banner69

Şeref Oto’dan Baltacı Turizm’e 3 adet TEMSA Prestij

banner113

Temsa’nın Ankara yetkili bayisi Şeref Oto Baltacı Turizm’e 3 adet Prestij teslimatı gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 03.10.2022, 22:16 04.10.2022, 11:05 Erkan YILMAZ
Şeref Oto’dan Baltacı Turizm’e 3 adet TEMSA Prestij

Personel, turizm, öğrenci taşımacılığı , araç kiralama , transfer ve shuttle hizmet alanında 1997 yılından beri hizmet veren Ankara merkezli Baltacı Turizm filosuna 3 adet TEMSA Prestij kattı. Araçların satışını Şeref Oto gerçekleştirdi. Araçlar Şeref Oto Genel Müdürü Alpay Eriz tarafından Baltacı Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Can Baltacı’ya teslim edildi.

Özel-Haber Erkan YILMAZ

Şeref Oto Genel Müdürü Alpay Eriz Baltacı Turizm ile gerçekleştirdikleri işbirliği ile ilgili, Baltacı Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Can Baltacı’da yeni yatırım ve sektörel gelişmelerle ilgili Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundular. Şeref Oto Genel Müdürü Alpay Eriz, 1996 yılında Mitsubishi araçlara servis hizmeti vermek için TEMSA ailesine katıldıklarını belirterek, “2017 yılında Mitsubishi araçların satışını üstlendik. 2021 yılında da ürün porföyümüz bu kez Prestij katıldı. Prestij araçların Ankaralı servis taşımacılarının da gözdesi olduğunu sahada gördük çünkü son dönemde iyice artan maliyetlerle taşımacılar işletme sürecinde en ekonomik aracın Prestij olduğunu gördüler ve araç talepleri bu şekilde yoğunlaşmaya başladı. Baltacı Turizm’de Prestij aracı tercih ederek işletme sürecinde ekonomikliği hedefledi. Prestij araçların firmaya hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum" dedi. Baltacı Turizm’in 1997 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemal BALTACI tarafından kurulduğunu belirten Deniz Can Baltacı, “Filomuzda bulunan 300 civarında araçla Ankara ve İstanbul’da personel, turizm, öğrenci taşımacılığı , araç kiralama , transfer ve shuttle hizmet veriyoruz” dedi.

TEMSA tercihi

Filolarına Şeref Oto’dan teslim aldıkları 3 adet TEMSA Prestij aracı kattıklarını belirten Deniz Can Baltacı, “Temsa tercihimizde düşük yakıt tüketimine sahip olması, işletme sürecinde sağladığı avantajlar ve ilk alım maliyetinin ekonomik olması en önemli etkenler oldu” dedi.

Şeref Oto araçları çok kısa sürede temin etti

Şeref Oto ile işbirliği gerçekleştirmekten de mutlu olduklarını ifade eden Deniz Can Baltacı, “Yeni yatırım talebini Şeref Oto’ya ilettiğimizde araçları çok kısa sürede temin etmeyi başardılar. Diyalog süreci, müşteri ilişkisi çok üst düzeydeydi. Ayrıca Ankara bayisi olması da önemliydi” dedi.

Maliyet artışları tüm sektörü zorluyor.

Yatırım planlarını proje bazlı şekilde gerçekleştirdiklerini de açıklayan Deniz Can Baltacı, “İşin durumuna göre yeni yatırım planlarını oluşturuyoruz. Önümüzdeki süreçte yine yeni yatırımlar proje bazlı olarak şekillenecek. Bu yıl beklediğimizin de üstünde bir seviyede gidiyor. Yaşanan ekonomik gelişmelere rağmen piyasanın bu kadar hareketli geçmesini beklemiyorduk. Ama tabii maliyet artışları tüm sektörü çok zorluyor. Akaryakıt, araç fiyatları, bakım, kasko, yedek parça, sigorta, personel gideri işlerin artış seviyesinden çok daha üst düzeyde oldu. Maliyetleri yönetmede bir süredir ciddi zorluklar yaşıyoruz. Fiyatlara maliyetleri de tam anlamıyla yansıtmaya kalktığımızda da iş alamıyoruz. Ama zararına da iş yapmıyoruz. Bu işi kaybetmeyelim anlayışı eski bir vizyon olarak geride kaldı. 5 yıldır biz bu anlayışı bıraktık” dedi.

2023 endişemiz akaryakıt fiyatları

2023’te enerji maliyetlerinin daha da artacağına yönelik öngörüleri takip ettiklerini belirten Deniz Can Baltacı, “Akaryakıt fiyatlarının gelecek yıl daha yüksek seviyelere çıkmasından endişe ediyoruz. Bu yıl akaryakıttaki değişken fiyatlar da bizleri zorladı. Bazı kurumlar ile akaryakıt fiyat farkına göre çalışıyoruz. Bu da elde edilen gelirde değişkenlik yaratıyor. Akaryakıt fiyatları yükseldiğinde ise bazı müşterilere farkı yansıtmak istediğimizde sorun çıkıyor. Oysa çok ciddi yatırımlar yapıyoruz ve elde edilen gelirler bu yatırımların karşılığı olmuyor. Hem katma değer sağlıyorsunuz yeni yatırımlarla, hem istihdam oluşturuyorsunuz buna rağmen banka faizinden çok daha az kazanıyorsunuz” dedi.

C plaka yetersiz

Ankara’da C plaka noktasında yetersizlik bulunduğuna da dikkat çeken Deniz Can Baltacı, “Uzun süredir yeni plaka ihalesi veya kiralamasının yapılması beklentisi var. Yeni araç girişi olmayınca da plaka fiyatları yükseliyor. Araç yetersizliği nedeniyle aldığımız işleri yürütmekte zorluk yaşıyoruz. Bir zorlukta kaptan ve yardımcı personel bulmada yaşıyoruz. Öğrenci taşımacılığı alanında ciddi sorunlar var. Birçok devlet okulunda servis aracı yok. İşe başlayıp bırakanlar dahi var ” dedi.

Yorumlar (1)
Biray Hamzaoğulları 2 yıl önce
Sağ direksiyon kaç paradır
banner117
15
açık
banner159