banner69

Miniyol yatırım turuna çıktı

banner113

Biletall.com’un kurucuları ve yöneticileri tarafından Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde KOSGEB AR-GE ve İnovasyon desteği ile 2020 yılında kurulan, online araç kiralama teknolojileri konusunda faaliyet gösteren Miniyol, fonbulucu platformunda yatırım turuna çıktı. Değer önerisi olarak hızlı arayüzler ile tek platformdan tüm araçları kıyaslama ve minimum ödemeyle rezerve etme imkanı sunan yerli girişim, şirket paylarının %12’sinin arzıyla 10 milyon 200 bin TL fona erişmeye çalışıyor. Miniyol’un hedefi, beş yıl gibi kısa sürede Mobility Super App haline gelmek. Ankara Kalkınma Ajansı'nın tura katılmasıyla, fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 1 milyon TL yatırım yapma kararı aldığı tur, 18 Ocak 2023’e kadar devam edecek.

banner114
İŞLETME / İK 12.12.2022, 14:15 Erkan YILMAZ
Miniyol yatırım turuna çıktı

 Miniyol girişimi, paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu’da yatırımcılarını arıyor. Onlarca araç kiralama platformunun, binlerce aracını kıyaslamak için yüzlerce web sayfasını ziyaret edip, manuel kıyaslama yapma problemine çözüm olarak yola çıkan girişim, şirket paylarının %12’sinin yatırımcılara arzıyla 10 milyon 200 bin TL finansmana ulaşmayı hedefliyor.

Ankara Kalkınma Ajans ile fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun eş finansman modeliyle 1 milyon TL yatırım yapma kararı aldığı tura, fonbulucu CEO’su Hakan Yıldız ve farklı melek yatırımcıların da katılımıyla 1 milyon TL’nin üzerinde fon sağlanacak. Ayrıca yatırım turunun başlama tarihi olan 12 Aralık Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 bedelsiz pay verilecek. Ek olarak, yatırımcıların fonbulucu10 indirim koduyla Miniyol.com üzerinden yapacağı işlemler, bir yıl boyunca %10 indirimli olacak.

Miniyol Mobility Super App'in ilk aşaması olan günlük araç kiralama pazaryeri Miniyol, 2021 Haziran'da hizmete açılarak, halihazırda 1 milyon 500 binden fazla ziyaretçiye ve ilk 17 ayda 11 milyon TL ciroya ulaşmış durumda. Yatırım turunun başarıyla tamamlanmasıyla birlikte kullan-bırak araç kiralama hizmeti verecek olan Miniyol Express ve kişiden kişiye araç kiralama hizmeti verecek olan Miniyol Self ürünlerinin 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. “Araç kiralamanın yeni yolu” mottosuyla ilerleyen Miniyol, yeni ürünlerinin devreye alınmasının ardından beş yıl içerisinde Mobility Super App haline gelecek.

Türkiye'nin ikinci online araç kiralama pazar yeri

Hizmetleri hakkında bilgi veren Miniyol Kurucu Ortağı Yaşar Çelik, “Miniyol, araç kiralama hizmeti veren firmaların Miniyol sistemlerine entegre edilmesi ile miniyol.com web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden araç kıyaslama ve rezervasyon yapma hizmeti veren platform. Platform üzerinde Sixt, Garenta, Europcar, Rentgo, Avec gibi global, ulusal ve bölgesel hizmet veren 80'den fazla firmanın 80 binden fazla aracı yer alıyor. Miniyol.com'u rakiplerinden ayıran temel farklılıklar ödeme yöntemleri, müşteri sadakat programları ve koşulsuz iptal, iade hakları. Bu donanımı ile birlikte Miniyol.com bir yıl gibi kısa sürede Türkiye'nin ikinci online araç kiralama pazar yeri konumuna geldi” dedi.

Miniyol Kurucu Ortağı Furkan Çelik, “Sürdürülebilir bir dünya için yeni iş modelleri ve teknolojileri geliştiren bir şirketiz. Geliştireceğimiz ürünler ile yeni gelir modelleri oluşturuyor, paylaşım ekosistemi ile karbon emisyonunun azaltılmasını sağlıyoruz. Dolasıyla insana, topluma ve dünyaya yönelik bir değer üretimi içerisindeyiz. Hedef kitlemiz olan Y ve Z kuşağının paylaşım ve kiralama ekosistemine olan ilgisi giderek artarken kalıcı değer öneriyle yola çıkan şirketlerle bağ kurmayı tercih ettiğin de farkındayız. Toplumsal sorumluluk bilinci tabanında gelişen mobilite ekosisteminin geleceğine inanan tüm bireysel ve kurumsal yatırımcılarınızı hikayemize ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Miniyol Kurucu Ortağı Ömer Faruk Çelik ise, “Mobilitenin dünyada ve ülkemizde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kitle fonlaması modeli ile Miniyol Mobility Super App projemize dahil olacak yatırımcı ve paydaşlarımızla birlikte yüksek getirili, hızlı büyüme potansiyeline sahip ve global exit’e açık bir şirket haline gelerek hep birlikte kazanacağımız model inşa etmek istiyoruz. Erken aşamada çıktığımız bu yatırım kampanyasıyla amaçladığımız ölçeğe ulaşınca daha yüksek değerleme ile alacağımız yatırımlardan sonra hisse değerimizi artıracağız. İlk 17 ayda 11 milyon TL ciroya ulaştık. Beşinci yılımıza geldiğimizde yıllık 548 milyon TL ciro ile devam edebileceğimizi öngörüyoruz” sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159