banner69

Mesnevi Turizm’den 9 adet TEMSA Safir yatırımı

banner113

1968 yılında turizm taşımacılığı alanında Ankara merkezli olarak yolculuğuna başlayan Mesnevi Turizm yeni yatırımlarla filosunu büyütmeye devam ediyor. Mesnevi Turizm 9 adetlik Temsa Safir yatırımının ilk 5 adetini düzenlenen törenle teslim aldı. 4 Temsa Safir ise Nisan ayında firmanın filosunda yerini alacak.

banner114
TURİZM TAŞIMA 03.04.2023, 10:29 03.04.2023, 14:40 Erkan YILMAZ
Mesnevi Turizm’den 9 adet TEMSA Safir yatırımı

Özel HABER/ Erkan YILMAZ

Mesnevi Turizm TEMSA’nın Adana’daki merkezinde düzenlenen törenle 9 araçlık Temsa Safir yatırımının ilk 5 adetini teslim aldı. Araçları TEMSA Otobüs Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat, Mesnevi Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Öztürk, Fatih Öztürk’e teslim etti. Kalan 4 araç Nisan ayı içinde teslim edilecek.

Ülkemizin başı sağolsun

Mesnevi Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Öztürk yeni yatırımlar, bu yıla yönelik beklentileriyle ilgili Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. Öztürk, teslimat töreni öncesinde yaşanan büyük deprem felaketine yönelik açıklamalarda bulundu: Çok büyük bir felaket yaşadık. 50 bini aşkın insanımızı kaybettik. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bölgede hala çok büyük zorluluklar içinde mücadele eden depremzedeler var. Bu süreçte taşımacılar önemli bir dayanışma gösterdi ve bölgeye yardımların ulaştırılmasında ve insanların tahliyesinde önemli görevler üstlendi. Bizde Mesnevi Turizm olarak bu sürecin başından beri içinde olduk. İstanbul, Ankara ve Kapadokya’da personelimizle, yakınlarımızla birlikte para topladık. Bu paralarla alınan yardım kolilerini bizzat babam Mustafa Öztürk başında durarak 10 araç ile bölgeye ulaştırdık. Bölgeden başka illere gitmek isteyenlerin de tahliyesini gerçekleştirdik. Ev bulmalarına ve eşya temininde yardımcı olduk. Bundan sonraki süreçte de bölgedeki insanların unutulmaması ve yardımların düzenli bir şekilde yapılması büyük önem taşıyor” dedi.

Temsa tercihi

Mesnevi Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Öztürk, filolarına 9 adet Temsa Safir aracı katacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Öztürk, Temsa tercihlerini de şu şekilde açıkladı: Öncelikle Temsa yerli üretici markamız. Araç yatırım sürecinde tanınan imkanlar yatırım tercihimizde öne çıkan unsurlardan oldu. Ayrıca Temsa Safir araçlarda yapılan hem teknojolik yenilikleri hem de tasarımdaki gelişmeleri de çok beğendik. Araçlardaki konfor düzeyinin hem şoför açısından hemde yolcular açısından çok yüksek düzeye ulaştığını gözlemledik. Bütün bunların beraberinde fiyat performans açısından baktığımızda Temsa Safir tercihimizin doğru olduğunu gördük. Araçların yakıt tüketimi noktasında da bizleri mennun edeceğini de tespit ettik. 2014 yılından beri Temsa araç alımı yapmamıştık. Turizm tarafında yaşanan iniş çıkışlarda bunda etken oldu. 2023 itibariyle tekrar işbirliği sürecine start verdik. Bu işbirliğinin büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum. Temsa Bölge Satış Yöneticisi Sayın İlker Canbolat bu süreçte bize yardımcı oldu. Hem finans hem araç tedariğinde çok ilgilendi. Hızlı bir şekilde araçların teslimatını sağladı” dedi.

35 adet araç yatırımı

Bu yıl 35 araçlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini ve filodaki toplam araç sayısının 115’e ulaştığının bilgisini veren Oğuzhan Öztürk, “3 adet Mercedes Tourismo, 15 adet Sprinter, 12 adet Vito ve 5 adette Otokar Sultan Mega yatırımımız oldu. Bu sene Otokar Sultan Mega araçların çok tuttuğunu gördüm. Otokar Sultan daha önce de kullandık ama Sultan Mega kullanmamıştık. Mega hem yakıt açısından hem 35 kişilik olması ve bağaj kapasitesinin büyüklüğü ile bizim ihtiyaçlarımıza çok uygun bir araç. Aynı zamanda şehiriçinde 35 kişiye kadar yolcu alabiliyorsunuz. Bu da hem otobüs bütçesini vermemenizi sağlıyor. Hem bagajı da geniş, acentelerin çok tercih ettiği bir araç oldu. Yakıt açısından da beklentilerimizin üzerinde. Biz bu sene 5 adet daha Sultan Mega siparişi vermeye karar verdik” dedi.

