banner69

Fulya Turizm yeni otobüs yatırımlarıyla filosunu güçlendirdi

banner113

1960 yılından bugüne turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösteren İzmir merkezli Fulya Turizm, filosuna 2 adet Mercedes-Benz Tourismo ve 4 adet Man Lion’s Coach kattı.

banner114
TURİZM TAŞIMA 27.03.2023, 14:28 27.03.2023, 15:46 Taşıma Dünyası
Fulya Turizm yeni otobüs yatırımlarıyla filosunu güçlendirdi

■ Röp: Erkan YILMAZ

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde 3 Mart 2023 tarihinde gerçekleşen törenle Fulya Turizm filosuna 2 adet Tourismo 15 katıldı. Araçların teslimat törenine Fulya Turizm Kurucu Başkanı Mustafa Kocaer, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer, Yönetim Kurulu Üyesi Efe Kocaer, Mengerler Ticaret Otobüs Satış Müdürleri Günay Eren, Hüseyin Tilki ve kaptanlar katıldı.

Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer ile yeni otobüs yatırımları ve sektöre yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

2 Tourismo 15 yatırımı

Filolarında büyük ve küçük otobüs olmak üzere 57 adet araç bulunduğunu ve 2023 yılına yönelik 2022 yılında siparişlerini verdikleri 2 Mercedes Tourismo aracı, 3 Mart 2023 tarihinde teslim aldıklarını belirten Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer, “57 aracın 11’i Mercedes. 2021 yılında yine Tourismo yatırımı yapmıştık. Onlardan çok memnun olduğumuz için yine Tourismo yatırımı yaptık. Biz Mercedes-Benz Türk’ten çok daha fazla araç istedik, üretim sıkıntısı nedeniyle ancak 2 araç verebildiler. 

2024’te 10 adet Mercedes otobüs yatırımı planımız var. Bu alımı Mengerler Ticaret’ten yaptık. Onlarla da işbirliğinden memnunuz. Bölge Satış Yöneticisi Fatih Kaya ve Satış Müdürü Günay Eren ile bir aile gibi olduk. Sağ olsunlar her zaman destek veriyorlar. Mercedes-Benz Kamyon Finansman’dan da kredi kullandık. Mercedes araçlarımızdan memnuniyetimizde en önemle etken daha düşük yakıt tüketimi oldu. Balkan turları zorlu olmasına rağmen 100 km’de 21 litre yakıyor. İstanbul veya Ankara otobanlarında ise bu oran 100 km’de 19 litreye kadar düşebiliyor. Eski model araçlarda 100 km’de 26-27 litre tüketim gördük. 4000 km’lik bir Balkan turunda 350 litre kadar yakıt avantajı oluyor. Ayrıca Tourismo araçların koltuklarının da Travego koltukları olmasını talep etmiştik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Sayın Osman Nuri Aksoy bizleri dinledi. Osman Bey, otobüsçüyü dinleyen, anlayan, bilen ve otobüsçünün görüşlerine saygı duyan bir ağabeyimiz. Gerçekten koltuk ve yatak konusu çok önemli oldu. Koltuklardaki konfor düzeyinin artması yolcuları memnun ederken, yatağı biraz daha büyütmeleri de şoförlerin konforlu dinlenmesine katkı sağladı. Kaptanlar mutlu olacak ki, otobüsteki yolcular mutlu olsun” dedi. ■

4 MAN Lion’s Coach yatırımı

Fulya Turizm, 6 Mart 2023 tarihinde MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ’nin Ankara’daki merkezinde düzenlenen törenle filosuna 4 adet MAN Lion’s Coach yatırımı yaptı. Araçlar, MAN Kamyon ve Otobüs Tic. AŞ Bölge Satış Yöneticisi tarafından Fulya Turizm Kurucu Başkanı Mustafa Kocaer, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer, Yönetim Kurulu Üyesi Efe Kocaer’e teslim edildi. Törende kaptanlar da hazır bulundu.

Filolarında 5 MAN otobüs bulunduğunu belirten Hüseyin Kocaer, “MAN Lion’s Coach otobüslerden de filomuza 4 adet kattık. MAN otobüslerden de çok memnunuz. 2020 yılından beri filomuzda bulunuyor. Yakıt tüketiminde de aynen Mercedes araçlarda olduğu gibi çok iyiler. Koltuk konforundan da çok memnunuz. Araçların sessizliği müşterimizi çok memnun ediyor. Biz bu memnuniyetleri sahada da görüyoruz. MAN tarafında, Bölge Satış Yöneticisi Sayın Emrah Albustanoğlu’ndan da çok memnunuz. Çok iyi bir diyalogumuz var. Bize çok destek verdi. MAN ile de aile gibiyiz” dedi.

