Bayraktarlar Merkon’dan Helen Holidays’e Tourismo teslimatı

banner113

İstanbul merkezli olarak turizm acenteliği alanında faaliyet gösteren Helen Holidays’in tercihi Mercedes-Benz Tourismo otobüs oldu. Aracın satışını Mercedes-Benz Türk bayi Bayraktarlar Merkon gerçekleştirdi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 22.04.2022, 18:26 Erkan YILMAZ
Bayraktarlar Merkon’dan Helen Holidays’e Tourismo teslimatı

ÖZEL HABER/ Erkan YILMAZ

Yeni Tourismo, Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde 22 Nisan 2022 Cuma günü Helen Holidays Operasyon Müdürü İsmail İnaç, Operasyon Şefi Cem Deliduman, Kaptan Okan Şen, Rehber Muhammet Jasem’e teslim edildi.

20 yılı aşkın süredir turizm acenteliği

Helen Holidays Operasyon Müdürü İsmail İnaç, yeni otobüs yatırımı ve beklentilerine yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 20 yılı aşkın süredir turizm alanında acentelik faaliyetinde bulunduklarını belirten İsmail İnaç, “Ortadoğu pazarına yönelik çalışıyoruz. Biz sadece incoming acentesiyiz. Yurtdışındaki acentelerle işbirliği içinde turistlere yönelik otel rezervasyonları, havalimanı transferleri, Marmara Bölgesi’nde yaptığımız turlar, Bursa, Sapanca turlarımız var. Kurulduğumuz günden beri turlarımızı kendi araçlarımızla yapmayı daha çok tercih ediyoruz. Hem daha ekonomik hem de hizmet açısından çok daha rahat olabiliyoruz. Dışarıdan da zaman zaman araç alıyoruz ama çok yoğun olduğunda bunu tercih ediyoruz” dedi.

Filomuzda 15 araç var

Filolarında 15 araçtan oluştuğunu ve 14’ünün Mercedes marka olduğunu belirten İsmail İnaç, “Hep tercihimiz Mercedes araçlar yönünde oldu. Bu yatırım öncesinde filomuzda 2011 model Tourismo aracımız vardı. Bu aracımız İstanbul’da turizm taşıtlarına yönelik uygulanan 10 yaş sınırına takıldığı için yeni bir araç alımına yöneldik ve yine tercihimiz Tourismo oldu. Filomuzdaki Mercedes otobüslerden birinin de yaş sınırı 2023'te doluyor. Onu da bu senemi yenilesek, gelecek sene mi yenilesek diye görüşmeler de bulunuyoruz. Otobüslerin yanı sıra filomuzda 7 adet Vito, 5 Sprinter ve 1 midibüs aracımız da var. Grupların daha küçük araçları tercih etmesi pandemi süreciyle birlikte daha da arttı. Ama ben bu trendin özellikle Ortadoğulu turist tarafında süreceğini düşünmüyorum. Onlar daha kalabalık grup halinde gezmeyi seviyorlar. Aile olarak daha küçük grup halinde gezme yönünde talep yüksek olursa biz Vito ve Sprinter araç sayımızı da artırabiliriz” dedi.

Bayraktarlar Merkon’dan çok memnun kaldık

20 yıllık süreç içerisinde birçok araç alımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan İsmail İnanç, “Bu süreçte araç temini noktasında sıkıntılar yaşandı. Bayraktarlar Merkon Otobüs Satış Müdürü Sayın Cezmi Ağırtaş ile tanıştık. Gerçekten bize gösterdiği ilgi ve araç alımında verdiği desteklerden çok memnun kaldık. Süper bir iletişim süreci geçirdik. Hakikaten bugüne kadar çalıştığım en iyi satış yöneticilerinden birisi Sayın Cezmi Ağırtaş. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Beklentiler çok yüksek

Bu yaz sezonuna yönelik beklentilerin çok yüksek olduğunu da belirten İsmail İnaç, “Bize gelen rezervasyon talebi de yoğun bir dönem geçireceğimizi bize gösteriyor. İki yılımız pandemi nedeniyle boşa geçti. Dönem dönem pandemi sürecinde kısıtlamaların esnediği dönemler olsa da çok yarım yamalak bir süreç oldu. Bu sene sezon çok yüksek seviyede hareketlilik olacak gibi görünüyor” dedi.

Maliyetler

Maliyetlerin çok arttığını fiyat vermekte zaman zaman zorluklar yaşandığını ifade eden İsmail İnaç, “Özellikle Anadolu turlarına yönelik çalıştığımız partner acentelerle artan maliyetler nedeniyle fiyat vermekte zorlanıyoruz” dedi.

Araç yaş sınırı

Araç yaş sınırının sektörü zorladığına da dikkat çeken İsmail İnaç, “Araç temininde yaşanan sorunlarda dikkate alındığında bu yaş sınırı noktasında yeni bir çalışma yapmak gerektiğine inanıyorum. Ama ’muayeneden geçen her araç kullanılabilsin’ görüşüne de çok katılmıyorum. Kağıt üstünde muayene kıstasları belli. Muayeneden geçtiği halde dışarıdan aldığım araçlarda zaman zaman sorunlar yaşadığımız da oldu” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159