banner139
banner69

EGOD Başkanı Torun: “Otomobil satışlarının lokomotifi engelli plakası”

banner113

Otomotiv sektöründe satışları bu yılın ilk çeyreğinde engelli plakası ile yapılan alımlar sırtladı. Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, 2024 yılı sıfır otomobil satışlarında 2023’e göre düşüş beklentisinin gerçekleşmediğini, bunun sebebinin de engelli otomobil satışının artması olduğunu belirterek, “Otomobil satışının yüzde 45’ini ile engellilere yönelik olan satışlar oluşturuyor, sektörün lokomotifi engelliler oldu” dedi.

banner114
OTOMOBİL 07.05.2024, 10:37 07.05.2024, 10:39 Erkan YILMAZ
EGOD Başkanı Torun: “Otomobil satışlarının lokomotifi engelli plakası”

2024 yılı ilk çeyreğinde otomobil satışlarının 2023 yılına göre daha iyi bir performans gösterdiğini söyleyen EGOD Başkanı Torun, bunun altında engelli plakasının yattığını söyledi. Son 3 ay içinde satılan araçların yüzde 45’inin engelli plakası aldığını vurgulayan Torun, “Geçtiğimiz yıl ÖTV sıfır destekli engelli araç üst sınırı 1 milyon TL idi, bu bütçe ile neredeyse bir ya da iki model araç alınabiliyordu. Ancak 2024 yılı itibariyle bu rakamın 1 milyon 600 bin TL’ye çıkması, engelli plakalı araç satışını patlattı” dedi.

Bu üst rakamın 1 milyon 600 bin TL’le çıkması ile yabancı marka araçlar dahil alınabilecek araç yelpazesinin genişlediğini hatırlatan Torun, “Engelli plakası ile araç alacak müşterinin bütçesi zaten hazırdı, bu artışı bekliyordu. Artışın gelmesi ile otomobil alımları başladı, bu da sektörün satışlarının geçen yıla göre daha iyi olmasını sağladı. Otomobil satışlarının ilk çeyrekte lokomotifi engelli plakalar oldu diyebiliriz” diye konuştu.

Yabancı otomobil satışı yerliyi geçti

Yabancı otomobil satışının yerli otomobil satışını da geçtiğini vurgulayan Torun, “Bunun sektörümüz için çok olumlu olduğunu düşünmüyorum. Önümüzdeki dönemde yerli otomobil satışının yükselmesini bekliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159