Karayolu ticareti bu fuarda

Yolcu ve yük taşımacılığında ekonomiye büyük katkılar sağlayan ticari araç segmentinin en büyük buluşması COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nın 5’incisi, OSD (Otomotiv Sanayii Derneği), TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) ve TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) iş birliği ile 21-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

banner114
PİYASA 17.05.2016, 12:14 17.05.2016, 13:11 Taşıma Dünyası
Karayolu ticareti bu fuarda
Sanayinin uluslararası ticaretteki konumunu daha etkin kullanmasına ve bölgedeki ticaretten daha fazla pay almasına katkı sağlayacak olan COMVEX İstanbul Fuarı, Türkiye’de kurulmuş ilk uluslararası nitelikli mesleki sivil toplum örgütü olan IPRU (Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği) tarafından da desteklenirken bu yıl TOFED desteğini de alarak şehiriçi yolcu taşımacılığı ve turizm taşımacılığının yanı sıra şehirlerarası yolcu taşımacılığını da tek çatı altında topladı. 

Araç üretiminde küresel oyuncu

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Türk Ticari Araç Üretim Sanayii’nin küresel arenadaki konumunu güçlendirdiğini belirtti: “Son 5 yılda üretim kapasitesi 1,7 milyon adet seviyesine ulaşan sanayimizin toplam üretimi 2015’te yüzde 16 oranında artış göstererek 1 milyon 359 bin adet seviyesine ulaştı. İhracatımız da adet bazında yüzde 12 oranında artış göstererek 992 bin adet seviyesine ulaştı. AB ülkeleri arasında üretim sıralamasında otobüste birinciliğimizi, kamyonda ikinciliğimizi korurken, hafif ticari araç ve toplam ticari araçlarda ilk sıraya yükseldik. Özellikle ticari araçlar sektöründe artık sadece ürettiğini değil, üretilecek ürünün fikri mülkiyet hakkı ve Ar-Ge know-how’unu ihraç eder hale geldik.”

Ülke ekonomisinin aynası

TAİD Başkanı Hasan Bahadır Özbayır, “Malların ve insanların bir yerden bir yere hareketi, ekonomik hareketliliğin göstergesidir. Bu çerçevede otobüs pazarına baktığımızda, turizm segmentinde çok ciddi bir daralma olduğunu görüyoruz. Ülkede yaşanan terör olayları ve Rusya krizinin etkisiyle 12 metre ve üzeri şehirlerarası otobüs pazarında da yüzde 35 mertebesinde bir düşüş var. Şehiriçi belediye otobüs pazarı ise kamu ihaleleri ağırlıklı olarak gelişiyor ve 2016 yılının ilk 3 ayında yaklaşık 600 adetlik ihale yapıldığını söyleyebiliriz” dedi.

Başarıları ihraç etmek istiyoruz

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, “Üyelerimiz üretimlerinin yaklaşık yüzde 70’ini ihraç etmektedir. Sektörümüzdeki toplam ihracatın yaklaşık yine yüzde 70’i AB ülkelerine yapılıyor. Bugün itibariyle 22 üyemizin 24 ülkede, 59 adet tesis yatırımı bulunuyor. Türkiye genelindeki 248’i aşkın Ar-Ge Merkezi’nin 59’u TAYSAD üyesi. Amacımız, üniversite sanayi işbirliğiyle topyekûn Ar-Ge seferberliği başlatmak ve yapılan başarılı çalışmaları ihraç etmek” diye konuştu. ■

“Sektörün Kalbi Hayat Veriyor” 

COMVEX İstanbul ile Kızılay’ın ortaklaşa yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Sektörün Kalbi Hayat Veriyor” projesiyle fuarda kan bağışı toplanacak. COMVEX İstanbul Fuarı’nda Kızılay Tırı, fuar boyunca kan bağışında bulunmak isteyen fuar katılımcı ve ziyaretçilerinin kan bağışlarını toplayacak. Kızılay verilerine göre Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var ve her bir kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Fuar katılımcıları, ziyaretçileri ve Tüyap personeli proje kapsamında kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine hayat verecek.

Fuarcılıkta 37 yıllık tecrübe

37 yıllık tecrübesi ile otomotiv sektörüne hizmet veren Tüyap, otomotivin en önemli unsurlarından olan ticari araç segmentinde ülkemizin üretim imkanları da göz önüne alındığında COMVEX İstanbul Fuarı ile sektöre önemli bir hizmet sunuyor. COMVEX Ticari Araç, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı bu yıl 5. kez gerçekleştirilecek ve 50’yi aşkın ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak. Katılımcı ve ziyaretçilere 90 bin metrekare fuar alanında hizmet verecek olan fuara özel aracıyla gelmek isteyen ziyaretçi ve katılımcılara bin 600’ü kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark alanı sağlanıyor.

Çağın gerektirdikleri

Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, COMVEX İstanbul Fuarı ile ilgili olarak, “Dijital dünyanın fuar sektörünün gelişimi için önemli bir unsur olduğunun farkındayız, fuar alanımızda yeni yatırımlar yapıyoruz. ‘Tuyap WiFi’ kablosuz internet hizmeti sunmaya başladık. Bir diğer yenilik haberimiz de fuar ziyaretçi ve katılımcıları açısından son derece olumlu etki sağlayacağını düşündüğümüz ve fuarcılık uygulamalarına yeni bir yön vereceğine inandığımız ‘İç Alan Navigasyon’ uygulaması için. 37 yıllık hizmet hayatımız süresince bugüne kadar 46 milyon ziyaretçi, 300 bine yakın katılımcıya hizmet verdik ve ilk günkü isteğimiz ile harmanladığımız tecrübemiz ile değerli katılımcı ve ziyaretçilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Tek fuar kalacak

Bugüne kadar 100 bin ziyaretçi ve 800 katılımcıya hizmet veren COMVEX İstanbul Fuarının tanıtım toplantısında, Tüyap Genel Müdür Yardımcısı, Hakan Mirgün, kendisine Busworld ile Comwex’in aynı yılda yapılmasının etkileri sorulduğunda, “Bir daha böyle bir durum olmayacak. 2018 yılında artık tek fuar kaldığını göreceksiniz. Bu kadar da iddialıyım” dedi. 

Ticari Araç Üreticileri bu Salonlarda:

• Anadolu Isuzu Salon 2
• Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Tic. A.Ş. Salon 10 
• Ford Otosan Ford Otomotiv San. A.Ş. Salon 2 
• İveco Araç Sanayi ve Tic. A.Ş. Salon 3
• Karsan Otomotiv Sanayi Mamülleri Pazarlama A.Ş. Salon 2
• Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Salon 3
• MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Salon 3
• Mercedes-Benz Türk A.Ş. Salon 14
• Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş.  Salon 2 
• Temsa Motorlu Araçlar Pazarlama ve Dağıtım A.Ş Salon 3 
• ZF Services Türk San ve Tic. A.Ş. Salon 12

Yolcu Taşımacılığı Mesleki Sivil Toplum Kuruluşları:
IPRU Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği Salon 10
TOFED Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Salon 10 
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği Salon 4 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159