Taşımacıya yeni yük: 1 milyar TL

banner113

Ticari araçlara yılda bir yerine iki kez fenni muayene gündemde...

banner114
MEVZUAT 08.12.2014, 16:05 08.12.2014, 16:14 Taşıma Dünyası
Taşımacıya yeni yük: 1 milyar TL

İçişleri Bakanlığı halen yılda bir olan ticari araç fenni muayenesini yılda ikiye çıkarmak için çalışma yürütüyor. Yeni durumda halen yıllık 1 milyar TL olan toplam fenni muayene gideri iki katına çıkıp 2 milyar TL’yi bulacak. Zordaki taşımacıya gelecek bu ek yükün taşıma güvenliğine yapacağı katkıya da şüpheyle yaklaşılıyor.

İçişleri Bakanlığınca yürütülmekte olan trafik güvenliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında halen 1 yıl olan ticari araç fenni muayene süresinin 6 aya düşürülmesi hususunun da yer aldığı belirtiliyor. Taşımacıların yükünü önemli ölçüde artıracak bu konu üzerinde durulması gerekiyor.


Fatura kabaracak

Halen otobüs, kamyon, çekici ve tanker için 223 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork için 165 TL fenni muayene ücreti alınıyor. Yeni yılla birlikte bu rakamlarda artış söz konusu. Bu durumda taşıt başına ortalama 200 TL hesabıyla yaklaşık 5 milyon civarındaki ticari taşıtın zaten yaklaşık 1 milyar TL fenni muayene ücreti ödemesi gerekiyor. Süre yarıya inip muayene sayısı ikiye çıktığında taşıt başına ortalama 200 TL ve tüm ticari taşıtlar için 1 milyar TL ek yük gelecek. Toplam muayene faturası taşıt başına 400, tüm ticari taşıtlar için 2 milyar TL’ye yükselecek. 

Buna değer mi?

Ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının nedenleri arasında taşıt kusurları yüzde1’i geçmiyor. Daha fazla kilometre yapmalarına rağmen ticari taşıtların diğer taşıtlara göre çok çok fazla kazaya karışmaları da söz konusu değil. Bu durumda zordaki taşımacılara getirilecek ek yükün amaçlara hizmet edeceğinden şüphe duyuluyor. Bunun yerine taşıma ve trafik güvenliği için daha gerçekçi hedeflere yönelinmesi gerekli görülüyor. 

Bazı istatistikler

• TUİK verilerine göre Eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 18 milyon 616 bin 82 adet taşıtın yüzde 52,1’ini otomobil, yüzde 16,3’ünü kamyonet, yüzde 15,2’sini motosiklet, yüzde 8,6’sını traktör, yüzde 4,1’ini kamyon, yüzde 2,3’ünü minibüs, yüzde 1,1’ini otobüs, yüzde 0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor. 

• 2013 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına karışan toplam 251 bin 729 taşıtın yüzde 50,3’ü otomobil, yüzde 16,2’si motosiklet, yüzde 16,1’i kamyonet, yüzde 5,7’si kamyon yüzde 3,2’si minibüs, yüzde 2,9’u otobüs ve yüzde 5,6’sı diğer taşıtlardan oluştu. 

• TUİK verilerine göre Türkiye’de 2013 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 183 bin 30 kusura bakıldığında kusurların yüzde 88,7’sinin sürücü, yüzde 9’unun yaya, yüzde 1’inin yol, yüzde 0,9’unun taşıt ve yüzde 0,4’ü yolcu kaynaklı.  ■

Dr. Zeki Dönmez'in ilgili yazısı





Yorumlar (1)
halis menge 9 yıl önce
Duydunuz mu arkadaşlar içişleri bakanı sadece ticari araçların az vergi alınması çok kazalar olacaktır zaten analarımızı ağlatmışsın ticaretimiz neden kalmış 80 milyon insanın gelir gideri ticari araçların sırtındadır niye kango doblo kornet vipler yolcu taşımacılığı yapıyorlar hepsinin de korsan çalışıyor Türkiye'nin %90 kaza yapanlar taksiler ve doblo kango kornet guruplardır resmen o yazıyı yazanlar ihlal ediyorlar bir ticari aracın kazanın sebebiyetide ufak araçlardır lütfen araştırmayı doğru yapsınlar çünkü ticari araç sahibi %80 çeketini satar aracında eksik bırakmazlar çünkü bırakırsa zarar eder çünkü bizler zengin çocuğu değiliz babalar bize taksi alsınlar sayın başbakanım bakanım lütfen birazcık bizi acıyın bizler ticari olarak kazaların sebebiyet veren sizsiniz çünkü ticari şoför direksiyonda oturup vergisini hesaplıyor bir bakıyor çook milyara ulaştı eyvah nasıl edim ne edeyim o anda arabayı unutuyor sadece borcunu düşünüyor gerçekten geçen gün gördüm otobüs taksinin üstüne çıkmıştı adamdan sordum dedi hiç görmedim dümdüzdür yol ben yola çıktığımda vergisi hesaplamıyorum vergi verdiğim kurumları hesaplıyorum bu ne esnaf sanat bu ne şo.cemiyet ticaret odası maliye muhasebeci beyanname bandıro belediye garajlar simsarlar bu ne serece bu ne piskoteknik bu ulaştırma fatura fiş daha yari olmadı bağ kurada bişey kalmadı kısacası sayın başbakanım bakanım öldürsek dahi siratköprü başında olup da köprüde geçmeyi düşünmüyoruz yine vergi hesabı yapıyorlar her attığımız adımlar içtiğimiz Sular vergi altımızda kar üstümüz de vergi ölüme kadar bakanım yeriniz çok sıcak niye almasanız ki %% kendinizi düşünün %0.5de bizi düşünün Saygılarımla arz ederim
banner117
15
açık
banner159