinde ve toz toplama sistemlerinde kullanılan filtreler, çalışan sağlığını ve performansını doğrudan etkiliyor.

banner114
İŞLETME / İK 03.02.2022, 15:38 Erkan YILMAZ
İç hava kalitesi, çalışan sağlığını ve performansını etkiliyor

Gıda, ilaç, plastik, ahşap, ambalaj, metal işleme, seramik tesisleri, lastik üretimi, kağıt imalatları, çimento ve demir-çelik üretimi yapan endüstriyel tesislerde prosesten çıkan ve 2,5 mikrondan küçük olan tozlar, akciğerin en ince noktalarına kadar ulaşarak, kanseri riskini artırıyor. Ayrıca havada asılı kalan virüsler; toz toplama sistemleri ve klima santralleri ile taşınarak, bulaş riskini artırıyor.Endüstriyel tesislerde ki klima santrallerinde kullanılan hava filtrelerinin antibakteriyel-antiviral özellikte nanofiber kaplı olması; havada asılı kalan ve teneffüs edilebilen bakteri ve virüslerin, solunum yoluyla enfeksiyon riski ve alerjik reaksiyon oluşturmasını önlüyor.

“Endüstriyel tesislerde mahaldeki havanın filtre edilmesi ve kirli havanın zararsız bir şekilde atmosfere atılması, çalışanların sağlığının yanı sıra verimliliği açısından da önem arz ediyor” diyen Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, endüstriyel tesislerdeki toz toplama sistemlerinde ve klima santrallerinde kullanılan filtrelerin özellikleri ve önemi hakkında açıklamalarda bulundu: “HIFYBER olarak toz toplama sistemlerinde 1 mikron altındaki küçük partikülleri filtrelemek üzere geliştirdiğimiz filtre kumaşı ile endüstriyel tesislerde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları sunuyoruz. Aynı şekilde endüstriyel tesislerdeki klima santrallerinde kullanılan filtrelerin de yüksek performanslı, antibakteriyel-antiviral özellikte nanofiber kaplıolması hayati önem taşıyor. Çünkü klima santralleri; temiz havayı, iç ortam havası ile karıştırıp, filtreden geçirdikten sonra mahale veriyor. Yüksek filtrasyon verimliliği sağlayan antibakteriyel-antiviral özellikte nanofiber kaplı filtreler ile etkili bir hava filtrasyonu yapmak ve böylece havayı, bakteri ve virüslerden arındırılmış olarak ortama şartlandırarak çalışan sağlığını korumak mümkün. Endüstriyel tesislerdeki iç hava kalitesi çalışanların performansını da doğrudan etkiliyor. Yapılan araştrmalara göre ortam havasındaki karbondioksit oranının yükselmesi çalışanların kendilerini yorgun hissetmelerine neden oluyor ve bu durum da performanslarını yüzde 10 düşürüyor. İç mekân hava kalitesi yüksek olan işletmelerde çalışanlar, kendilerini daha sağlıklı ve enerjik hissediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Hifyber, toplu yaşamın olduğu kapalı alanlarda virüs ve bakterilerin yayılmasını önleyici özellikte ki Nanofiber Filtre Medyası ile iklimlendirme sistemlerinde güvenli şartlandırma sağlayarak, yüksek bir “iç mekân hava kalitesi” sunmaya devam ediyor.

Hifyber 

Hifyber, 2.500’e yakın çalışanı ile 3 kıtada faaliyet gösteren Denizli, Türkiye merkezli Abalıoğlu Holding’in iştiraki olan Açık Kart Bilgi Teknolojileri Ticaret A.Ş. firmasının elektrospining teknolojisi ile nanofiber kaplı filtre medyası üreten markasıdır.

Hifyber, Denizli’de bulunan üretim tesislerinde 2014 yılından bu yana endüstriyel hava filtrasyonu ve HVAC sistemleri alanında faaliyet gösteren firmalara, yarı-mamül olarak “nanofiber kaplı filtre medyası” üretmektedir. Hifyber aynı zamanda N95 (FFP2) / N99 (FFP3) yüz maskeleri için de performans katmanı üretimi gerçekleştirmektedir.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159