banner69

TSE Sektör Buluşmalarının ikincisi 22 Aralık’da Konya’da

banner113

Teknoloji ve bilgi transferi, üreticiye pazar şartlarına uyumluluk ve son kullanıcıya kalite güvencesi sağlayan Türk Standardları Enstitüsü (TSE), iş dünyasının talepleri ve sanayideki gelişmeler doğrultusunda sektörlere yönelik hizmet çeşitliliğini zenginleştiriyor. TSE, Türkiye’nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilciler ile bir araya gelmek için başlattığı “TSE Sektör Buluşmaları”nın ikincisini 22 Aralık Perşembe günü Konya’da gerçekleştirecek.

banner114
İŞLETME / İK 19.12.2022, 15:09 Erkan YILMAZ
TSE Sektör Buluşmalarının ikincisi 22 Aralık’da Konya’da

Sektör buluşmalarını değerlendiren TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, “TSE uygunluk değerlendirme hizmetleri, yayımladığı standartlar, düzenlediği sertifikalar ile Türk malı sanayi ürünlerinin kalitesinin yükselmesine katkı sağlıyor, ülkemizin küresel ticarette rekabet gücünü arttırıyor.” dedi.

Türkiye’nin rekabet gücünü artıran, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştıran, standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerini etkin ve güvenilir olarak sağlayan TSE, tercih edilen, lider kuruluş olma yönündeki çalışmalarına devam ediyor. İş dünyasının her bir bileşeniyle çözüm odaklı ve proaktif bir ilişki içerisinde olan TSE, paydaşlarına rehberlik etmek için Türkiye’nin birçok şehrinde farklı sektörlerinden temsilciler ile bir araya geliyor.

26 Ekim’de Gaziantep’ten başlatılan TSE Sektör Buluşmalarının ikincisi 22 Aralık’da Konya’da gerçekleştirilecek. TSE Sektör Buluşmaları ile sanayideki gelişmeler doğrultusunda iş dünyasının talepleri dinlenecek. Etkinliklerde ayrıca iş dünyasına ve insanlarına TSE’nin yakın zamanda faaliyete geçirdiği hizmet alanları ile önümüzdeki süreçte uygulamaya alacağı projeleri hakkında bilgilendirme yapılacak.

TSE Sektör Buluşmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE’nin, ‘yüksek katma değerli üretim’, ‘sanayide verimlilik artışı ve ‘dijital dönüşüm’ alanlarında standardizasyon ve uygunluk değerlendirme hizmetleri ile sanayicilerin küresel pazarlarda önlerine çıkan kapıları açan, anahtar görevi gördüğünü kaydederek, “TSE laboratuvarlarında 110 binden fazla deney gerçekleştirdik. 2 bin 316 standart yayımladık. 20 bin ürün belgesi, 9 bin yönetim sistemi belgesi, 30 bin hizmet yeri belgesi, 20 bin eğitim sertifikası düzenledik. Bu hizmetlerle Türk malı sanayi ürünlerinin kalitesinin yükselmesine katkı sağlayarak ülkemizin küresel rekabet gücünü arttırdık. İthalat denetimleriyle standartlara uygun olmayan 5 bin 149 ürünün Türkiye’ye girişini engelledik. Eti Maden’in çalışmalarına 5 yılda 35 bin analiz hizmeti sunarak destek olduk. Demiryolu araç ve hatlarında tip onay belgelendirmesi bağımsız emniyet değerlendirme kuruluşu yetkisi alarak yurt dışına bir bağımlılıktan daha kurtulduk.” dedi.

Teknik kapasite açısından dünyada sayılı merkezlerden biri olacak TSE’nin Ankara Kalite Kampüsü’nün inşaatına başlandığını ifade eden Şahin, “Sanayicimize daha iyi hizmet sunmak için sürekli altyapımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Konya’da ikincisi düzenleyeceğimiz TSE Sektör Buluşmaları ile iş insanlarımızın, sanayicimizin uygunluk değerlendirme alanında karşılaştığı sorunları ele alacağız. Sektör buluşmaları ile Türkiye ekonomisinin yapı taşları olan sanayicilerimize ‘daha iyi hizmeti nasıl sunabiliriz?’ sorusuna cevap arayacağız. Çalışmalarımızla ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159