banner69

Ece Tur filosuna 8 Ford Custom, 3 Transit kattı

banner113

Turizm ve şehirlerarası alanında taşımacılık hizmeti veren Ece Tur, filosuna 8 Ford Custom ve 3 Transit kattı. Ece Tur Yönetim Kurulu Üyesi Taner Akartuna, Taşıma Dünyası’na, yeni araç yatırımları ve sezondaki gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

banner114
TURİZM TAŞIMA 25.05.2022, 11:22 20.06.2022, 13:50 Taşıma Dünyası
Ece Tur filosuna 8 Ford Custom, 3 Transit kattı

Edirne merkezli şehirlerarası taşımacılığı ve Antalya merkezli olarak da turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Taner Akartuna, “11 adetlik Ford marka araç yatırımıyla filomuzdaki araç sayısı 49 adede ulaştı. Turizm sezonundaki hareketliliğin devamı halinde yıl sonunda 10 adetlik bir araç yatırım planımız daha bulunuyor” dedi.

Ford tercihi 

Yeni araç yatırımında, Ford tercihini servis ağının çok geniş olması olarak açıklayan Akartuna, “Yedek parça ve bakım maliyetlerinin çok daha uygun maliyetlerde olması, rakip markalara göre daha uygun fiyatlar sunulması Ford Custom ve Transit araçları tercihimizin en önemli etkenleri oldu. Custom araçları İskitoğulları Otomotiv’den aldık” dedi. 

Araçlara özel dizayn 

Transit araçların iç dizaynı, Cancan Oto Dizayn şirketi tarafından özel şekilde yapıldığını belirten Akartuna, “Araçların koltuk düzeni 12+1. Bagaj bölümü açıldı, ortaya masa konuldu” dedi. Titiz çalışmasından dolayı Cancan Oto Dizayn şirketi ortaklarından Furkan Kızıltepe'ye teşekkür etmeliyim.

Avrupalı turistlerin ilgisi 

10 Nisan itibariyle Antalya’da sezonun açıldığını belirten Taner Akartuna, “Almanya, İngiltere ve Finlandiyalı turistlerde yoğun bir hareketlilik var. Kemer, Belek, Side bölgesine yönelik aşırı yoğunluk var. Şu an oteller dolmuş durumda. Bu yoğun talep bizim de iş süreçlerimize yansıyor. Günlük 45-60 adet arasında VIP araç kiralaması yapıyoruz. Minimum 45 aileye hafta içinde, hafta sonunda da 60-65 aileye VIP araç ile havalimanı ve otel transfer hizmeti veriyoruz” dedi.

Balon turuna giden turistler

Antalya’ya gelen Alman, İngiliz ve Finlandiyalı turistlerin Kapadokya bölgesine de ilgilerinin çok olduğunu açıklayan Akartuna, “Kapadokya bölgesinde en çok ilgi çeken unsur balon turu oluyor. Bizden VIP araç isteyip gece yola çıkılıyor ve balon turu yapıp Antalya’ya dönenler var” dedi.

Rus tarafında yoğunluk düşük

Rus turistlerin seviyesinin zayıf olduğunu ileri süren Akartuna, “Charter uçuşlarının tam anlamıyla başlamaması ve bilet fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle Rus tarafının talebi düşük. Öte taraftan, Türkiye’de yerleşik Ruslar Antalya’ya geliyor. Onu turizm faaliyeti olarak görmek çok doğru olmayabilir. Onların zaten evleri var. Kendi araçlarını kullanan da çok” dedi. 

Sezon 

Bu yıl da, geçen yıl gibi uzun bir sezon olabileceğini ifade eden Akartuna, “Kasım ayının ilk haftasına kadar turist hareketliliği olacağına inancım sonsuz. Mayıs ayında olmamıza rağmen Eylül ve Ekim ayına rezervasyon aldım. Hatta 2023 Haziran ayına yönelik rezervasyonlara dahi başladık. Bu rezervasyonlar da İngilizlerden geliyor. Türkiye’ye yoğun ilginin temelinde yüksek kur etkisi var, ama pandeminin Avrupa ülkelerinde de yaşattığı bir enflasyonist ortamı da göz önünde tutmalıyız. İngilizler, Yunanistan veya İtalya yerine daha ekonomik tatil yapabilecekleri ülkemizi tercih ediyorlar. Belek, Kemer, Side’ye yoğun talep var. İyi ve kazançlı bir sezon bizi bekliyor” dedi. ■

Akaryakıt fiyatları

Maliyetlerin çok yükseldiğine ancak motorin fiyatlarında iniş ve çıkışların şu an için çok fazla olmamasının teklifler üzerinde yaşanan sıkıntıları azalttığına dikkat çeken Taner Akartuna, “Akaryakıt maliyetlerine yönelik önlemimizi sezon başında aldık. Bunu acentelere de bildirip, yüzde 15’in üzerinde bir fiyat değişimini tekliflere yansıtacağımızı ifade etmiştik. Bunun haricinde en iyi çözümü Euro ve Dolar bazında çalışmada bulduk” dedi. 

Custom araçları Ece Tur Trakya Bölge Sorumlusu Eray Yurdakul teslim aldı. 

Yorumlar (1)
asdad 1 yıl önce
hayırlı olsun
banner117
15
açık
banner159