Automechanika Istanbul, 8-11 Haziran'da TÜYAP'ta yapılacak

banner113

Otomotiv satış sonrası endüstrisinin 1 numaralı ticaret fuarı markası Automechanika’nın, kıtaların buluştuğu bölgedeki en büyük buluşması Automechanika Istanbul, 2023 yılında da tüm otomotiv satış sonrası sektörü tarafından heyecanla bekleniyor.

banner114
PİYASA 01.04.2023, 12:27 Taşıma Dünyası
Automechanika Istanbul, 8-11 Haziran'da TÜYAP'ta yapılacak

2022’de 15. kez tüm dünyadan otomotiv endüstrisi profesyonellerini buluşturan fuar, 28 farklı ülkeden 825 katılımcı firma ve 141 ülkeden 13.802’si Türkiye sınırları dışından, 34.552’si ise Türkiye’den olmak üzere toplam 48.354 sektör profesyonelini ağırlayarak önemli bir başarı elde etti. Automechanika Istanbul 2023, 8-11 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği büyük buluşmasında bu kez 1.000’in üzerinde katılımcı firma ve 50.000’in üzerinde ziyaretçiye ulaşarak yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından iş ortaklarıyla birlikte Türkiye’deki kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde çalışmalar yürüten Automechanika Istanbul, bu alanda gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projeleri ile bölgenin kalkınmasına da katkı sunacak.

Automechanika: Otomotiv satış sonrası endüstrisinde 50 yılı aşan bir ticaret fuarı markası

1971 yılında ilk olarak Frankfurt’ta başlayan ve bugün dünyanın 13 farklı şehrinde gerçekleştirilen Automechanika markasının 50 yılı aşkın yolculuğu, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarını buluşturan özelliği ile İstanbul’da 2001 yılından bu yana düzenlenmeye devam ediyor. Küresel etkinlik endüstrisinin iki dev şirketi Messe Frankfurt ve Deutsche Messe’nin, dünya çapında ikinci bir örneği olmayan ortaklığı ile düzenlenen Automechanika Istanbul, bu yıl 8-11 Haziran 2023 tarihleri arasında yine İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Automechanika Istanbul’un bu yılki odağında ise “sürdürülebilirlik” teması olacak.

Sektör, 2023’te daha fazla ihracat hedefliyor

Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 13'lük bir payına sahip olan otomotiv endüstrisi, yıllık 30 milyar Amerikan Doları’nın üzerindeki bir hacim ile ile ağırlıklı olarak Almanya,Fransa, Birleşik Krallık, ABD, Polonya ve Belçika gibi ülkelere ihracatını artırmayı hedefliyor. Parçalar ve sistemler, arıza tespit ve onarım, aksesuar ve özelleştirme, elektronik ve bağlanılabilirlik, araç yıkama ve bakım merkezi, bayi ve atölye yönetimi, alternatif sürüş sistemleri & yakıtlar ve madeni yağ başlıkları altında ürün gruplarına sahip sektör temsilcileri, yaklaşık 15 yıldır satış, ihracat ve istihdam kapasitelerini düzenli olarak Automechanika Istanbul’un yarattığı ticaret hacmi ile artırıyor. Dünya ticaretinin pandemi ile zorlu bir süreçten geçtiği 2020 yılında 25,5 milyar USD 2021 yılında 29,3 milyar USD ve geçtiğimiz 2022 yılında 30 milyar USD ihracat hacmine ulaşan sektör, Automechanika Istanbul’un yarattığı iş potansiyeli ile çıtayı daha yükseğe koymayı planlıyor.

Automechanika Istanbul 2023’te sürdürülebilirlik teması öne çıkacak

Otomotiv endüstrisi, iklim krizi ve dünya çapında tüketici tercihlerinin değişmesiyle birlikte sürdürülebilirliğe her geçen gün daha çok ağırlık verirken, Automechanika Istanbul 2023’te tedarik zinciri, istihdam ve üretim politikalarında sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımları öne çıkacak. Automechanika Istanbul 2023, e-mobilite teknolojilerinin çevre dostu çözümlerini ve otomotiv endüstrisindeki hızlı değişimi gözler önüne serene-mobilite özel alanında ziyaretçilerine geleceğin mobilite ve lojistik teknolojilerinden en özel taşıt, araç, yazılım ve çözümlerini fiziksel olarak deneyimleme imkanı da sunacak.

Innovation 4 Mobility özel alanı ve Automechanika Academy programı ile sektörün geleceği Automechanika Istanbul’da

Fuardaki “Innovation 4 Mobility” özel alanında, otonom sürüşten dijital dönüşüme, bağlantılı araçlardan yakıt sistemlerine kadar geniş bir içerik, Automechanika Istanbul’da sektör profesyonellerine sunulacak. Innovation 4 Mobility özel alanında, elektrikli bir araç için satış sonrasında gerekli olan tüm ekipmanlar ve göz alıcı otomobillerin de yer alacağı örnek bir servis istasyonu da ziyaret edilebilecek.

Sektör temsilcileri, Automechanika Istanbul kapsamında düzenlenen sunum, söyleşi ve atöyelerle, sektördeki gelişmeler ve geleceğe dair yorumları değerlendirme ve mesleki gelişimlerine katkı sağlama fırsatı yakalıyor. Automechanika Istanbul fuarının önemli bir parçası olan “Automechanika Academy”, alanında uzman konuşmacıların yer aldığı, yüksek standartlarda eğitici, bilgilendirici ve aydınlatıcı sunumlar, söyleşiler ve oturumlardan oluşuyor. Fuar boyunca gerçekleşen etkinliklerle büyük çaplı bölgesel ve ulusal otomotiv üreticilerinin AR-GE, tasarım ve üretim ekiplerinin, sektördeki son gelişmeler, trendler ve teknolojiler hakkında güncel bilgiler edinmeleri amaçlanıyor.

Detaylı bilgi için: www.automechanika.com.tr

Partnerler & Destekleyenler

AASA - Satış Sonrası Otomotiv Tedarikçileri Derneği, APRA - Otomotiv Parçaları Yeniden İmalatçıları Derneği, AKÜDER- Akümülatör ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği, ASA – Otomobil Servis Ekipmanları Üretici ve İthalatçıları Derneği (Almanya), AUS Türkiye - Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği, BEM – Alman E-Mobilite Derneği, EGEA - Avrupa Garaj Ekipmanları Birliği (Belçika), FIGIEFA – Otomotiv Yenileme Pazarı Distribütörleri (Belçika), HDMA – Ağır İş Aracı Üreticileri Birliği, Kompozit Sanayicileri Derneği, MEMA – Motor Ekipmanları Üreticileri Birliği, OAC - Denizaşırı Otomotiv Konseyi, OIB – Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, OSS – Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği, TAYSAD – Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği, TEHAD - Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği, Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası Derneği, İTO – İstanbul Ticaret Odası, TOBFED - Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu, TOSFED - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, ZDK - Almanya Alman Motor Endüstrisi ve Tamir Federasyonu, KOSGEB - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, IBIS - Uluslararası Bodyshop Endüstrisi Sempozyumu

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159