Ülkemizin başı sağ olsun

Açıklamalarına, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerle ilgili başlayan Hüseyin Kocaer şunları söyledi: “Ülkemiz 11 ili etkileyen çok büyük bir felaket yaşadı. Şu andaki rakamlara göre 49 bin civarındaki vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralımız var. Bu deprem nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ülkemizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Deprem, hayatta kalan insanların da ruhunu çok yaraladı. Onların tekrar yaşama sevincine sahip olmaları için hepimize önemli görevler düşüyor.”

1750 depremzede Seferihisar’a getirildi

Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgeye yardım yapmak için var güçleriyle çaba gösterdiklerini belirten Hüseyin Kocaer, “Depremin etkisinin 11 ile yayılması, birçok tanıdığımızın, iş yaptığımız arkadaşımızın hayatını çok olumsuz etkiledi. Acılarını biz de yüreğimizde taşıyoruz. Biz de 2020 Ekim ayında bu kadar büyük ölçekli olmasa da deprem yaşadık; onları çok iyi anlıyoruz. Allah, bir daha böylesine bir felaketi yaşatmasın. Biz depremi öğrendiğimiz anda filomuzdaki tüm araçlarımızı bölgeye yönlendirdik. Özellikle Seferihisar Belediye Başkanımız Sayın İsmail Yetişkin’in de sağladığı büyük desteklerle ilçemize Adıyaman, Malatya, Hatay ve Adana’dan 1750 dolayında depremzedeyi getirdik. Başkanımızın da desteğiyle depremzedelerin barınma ihtiyacını gidermek adına otelleri açtırdık. Otellerin 10 odasının ikisine depremzedeleri yerleştirdik. Bir kısmını da kiraladığımız bakım evlerine yerleştirdik. Bazı vatandaşlarımız boş evlerini depremzedeler için açtı. Burada kalmak istedikleri sürece hepsinin başımızın üstünde yerleri var” diye konuştu.

GAP Turları iptal oldu

Hüseyin Kocaer, depremin turizm sektörüne etkileri ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu: “2022 yılında çok büyük rağbet gören GAP Turları süresiz bir şekilde iptal oldu. İnsanları o bölgeye alıştırmak biraz zaman alacak. En iyi ihtimalle 1,5-2 yıl kadar sürecektir. Bazı otellerin yıkılması da çok büyük etki yarattı. Hayatını kaybedenler arasında rehberlerimiz ve kaptanlarımız da var.”

Otellere deprem dayanıklılık sertifikası

Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer’in turizm sektörünün yaralarının çok daha hızlı sarılmasının sağlanması için çok önemli bir önerisi de oldu: “Kovid sürecinde güvenli sağlık tesisleri olduklarını gösteren sertifikalar alınıyordu. Bunu depreme yönelik de uygulamak mümkün. Depreme dayanıklılık sertifikaları alınabilir. Bu uygulamanın hayata geçmesi için de TÜRSAB ve Turizm Otelciler Birliği ortaklaşa çalışarak öncü olabilir. Bu sertifikalar, TMMOB’den (Mimar, Mühendis Odalar Birliği) alınabilir. Bizim bunları turlarımızda sunabilmemiz insanların seyahate çıkmasını daha çok cezbedebilir. Turizm, yaraların sarılmasında çok önemli bir sektör. 2022 yılındaki hareketlilikle birlikte bölgede hem araç hem otel açısından çok büyük yatırımlar oldu. GAP Bölgesi’nin turizm anlamında da önemi çok büyük. Tarihi güzellikleri ve doğası ile çok ilgi gören turlar yapıyorduk. İnşallah bir an önce toparlanır. Batı Anadolu ve Doğu Anadolu turlarında şu an için iptaller görünmüyor. Otel turizmlerinde de iptallerimiz yok. Yurtiçinden de GAP turlarının yerini bu kez Balkan turları almaya başladı, geçen yıla göre artış var. Mart ayı ile turlar başladı. Ramazan ayı ile hareketlilik daha da artacaktır.”

Sevinç de kızgınlık da aynı anda 

Sigorta maliyetlerinin arttığını, ancak sigorta şirketlerine kızılmasının anlamsız olduğunu da belirten Hüseyin Kocaer, “Araçlarımızın değeri artarken seviniyoruz, ancak sigorta teminat tutarları artınca kızıyoruz. Bu doğru değil. Araçların değeri artınca mecburen teminatlar da artıyor. Bizim öncelikli olarak artan maliyetleri taşıma fiyatlarına yansıtmamız gerekiyor. Herkes maliyetlerin arttığını kabul ediyor, otobüsçü taşıma fiyatlarını arttırmak istediklerinde hemen bir şaşkınlık ve tepki oluşuyor. Bizim bir maliyet tablomuz var. O tabloya, elde edilmesi gereken kâr tutarını da koyarak bilet fiyatlarına yansıtmamız şart. Bir ön camın maliyeti 50 bin TL oldu. Birbirimizle yıkıcı rekabet yaparak zarar verme anlayışı ile hareket edilmemeli. Yoksa batmak kaçınılmaz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159