banner69

Koray Tur’dan Tourismo yatırımı

Turizm taşımacılığı alanında hizmet veren İstanbul merkezli Koray Tur, filosuna 1 Tourismo 15 kattı. Aracın satışını Mercedes-Benz Türk bayi Koluman Otomotiv gerçekleştirdi. Şirket, bu yıl içinde 2 Tourismo yatırımı daha yapacak.

banner114
Koray Tur’dan Tourismo yatırımı

■ Erkan YILMAZ

Koray Tur 2024 yılı yatırım planı çerçevesinde 1 adet Tourismo 15 otobüsü filosuna kattı. Araç, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde Koray Tur firma sahibi Koray Yılmaz ve babası Faruk Yılmaz’a teslim edildi. 
Yeni Tourismo 15 yatırımı ile filolarındaki otobüs sayısının 20’ye ulaştığını belirten Koray Yılmaz, “2024 yılı içinde 3 Tourismo 15 yatırımına yönelik bir anlaşma yaptık. Bu yatırımın ilk etabı olan Tourismo aracımızı 8 Nisan 2024 tarihinde teslim aldık. Yıl içinde filomuza 2 adet daha Tourismo 15 katacağız” dedi. 

Mercedes otobüslerden müşterilerimiz de, biz de memnunuz 

Filolarının tamamının Mercedes-Benz marka araçlardan oluştuğu bilgisini veren Koray Yılmaz, “Mercedes araçların performansından, kalitesinden hem bizim müşterilerimiz hem biz çok memnunuz. Ayrıca ikinci el değerini koruması bizim açımızdan önemli bir kazanç oluyor. Eski araçların bakım maliyetleri de çok ağır. Biz de filomuzu yenilemeye çalışıyoruz. Yeni yatırımlarda da tercihimiz hep Mercedes-Benz markası yönünde oluyor” dedi.

Koluman Otomotiv’den işbirliğinden memnunuz

Çok uzun yıllardır araç alımlarını da Koluman Otomotiv aracılığı ile yaptıklarını da belirten Koray Yılmaz, “Koluman Otomotiv ile dostluğumuz çok eski. 1992 yılında işbirliğine başladık ve o günden beri de bu süreç devam ediyor. Bu işbirliklerinden memnunuz” dedi. 
2024’den beklentilerimiz olumlu

2024 yılına yönelik beklentilerinin olumlu olduğunu da vurgulayan Koray Yılmaz, “2023 yılından daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketi sezonun ilk yarısını çok fazla etkiledi. Rezervasyonlar bize iyi bir yıl geçireceğimizin işaretini veriyor. Geçen yıl Çinli turistler yoktu. Bu yıl Çin’den de ülkemize yönelik turist gelişi olacak görünüyor. Tabii en büyük endişemiz şu an İsrail-İran arasında yaşanan gerginlik. Umuyoruz bu süreç daha fazla büyümez. Bu risk de ortadan kalkarsa iyi bir yıl geçireceğimizi düşünüyoruz” dedi.  

Kaptan sorunu devam ediyor

Kaptan sıkıntısının sektörde çok yoğun şekilde yaşandığını da belirten Koray Yılmaz, “Özellikle küçük ticari araçlarda bu sorun daha da büyük. Eskiden yolcu taşımacılığı alanında var olan muavinlik sisteminin kalkması kaptan sıkıntısının yaşanmasında en büyük etkenlerden. Birçok farklı sektörde personel sıkıntısı da büyüyor. Bu alana giriş cazip kılacak yapılanmalara gitmek gerektiğine inanıyoruz”dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159