banner139
banner69

Temsa Elektrikli Fuso Canter’in lansmanını yaptı

banner113

Temsa taşımacılığın yeni enerjisi sologanıyla Fuso eCanter’i 40 yıllık işbirliğinin kutlamasıyla birlikte Adana’da gerçekleştirdi. Fuso eCanter ilk etapta ithal olarak Türkiye pazarına sunulacak. eCanter’in menzili 200 km’ye ulaşıyor.

banner114
OTOMOTİV 06.05.2024, 14:06 06.05.2024, 17:44 Taşıma Dünyası
Temsa Elektrikli Fuso Canter’in lansmanını yaptı

HBR: ERKAN YILMAZ / ADANA

30 Nisan 2024 tarihinde Temsa’nın Adana fabrikasında gerçekleşen lansman ve 40.yıl kutlamasına Sabancı Holding Mobilite Grup Başkanı Cevdet Alemdar, Temsa Genel Müdürü Tolga Kaan Doğancıoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ, Fuso Uluslararası Bölüm Başkanı Andreas Deuschle ve Temsa’nın bayi sahip ve yöneticileri ile işciler katıldı. 

40 yıllık ortaklık değerli

eCanter’in lansmanına yönelik düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Holding Mobilite Grup Başkanı Cevdet Alemdar, “Yeni araç lansmanları çok heyecanlı ve güzeldir. Ayrıca bugün Fuso Canter ile işbirliğimizin 40. yılını kutluyoruz. Sabancı ortaklıklarıyla meşhurdur. 40 yıllık ortaklık da herkese nasip olmaz. Temsa 1968 yılında kuruldu. Temsa Sabancı Holding’in sanayiye yönelik akıncılarından ilki. Burada müthiş bir vizyon var. Rahmetli Sakıp Sabancı ve Rahmetli Özdemir Sabancı kardeşlerin açtığı yol bugün Türkiye’de mobilite yolculuğuna öncülük eden, sıfır emisyon yolculuğunun  mihenk taşlarını döşeyen mobilite grubu yaratmamıza yol verdi. Sabancı Holding hep ilklere imza attı. Her zaman yüksek katma değerle Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağladı. Biz sürdürülebilir teknolojilerle geleceği yakalıyoruz, dünya ile Türkiye’yi birleştiriyoruz. Bunun da devamı gelecek. Bunun için özellikle Sayın Tolga Kaan Dogancıoğlu’nun liderliğinde bütün Temsa ekibine yürekten, gönülden teşekkür ediyorum. Az iş başarmadılar. Ne badireler atlattılar. Ne zorluklar yaşadılar ve hepsini de tek tek üzerinden geçtiler ve bugün burada bize kutlama yapma fırsatı verdiler” dedi.

Hep birlikte başardık

Fuso Uluslararası Bölüm Başkanı Andreas Deuschle: 40 yıllık işbirliğini kutlamak için buradayız 40 yıllık ilişkiyi sürdürmek çok önemli. Bu işi aslında hep birlikte başardık. eCanter’i yeni güvenlik özellikleri ile tanıtıyoruz. eCanter pazardaki durumumuzu güçlendirecek bizi geleceğe taşıyacak.

eCanter dönüşümün öncüsü

Basın toplantısında konuşan Temsa Genel Müdürü Tolga Kaan Doğancıoğlu, yeni Canter’in 2022 Temmuz ayında yaptıklarını belirterek, “Bugün de Temsa ve Fuso ailesi olarak dünyada yeni lansmanı yapılan eCanter’i sizlerle buluşturuyoruz. Biz bütün varlığımızı, gücümüzü, teknolojimizi sadece Temsa ile değil bütün eko sistemle paylaşmaya ve güçlendirmeye  gayret etmiş, bunu da iş önceliklerimizden birisi yapmış bir şirketiz. eCanter’de aynen otobüslerimiz gibi bu eko sistemi baştan aşağı değiştirecek ve güçlendirecek bir ürün. Çok geniş kullanım alanı olan bir ürün. Bugün Türkiye’nin ne kadar can damarı varsa inşaattan, enerjiye, gıdadan perakendeye hepsinde bir tür Canter var. Şimde eCanter ile sadece hafif ticari kamyon pazarını değiştirmeyeceğiz, dönüştürmeyeceğiz. Çalıştığı zaman Türkiye’nin kalkındığı, yorulduğu zaman Türkiye’nin geriye düştüğü tüm bu sektörlerin dönüşümüne öncülük edeceğiz. Böyle öncü bir ürünü Türkiye’ye sunmaktan mutluyuz. Biz eCanter’i 40. yılımıza denk gelecek şekilde lanse etmekten ayrıca gururluyuz, mutluyuz. Çoğu firmaya nasip olmayacak bu süreyi birlikte geçirdik. eCanter’in yolu açık olsun. Umarız elektrikli taşımacılık dönüşümünün de önemli basamağına şahit olacağız.

