VavaCars 2022’de 30 bin araç satışı gerçekleştirdi

VavaCars, 2022 yılında gerçekleştirdiği 30 bin adet araç satışıyla sektöre büyük bir hareketlilik kattı. 2022’yi hedefleri doğrultusunda kapattıklarını söyleyen VavaCars Kurucu Ortağı ve CEO’su Lawrence Merritt, “Müşteri odaklı yaklaşımımızı 2023 yılında da sürdürerek sektöre önderlik etmeye devam edeceğiz” dedi.

banner114
PİYASA 21.01.2023, 12:07 Taşıma Dünyası
VavaCars 2022’de 30 bin araç satışı gerçekleştirdi

2019’dan bu yana hizmet veren online ikinci el araç alım-satım platformu VavaCars, yaptığı yatırımlarla büyümeye devam ediyor. 2022’de toplamda 200 milyon dolarla İstanbul Pendik ve Ankara Ergazi’de Türkiye’nin en büyük araç ekspertiz ve yenileme merkezlerini hayata geçiren şirket, yıl boyunca 30 bin adet araç satışı gerçekleştirdi. 2022’yi beklentilerin üzerinde satış ile kapatan VavaCars, 2023’te de aynı başarıyı elde etmeyi hedefliyor.

Lawrence Merritt: “Sektörde büyük bir fark yarattık”

VavaCars Kurucu Ortağı ve CEO’su Lawrence Merritt, 2022 yılını beklentilerinin üzerinde bir başarı ile kapattıklarına değinerek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'de ikinci el araç deneyimini yeniden tasarlayarak, 2022’de 30 bin araç satışı gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz başarılı sonuç, sektörde yarattığımız farkın ve ne kadar doğru bir strateji yürüttüğümüzün göstergesi.”

“Türkiye’de oyunun kurallarını değiştirdik”

2022’de 200 milyon doları bulan yatırımları sonucu Türkiye’nin en büyük araç yenileme ve ekspertiz merkezlerini hayata geçirdiklerini hatırlatan Lawrence Merritt, “İyi fiyata üstün kalitede hizmet veren VavaCars olarak, araç alım-satımından yıllık bakıma kadar uçtan uca tüm işlemlerin online yaşanabileceği entegre bir deneyim sunuyoruz. İstanbul Pendik ve Ankara Ergazi’deki araç ekspertiz ve yenileme merkezi yatırımımızla daha önce böyle tesisleri bulunmayan Türkiye’de, oyunun kurallarını değiştirdik. Yatırım odaklı büyümeyi misyon edinen bir şirket olarak, 2022’nin sonunda yakaladığımız karlılık oranını 2023’te de sürdürerek, yılı başa baş noktasında kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Önceliğimiz Türkiye ekonomisine katkı sağlamak”

Türkiye'de ikinci el araç deneyimini yeniden tasarlayarak, müşterilerine gönül rahatlığıyla araç alıp satma imkanı yarattıklarını söyleyen Lawrence Merritt, “Türkiye; 50 milyar doları aşan ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü konumda yer alıyor. VavaCars olarak kuruluşumuzdan bu yana geçen 3 yıllık sürede bu pazarın daha da büyümesi adına Türkiye’ye dışarıdan 100 milyon dolarlık yatırım getirdik. Sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya destek veren, pazara katma değer sağlayan, güvenilir ve ilham verici bir marka olarak, 2023’te de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159