banner69

Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş.’den Transbatur Lojistik’e 2 adeti elektrikli 202 Adet Volvo çekici teslimatı

banner113

Dünyanın lider yatırım şirketlerinden Japonya merkezli Marubeni Corporation’a bağlı olarak her biri alanının öncüsü olan birçok global markanın Türkiye distribütörlüğünü sürdüren Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş., satış ve satış sonrası hizmetlerini sunduğu Volvo Trucks ile lojistik sektöründe dönüşümüne öncülük eden toplam 202 adetlik bir teslimatı daha gerçekleştirdi. Volvo FH540, Volvo FH750 ve Volvo Electric çekicilerin teslimatı, Transbatur Lojistik’e İstanbul Modern’de gerçekleşen törenle gerçekleştirildi.

banner114
PİYASA 06.09.2023, 20:59 06.09.2023, 21:16 Erkan YILMAZ
Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş.’den Transbatur Lojistik’e 2 adeti elektrikli 202 Adet Volvo çekici teslimatı

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern’de Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. ev sahipliğinde 5 Eylül 2023 Salı günü gerçekleşen törene Volvo Trucks ve Transbatur Lojistik yöneticileri ile basın mensupları katıldı. “Geçmişten Geleceğe” konseptiyle gerçekleşen törende, Transbatur Lojistik’e ait 1992 model Volvo F12, Türkiye’nin ilk XXL kabinli Volvo FH750, Volvo FH540 ve Volvo FH Electric araçları, İstanbul’da “zamanın ve dönüşümün simgesi” niteliğindeki tarihi Tophane Saat Kulesi’nin yanında sergilendi.

Şu anda sektörde en geniş elektrikli ürün yelpazesine sahibiz

Teslimat töreninin ilk konuşmacısı Volvo Trucks Başkanı Roger Alm konuşmasına, Türkiye pazarının çok önemli bir pazar olduğunu, 150’den fazla ülkede faaliyet gösterdiklerini ve dünyanın dört bir yanındaki müşterileriyle kurdukları ortaklıktan son derece mutlu olduklarını ileterek başladı. Dünya yollarında 1 milyon 200 bini aşkın Volvo kamyonun dolaştğını belirten Alm, “2022 yılında 147 bin 421 kamyon teslimatı yaparak rekor bir yıl geçirdik. Alm, Volvo Trucks olarak bu başarıya müşteriler ile kurdukları güçlü bağ ile ulaştıklarını iletti.

40’dan fazla ülkeye 7 bin elektrikli araç satışı

Roger Alm, 2019 yılında elektrikli araç üretimine başladıklarını ve bugüne kadar 40’tan fazla ülkeye 7.000 elektrikli araç satışını gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerine devam etti. Dünya genelinde karbon emisyon oranını azaltma sorumluluğunun hepimize ait olduğunu, Volvo Group ve Volvo Trucks olarak sektörün en büyük dönüşümünü gerçekleştirmek için büyük yatırımlar yaptıklarını ve dönüşümde önderlik yapmak istediklerini söyledi. Alm, “Bugün ki iklimden farklı bir iklim inşa etmek zorundayız. Dünyaya bugün davrandığımız gibi davranamayız” dedi.

Elektrikli araçlarda Avrupa’da yüzde 50 pazar payına sahibiz

Alm, şu anda ağır ticari araç sektöründe elektrikli araçlarda en geniş ürün yelpazesine ve Avrupa pazarında yaklaşık %50 oranında pazar payına sahip olduklarını sözlerine ekleyerek, sektörün dönüşümünde iş ortaklarıyla birlikte önemli bir rol sahibi olduklarını dile getirdi. Alm, “2030 itibariyle ürünlerimizin yüzde 50’si, 2040 itibariyle de yüzde 100’ü elektrikli araçlardan oluşacak” diye konuştu.

Türkiye pazarı en hızlı büyüyen pazarlardan biri

Alm “Türkiye pazarı Volvo Trucks için çok önemli bir pazar ve bu pazarda Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. ile kurduğumuz güçlü ve başarılı ortaklıktan son derece memnunuz. Volvo Trucks, Türkiye’de Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. ile çok hızlı büyüyor ve şu anda tüm dünyada en hızlı büyüyen pazarlardan biri. Volvo Trucks’ın Türkiye’deki performansının her geçen gün artarken yükselen pazar payı da bizi son derece memnun ediyor. Yıl sonunda 3 bin adetlik bir satış hacmi hedefimiz var. Genişleyen yetkili servis ağı ile müşterilerimize çok yakınız. Transbatur Lojistik ailesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün bu teslimat töreniyle bu güçlü iş ortaklığını da kutladığımız için ayrıca mutluyum” dedi.

