banner69

Hassoy Otomotiv’den Temizsoy Turizm’e 2 adet Tourismo

banner113

Mercedes-Benz Türk bayii turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Temizsoy Turizm’e 2 adet Tourismo teslimatı gerçekleştirdi. Temizsoy Turizm 2 adet Tourismo daha teslim alacak.

banner114
TURİZM TAŞIMA 16.12.2022, 19:50 Erkan YILMAZ
Hassoy Otomotiv’den Temizsoy Turizm’e 2 adet Tourismo

ÖZEL HABER-ERKAN YILMAZ

Araçların teslimatı Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde 13 Aralık 2022 Salı günü düzenlenen törenle Hassoy Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cenk Soydan tarafından Temizsoy Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Temizsoy’a gerçekleştirildi. Serkan Temizsoy yeni yatırım ve 2023 beklentilerine yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.

Yeni yıla yeni otobüs yatırımlarıyla girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Serkan Temizsoy, “Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte son iki senedir yatırım yapmıyorduk. 2022 yılının bu kadar yüksek hareketlilikle geçmesini doğrusu beklemiyordum. 2019 seviyesinin yüzde 85’lerini yakaladık. Biz bu hareketliliği görünce 2 adet Tourismo aldık, 2 adet Tourismo’yu da ay sonunda teslim alacağız. Yılı 4 adetlik bir yatırım ile kapatmış olacağız” dedi.

10 numara araç yapmışlar

Yeni Tourismo araçları da çok beğendiğini belirten Serkan Temizsoy, “Gerçekten 10 numara yapmışlar. Hiçbir sıkıntı yok. Adı üstünde zaten Mercedes ve yıldız. Daha pahalı ama bizim beklentilerimizi karşılıyor bu araçlar ve gerçekten kaliteli araçlar. Filomuzun tamamı Mercedes. Pandemi sürecine 25 adet otobüs ile adım atmıştık. Sonra filodaki araçların 10 adetini sattık. Araçlarla ilgili tek bir marka yönünde ilerleme kararı aldık. Şu anda araçlarımızın tamamı Mercedes. Büyük otobüs grubundaki araç sayımız 15, Vito ve Sprinter ile bu rakam toplamda 25’e ulaşıyor. Bu şekilde de devam ediyor. İkinci el değerinin yüksek olmasının yanısıra acentelere tek marka araç sunuyor olmanın avantajı da bizi bu tercihe yöneltti. Acenteler sizde tek marka olduğunu biliyor. Çalışma süreçleri çok daha kolay oluyor. 2023 yılına yönelik de 1 adetlik otobüs yatırımının anlaşmasını şimdiden yaptık. Nisan ayında teslim alacağız. Önümüzdeki süreçte araçların daha da pahalı hale geleceğine yönelik düşünce bizi de yeni yatırımı şimdiden yapmaya yönelttı” dedi.

Hassoy Otomotiv ile çok iyi diyaloğumuz var

Hassoy Otomotiv ile yıllardır çok iyi diyaloğ süreci içinde olduklarını belirten Serkan Temissoy, “Çok yakın ilişkilerimiz var. Ticaretin dışında kardeşliğimiz var. Rahmetli Ali Osman amcayı da çok severdim. Herkesle de ilişkilerimiz iyi” dedi.

2 adet Tourismo teslimat töreninde Temizsoy Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Temizsoy'a Baş Kaptan Aykut Vardan ve kaptanlar eşlik etti.

Herşey olumlu giderse 2022 seviyesini geçeriz

“Şu andaki rezervasyonlar 2022’den daha iyi bir yıl yaşayacağımızın sinyalini bize veriyor” açıklamasını yapan Serkan Temizsoy, “Ama otobüs fiyatları gerçekten çok yükseldi. Şu anda 2023 modem Tourismo 6.5 milyon TL seviyelerine ulaştı.Bu yatırımların karşılığını nasıl alabileceğimizi de merak ediyorum. Beni düşündüren tek nokta bu. Ancak bir yandan da yatırım yapmak, yenilenmek zorunluluğumuz var. Benim umudum; ülkemizde herşeyin olumlu seyretmesi, hem ekonomik hem güvenlik anlamda olumlu gelişmelerin olması ve 2023 yılının bereketli ve kazançlı geçmesi. Şu andaki rezervasyonlar 2022’den daha iyi bir yıl yaşayacağımızın sinyalini bize veriyor. Biz aynı zamanda Joly Tur’un hem taşımacılığını yürütüyorum hem de acentesiyim. Şu anda yerli ve dış Pazar ile rezervasyonlar çok iyi gidiyor” dedi.

LAA serisi araçlar

1 Ocak 2023 itibariyle LAA serisi plakalı araçların D2 belgesinden de düşümünün yapılması zorunluluğunun bulunduğuna da dikkat çeken Serkan Temizsoy, “Eğer yeni bir erteleme kararı çıkmaz ise yeni yıl ile birlikte bu durumun da araç ihtiyacını artıracağını düşünüyorum. Çünkü LAA serisi araçlar ile hafta sonu turizm tarafında işler yapılabiliyordu. Bu durum pazarda daralma yaratacak ve fiyatlara da yansıyacak. Ben Bakanlığın yeni Yönetmelik’te yapmayı planladığı B2-D2 belgesi birleşimine yönelik çalışmayı da doğru buluyorum. Bir talebimiz de Vito araçları tadilat yaptırarak kullanmak durumuna artık bir çözüm bulunması. Bu çok önemli” dedi.

Yeni Tourismo araçlar Temizsoy Turizm’e hayırlı, uğurlu olsun

Hassoy Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cenk Soydan’da, Temizsoy Turizm ile uzun yıllara dayanan işbirliklerinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Turizm taşımacılığının önemli firmaları arasında yer alan Temizsoy Turizm’e yeni Tourismo araçların hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diiyorum. Önümüzdeki süreçte yine işbirliği noktasında elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159