Biletall ve Skyscanner’dan işbirliği

banner113

Türkiye’de otobüs firmaları ile bilet satış ve dağıtımı konusunda anlaşmalı tek yetkili şirket olan Biletall, Avrupa’daki bir numaralı uçuş arama motoru Skyscanner ile iş ortaklığı başlattı.

banner114
PİYASA 15.02.2016, 14:16 15.02.2016, 17:50 Taşıma Dünyası
Biletall ve Skyscanner’dan işbirliği
Türkiye’de otobüs firmaları ile bilet satış ve dağıtımı konusunda anlaşmalı tek yetkili şirket olan Biletall, Avrupa’daki bir numaralı uçuş arama motoru Skyscanner ile iş ortaklığı başlattı.

İmzalanan anlaşma çerçevesinde İngiltere merkezli Skyscanner’ın www.skyscanner.com.tr adresinden Biletall altyapısı ile otobüs bileti satışına başlandı. 2006 yılında e-ticaret pazarına girerek yolcuların yaşadığı vakit kaybını azaltmak ve en ucuz bileti sağlamak üzere Kayseri’de kurulan Biletall, Yandex ve Avea’dan sonra bir dünya devi ile daha işbirliği yapmış oldu. 

E-ticaret içinde önceki yıla göre 2015’te yüzde 35 oranında büyüyen, iş hacmi 6.8 milyar dolara ulaşan tatil ve seyahat kanalı; yurtdışından dev firmaların ilgisini ülkemize çekmeye devam ediyor. 4 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Skyscanner, otobüs firmalarının biletlerini de online satabilmek için Biletall’ın altyapısını kullanmaya başladı. İngiltere’deki merkez ofisten gelen talep doğrultusunda imzalanan anlaşma ile Türkiye genelinde 123 otobüs firması, ulusal ve uluslararası havayolu şirketleri, İDO ve TCDD biletlerini sunan Biletall, satış kanallarına bir yenisini daha ekledi.

Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, Skyscanner ile yapılan işbirliği hakkında “Ürün sepetimizde bulunan 123 şehirlerarası otobüs firmasının biletini Skyscanner - Biletall işbirliğiyle kullanıcıların hizmetine sunmaya başladık. Skyscanner kullanıcılarının seyahatlerini planlamak için tek yapması gereken, www.skyscanner.com.tr sayfasındaki ilgili bölüme seyahat rotasını yazarak arama yapmak. Arama sonuçlarında bütün ulaşım araçlarının seferlerini, fiyatlarını görüp rezervasyon yapabilecek veya bileti satın alabilecekler'' dedi.

Otobüs Bileti, Uçak Bileti, Tren ve İdo Bileti bir arada

Türkiye’de otobüs, uçak ve deniz otobüsü biletlerini bir arada sunan konseptin ilk yaratıcısı olan biletall.com, yolculara uçak ve otobüs biletlerini birbirleri ile kıyaslama imkânı da sunuyor. Biletall.com, ayrıca Türkiye’nin önde gelen firmalarına gerçekleştirdiği anlaşmalar ile mobil uygulamalar ve 800’den fazla web sayfasına online bilet satış altyapısı sağlayarak bu alanda büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 120 milyon TL ciro elde eden Biletall.com, 2016 için 160 milyon TL ciro hedefliyor.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159