Hasmer Otomotiv’den Lüks Artvin Seyahat'e 5 Tourismo

banner113

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında 26 yıldır hizmet veren Lüks Artvin Seyahat 5 araçlık Mercedes Tourismo yatırımının ilk 2 adetini teslim aldı. Araçların satışını Mercedes-Benz Türk bayii Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 08.06.2023, 13:53 08.06.2023, 18:07 Erkan YILMAZ
Hasmer Otomotiv’den Lüks Artvin Seyahat'e 5 Tourismo

Özel Haber - Erkan YILMAZ

Yeni otobüs yatırımıyla yaz sezonunu giriş yapan firmalar arasına Lüks Artvin Seyahat’te katıldı. 26 yıldır şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında 3 kardeş, Davut, Orhan ve Arslan Aydemir yönetiminde faaliyet gösteren Lüks Artvin Seyahat, filosuna 2 adet Mercedes-Benz Tourismo kattı.  Araçların teslimatını Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin Lüks Artvin Seyahat Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Aydemir ve oğlu Sergen Aydemir’e yaptı. Teslimatta Mencedes-Benz Kamyon Finansman A.Ş’den Berkay Balkuv, BusStore Alım Satım Yönetmeni Ekrem Ceylanoğlu’da hazır bulundu.

Lüks Artvin Seyahat ile verimli bir işbirliğimiz var

Yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin’de Lüks Artvin Seyahat ile verimli bir işbirliği içinde olduklarını vurgulayarak, “Lüks Artvin Seyahat düzenli olarak araç filosunu yenileyerek hem hizmet sürecine kalite katmaya devam ediyor. Hem de aldıkları araçları bakım paketli şekilde teslim alarak maliyetlerini iyi yönetmeyi başarabiliyor. Şu anda 2 adet Tourismo’nun teslimatını gerçekleştirdik. Diğer araçlarda Ağustos, Temmuz ve Ekim başında teslim edilecek. Yine önümüzdeki yıllarda Lüks Artvin Seyahat ile işbirliklerimiz devam edecek. Yeni Tourismo araçların firmaya hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Hedefimiz otobüs yaş ortalamasını 1’e düşürmek

Yeni yatırımlar ile ilgili Arslan Aydemir Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 2 adet Tourismo yatırımları ile filolarındaki otobüs sayısının 14’e ulaştığının bilgisini veren Arslan Aydemir, “Diğer 3 Tourismo ise Ağustos, Eylül ve Ekim ayı içinde filomuzdaki yerini alacak. Araçlarımızın tamamı özmal. Bu yılı 5 adetlik bir yatırımla kapatacağız. 2024 yılında yine 2021 model araçlarımızı vererek 2024 model araç alacağız. Hedefimiz yaş ortalamasını 1’e kadar düşürmek. Bu işin kuralı artık yeni araçlarla çalışmak. Elimizde şu an 5 adet 2021 var. Diğerleri 2022 ve 2023. Sıfır ve ikinci el arasında fiyat farkı çok oluşmadan yeni yatırımları yapmayı arzuluyoruz. Araçları da zaten bakım paketli şekilde alıyoruz ve bakım maliyetleri ile de uğraşmıyoruz. Bu bizi de çok rahatlatıyor” dedi.

Biz Mercedes’e çok alıştık

Filodaki araçların tamamının Mercedes markasından oluştuğunun bilgisini veren Arslan Aydemir, Mercedes tercihlerini de şu şekilde açıkladı: İkili ilişkilerimiz çok iyi. Ben arabayı tanıyorum, servisi tanıyorum. Onlar beni tanıyor. Birde çok Mercedes’e alıştık. Kolay alıyoruz, kolay satıyoruz.. Değerini kaybetmiyor. Değişikliğe gerek duymuyorum. Biz Hasmer ile Yaşar Şahin ile de alışverişimizi dostane bir yapıda yapıyoruz. O bizim başımızın tacı. Onun kadar dürüst ve işini iyi yapan bir satıcı görmedim. 2017 yılında tanıştım ve yeri çok ayrıdır. Kendisini çok seviyorum. Yeni Tourismo araçlardan da çok memnunum. Yakıt tüketimi ve sürüşü çok güzel. İyi bir şoför 100 km’de 19-20 litre bandında tüketimi sağlar. 1 tane Travego aldık onu da deneyeceğiz. Mercedes-Benz Türk’ün daha önce düzenlediği kaptan eğitimlerine bende katıldım. Doğru diye bildiğimiz birçok yalnışı bu eğitimlerde öğrendik. Ben de dahilim buna. Eğitmem arkadaşlar bizim doğru diye bildiğimiz bütün bilgileri çürüttü. Doğru olanlar onların aktardıklarıydı. İyi bir eğitim aldık, bende dahil. Bu tür eğitimlerin çok büyük önemi var. Çünkü araçların teknolojileri sürekli gelişiyor. Kaptanları buna hazırlamak lazım. Bir tek sıkıntı, siz kaptana eğitim veriyorsunuz, emek harcıyorsunuz, bir anda kravatı söküp atmış, başka bir kravat takmış ve sizi bırakıp başka bir firmaya geçmiş. Öbür firmadaki arkadaş, ‘niye geldi’ diye sormuyor” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ

LÜKS ARTVİN SEYAHAT Yönetim Kurulu Üyesi ARSLAN AYDEMİR ile ile sektör üzerine çok özel söyleşi 26 Haziran 2023 tarihli TAŞIMA DÜNYASI GAZETESİ’nde. Erkan YILMAZ

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159