40 yılda 100 bini geçti

Basın toplantısında Temsa Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp’de Fuso Canter ve Temsa işbirliğinin sürecini aktardı: 2023 yılında Fuso 60’ıncı yaşını kutladı. 150’den fazla ülkeye satış yapıyor. Bugüne kadar 5 milyon adeta yakın bir satış gerçekleştirdi. Fuso ile 1984 yılında ilk distribütörlük anlaşması imzalandı. Satış rakamlarının çok tatmin edici seviyelere gelmesiyle 1992 yılına geldiğimizde Canter’in Adana’da üretim kararı aldı. 1992’den beri Canter üretimimiz 92 bin adeti geçti. 1984’den ithal ettiğimiz araçlarla birlikte satış adeti de 100 binin üzerine çıktı. Bu gerçekten çok büyük başarı.

Taşımacılığın yeni enerjisi eCanter yollarda

Hakan Koralp, hafif kamyon pazarı ile ilgili de bilgiler verdi: 2020 yılında 2 bin 500 adet olan pazar 2023 yılında 5 bin 500 adetlere ulaştı. Yüzde 10 olan pazar payımızı 2023 yılında yüzde 20’lere çıkarttık. 2024 yılında da pazarda bir daralma beklememize rağmen 2023 yılına benzer pazar payına benzer bir seviyede kapatmayı hedefliyoruz. İhracat pazarlarında da büyümek istiyoruz. Azerbaycan, Gürcistan Kazakistan, Ermenistan olmak üzere satış organizasyonumuzu genişlettik. 2023 yılında 51 adetlik satış gerçekleştirdik. 2024 yılında 100 adetin üzerine çıkmak istiyoruz Canter yurtdışında büyümeye devam edecek. Fuso ile işbirliğimizi bir üst seviyeye taşıyoruz. Hafif kamyon pazarında elektrikli dönüşümün öncüsü olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz. Taşımacılığın yeni enerjisi olacak eCanter yollarda.

eCanter’in özellikleri 

Temsa Fuso Canter Ürün Müdürü Aytuğ Bük, eCanter ile ilgili bilgiler aktardı: 200 km’ye ulaşan km menziline sahip. Farlar led oldu. İç tasarımda ön gögüs tamamen yenilendi. Vites kolu sağ taraftan sol tarafa geçişi kolaylaştırıyor. Isıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon, mekanik körüklü sürücü koltuğu, elektrikli park freni, fonksiyonel direksiyon tuşları gibi birçok özellikler yer alıyor. Ön gösterge paneli tamamen dijital hale geldi. Anahtarsız giriş ve çalışma sistemi multi medya ekranı ve geri dönüş kamera standart. Motora entegre elektrikli aks ile kompakt yapı, maksimum motor çıkışı 110 Kw/129 Kw, maksimum hız 89 km/saat, yokuş tırmanma performansı yüzde 20’nin üstünde, rejenaratif fren sistemi, ABA5 acil fren sistemi, AVAS yaya sürücü hava yastığı, su soğutmalı, uzun ömürlü ve dış etmenlere karşı dayanıklı lityum-iyon yapısıyla M (82 kWh) ve L (124 kWh) batarya seçenekleri sunuyor.  M batarya AC şarş süresi 22 Kw 5 saat, DC şarj süresi 104 Kw İLE 1 saat, L batarya AC 22 kW ile 6 saat, DC 104 kW ile 1.5 saat. ilk aşamada 6.5 ton ile 8.5 ton arasındaki versiyonlar sipariş edilerek pazara sunuyor olacağız daha sonra 4.25 tonluk sokak aralarında dağıtıma uygun olacak araç da pazarda olacak. ■

Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin, Otobüs Satış Müdürü Ender Keskin ve Kamyon Satış Müdürü Bilal Sürmen eCanter’in lansmanına katıldı.

Temsa Rize Bayisi Meteler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Mete, Erzurum Bayisi Araz Otomotiv Yönetim Kurulu Hayri Araz eCanter’in lansmanına katıldı.

Temsa Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ, "Fuso ile işbirliğinde 40. yılı  yaşıyoruz. Rize ve Erzurum bayilerimizin de bu noktada çok büyük önemi var. Meteler Otomotiv ve Araz Otomotiv’de 1984 yılından beri Temsa’nın bayiliğini yürütüyorlar. Bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159