Yaşamak için daha iyi bir dünya yaratmalıyız

Törende Volvo Trucks Uluslararası Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström, konuşmasına, Transbatur Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dilmen ile uzun yıllara dayanan dostluklarından bahsederek başladı ve Mehmet Dilmen’in kariyerine ilk olarak Volvo F12 kamyonlarla başladığını iletti. Lindström, Mehmet Dilmen’in Türkiye’de “Volvo Trucks’ın marka elçisi” konumunda olduğunu vurgulayarak sözlerine devam etti. Lindström, ‘’Yaşamak için daha iyi bir dünya yaratmak ve gelecek nesillere daha iyi bir miras bırakmak için çalışıyoruz. Sıfır emisyonlu araçları destekleyebilmek için Volvo Trucks olarak; ürün geliştirme ve üretim yatırımlarımıza her geçen gün daha da artırarak devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu ve elektrikli araç yatırımlarına verdikleri önemi vurguladı.

Volvo Trucks ve Marubeni’nin güçlü işbirliği İle büyümeye devam ediyoruz

Törene katılan Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Eşref Zeka, “Sürdürülebilir bir gelecek için hepimizin çalışmaları artırması gerekiyor, çok açık bir gerçek var ki bütün ekosistemin transformasyona ihtiyacı var’’ açıklamasında bulundu.

Eşref Zeka “Volvo Trucks markasının bu alanda en önemli öncülerden olması bizim şanslı olduğumuz bir nokta. Markamız her geçen yıl çok önemli işlere imzasını atıyor. Bizler de Türkiye’de 2017 yılından beri Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. - Volvo Trucks ekibi olarak, markayı pazarda çok iyi bir konuma getirdik, daha fazlasını gerçekleştirmek için ise her geçen gün çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Müşterilerimizin yol arkadaşıyız

Törende Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya da söz alarak filosunu 2 adeti elektrikli 202 adet Volvo FH çekici ile büyüten Transbatur Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dilmen ile aynı mutluğu ve gururu yaşadıklarını iletti. Kıvanç Kızılkaya, iş ortaklarına Türkiye’nin her noktasında hizmet verdiklerini, satış ve satış sonrası ekibiyle onların ihtiyaçları olan her anda yanlarında olacaklarını belirterek “Volvo Trucks marka vizyonumuz bu yolda bize ışık tutuyor, her zaman iş ortaklarımızla beraber ilerlemek bize gurur veriyor” diye ekledi.

Türkiye pazarında 3 binli adetlere gidiyoruz

Türkiye pazarında 3 binli adetlere doğru gittiklerini açıklayan Kızılkaya, “ Burayı korumak öncelikli hedefimiz. Mevcut müşterilerimizi kaybetmeden, müşterilerimize daha iyi hizmet vermeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada 12 adet servisimiz, 3S bayimiz Marubeni Dağıtım ve Servis AŞ olarak hizmet sunuyoruz. Dünya genelinde 2 bin 200 servis noktası ile hizmet sunuyoruz” dedi.

Şu ana kadar 6 adet Volvo Electric teslimatı oldu

Transbatur Lojistik’e teslim edilen 2 adet Volvo Electric çekici ile toplam da pazarda 6 adetlik bir satışın gerçekleşmiş olduğuna dikkat çeken Kıvanç Kızılkaya, “Sene sonuna kadar yine elektrikli araç teslimatlarımız olacak. Hedefimiz elektrikli araçları tanıtmak, müşterilerimizi yakınlaştırmak istiyoruz. 2024 yılı için uluslararası nakliye tarafında çok ciddi şekilde görüştüğümüz müşterilerimiz var. Şehiriçi dağıtıma yönelik odaklanmayla ilgili planımız da var. 350 km'ye kadar çıkan menzile çıkan modellerimiz var. Belediyeler ve belediyelere çalışan firmalarla görüşüyoruz” dedi.

“Volvo benim, hayalim benim aşkım”

Transbatur Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dilmen, Geçmişten geleceğe Volvo Trucks markasına olan tutkusunu dile getirirken “Ben 40 yıldır bu anı bekliyorum. Hep Volvo'ya ulaşmak istiyordum. Volvo benim hayalimdi. Çocukluğumun hayalini yaşıyorum. Ben 7 yaşında Volvo araçlarla tanıştım. Mardin’de Irak sınırında Volvo araçlara aşık oldum. Volvo o günden beri benim aşkım, benim sevgilim, Volvo benim herşeyim. Apayrı bir yeri var. Marubeni ile birlikte Volvo bayrağını sallayacağız. Volvo Trucks bugüne kadar yaptığımız seçimlerin iyisi olduğunu defalarca kanıtladı. Volvo kalitesi ile iş ortaklarımıza her zaman avantajlar sağladık. Bu marka, şahsım ve şirketim adına çok üst konumdadır. Bu satın alımı yaparken tercihimiz her zaman olduğu gibi Volvo Trucks markası olmuştur. Bu kararımızdaki en büyük etken ise Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş.’nin satış ve satış sonrası hizmetlerde her zaman yanımızda olmasıdır” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159