Otellere deprem dayanıklılık sertifikası

Bölgede toparlanmanın çok uzun yıllar alacağını düşündüğünü belirten Oğuzhan Öztürk, “ Bölgeye ilginin eksilmemesi gerekiyor. Ne kadar hızlı bir toparlanma olursa bölgedeki insanların da normal bir yaşama dönüşü mümkün olur. Burada turizm taşımacılığı da yaraların sarılmasına önemli bir katkı sağlar. 2022 yılında çok yüksek düzeyde GAP Turu olmuştu. Deprem sonrasında bu turlar iptal oldu. Hatta İstanbul’da yaşanması muhtemel depreme yönelik yapılan açıklamalarda turistleri korkuttu ve İstanbul’a yönelik rezervasyonlarda da düşüş yaşandı. Otellerin de artık depreme dayanıklılık raporlarının, olması ve bunun sertifikalandırılarak tur satılırken müşteriye sunulması seyahatin güvenliğine yönelik olumlu katkılar sağlar” dedi.

Kasım sonuna kadar yoğun bir hareketlilik bekliyoruz

Şu anda Balkan turlarına ilgi var. Günü birlik Bulgaristan turlarına başladık. Bayramla birlikle turizm tarafında da bir hareketlilik bekliyoruz. 2022 yılında bir anda başladı ve hareketlilik çok yüksek seviyeye ulaştı. Kapodakya’da, İzmir’de, İstanbul’da ve Anadolu turlarında çok yüksek iş seviyesine ulaştık. Araç yetiştirmekte zorlandık. Çok yoğun bir sezon geçirdik. Geçen yıl bir latin yılı yaşandı. Amerikali gruplarımız çok oldu. Buna ek olarak Uzakdoğulu turistler oldu. Haziran ayında Çinli turistlerin de ilgisinin yoğun olacağını bekliyoruz. Şimdi 7-14 Haziran Şampiyonlar Ligi final maçına yönelik çok büyük bir rezervasyon talebi var. İncoming turlarında da çok yüksek artış var. Kasım sonuna kadar yoğun bir hareketlilik olacak gibi görünüyor. Biz geçen yılın 3 katı daha yüksek bir iş bekliyoruz” dedi.

2024’te büyük otobüs yatırımı

2024’e yönelik planlama yapmanın zorluğuna da dikkat çeken Oğuzhan Öztürk, “Yine de planlarımız büyük otobüs yatırımına yönelik olacak gibi görünüyor. Öncelikli hedefimiz hep kaliteli hizmet sunmak” dedi.

Mesnevi Turizm filosunda 3 bayan kaptan

Eski kaptanları bulamadıklarını da belirten Oğuzhan Öztürk, “ Sektörde eğiterek kaptan istihdam etme dönemine döndük. Biz yeni işe alımda daha önce çalışmamış kişileri tercih ederek onları biz eğitmek istiyoruz. Biz bir de farklılık oluşturduk. Şehirlerarasında kadın kaptan gördük ama turizm taşımacılığı tarafında görmüyorduk. Bir adım attık ve 3 tane kadın kaptanımız var. Bu kaptanları da biz yetiştirdik. Bir tanıdık vasıtasıyla Elif Tutucu bize bize geldi. Üstün sürüş eğitmeni. Turizmi merak ediyordu ve işi öğrenmek istedi ve öğrenirken de çok sevdi. Onun aracılığıyla iki kaptan daha aldık. Bu işte kadınlara da yol açmak ve gerçekten kadınların olduğu yerde bir farklılık oluyor. Müşterilerimizin de bundan mutlu olduğunu gördük” dedi.

Mesnevi Turizm ile işbirliğinden mutluyuz

Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat’ta Mesnevi Turizm ile gerçekleştirdikleri işbirliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: Öncelikle yaşanan büyük deprem felaketinden dolayı ülkemizin başı sağolsun. Depremden etkilenen iller arasında Adana’da yer alıyor. Temsa çalışanlarından da 1 kaybımız oldu. Çok üzgünüz. Bu depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaraların hızla sarılması için elimizden gelen çabayı göstermeye devem edeceğiz. Mesnevi Turizm ile uzun bir aradan sonra işbirliği yaparak 9 adetlik bir anlaşma yaptık. İlk 5 adetin teslimatını da gerçekleştirdik. 4 adet Nisan ayı içinde teslim edilecek. Mesnevi Turizm 65 yıllık bir geçmişe sahip ve turizm taşımacılığının en önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Bu yüzden 9 adet Temsa Safir işbirliği bizim için çok büyük önem taşıyor. Turizm taşımacılığında hareketin yüksek olması yaşanan sıkıntıların aşılmasına da katkı yapacaktır. Safir araçlarımızın Mesnevi Turizm’e hayırlı, uğurlu olması ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159