banner69

VİPPAL Tours’dan Maraton ve Safir yatırımı

banner113

1983 yılından beri personel ve turizm taşımacılığı alanında hizmet veren Erzurum merkezli VİPPAL Tours 1 Temsa Maraton, 2 Temsa Safir yatırımı yaptı.

banner114
VİPPAL Tours’dan Maraton ve Safir yatırımı

■ Erkan YILMAZ

Temsa’nın Adana’daki merkezinde düzenlenen törenle 1 Maraton ve 2 Safir, Temsa Araç Teslimat Sorumlusu Mustafa Güleryüz tarafından VİPPAL Tours Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Aydın’a teslim edildi. Yeni yatırımlar ve sezonla ilgili beklentilerle ilgili Fahrettin Aydın ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Temsa tercihi 

2024 yılından beklentilerinin çok olumlu olduğunu ve bu doğrultuda yeni yatırımlarla filolarını büyüttüklerini belirten Fahrettin Aydın, “Yeni araç yatırımında önceliğimiz Temsa otobüsler oldu. Bundan en büyük etken Temsa’nın yerli bir marka ve Sabancı ailesi ile yıllardır süren iyi ilişkilerimiz oldu. Rahmetli Sayın Sakıp Sabancı ile birebir görüşmelerde de bulundum. Rahmetli Sakıp Sabancı’yı da burada anmak istiyorum. Mekânı cennet olsun. Çok değerli bir işadamıydı. Sabancı ailesini yakından tanıyan biri olarak Temsa’yı her zaman desteklemeye özen gösterdim. Temsa’nın ilk kuruluşundan beri ben müşterisiyim. Araçlar da ayrıca çok süper. Bizim bölgemizin zorlu şartlarına da çok uygun ve dayanıklı araçlar. Yakıt tüketimi konusunda da memnunuz. Maraton araçları filomuza yeni katmaya başladık. Bu araçların da konfor ve teknolojik özelliklerini çok beğendik. Temsa’nın satış sonrası hizmet süreçlerinden de memnuniyetimi ifade etmek isterim. Her zaman çok kolay ulaşıp, sorun olduğunda çözüm üretiyorlar. Daha geniş bir servis ağıyla hizmet veriyorlar. Bu işbirliği sürecinde TEMSA Otobüs Satış Direktörü Sayın Baybars Dağ’a da ayrıca teşekkür ederim. Çok uzun yıllardır tanıyorum kendisini; destekleri ve ilgisiyle her zaman yanımızda oldu. Bu işbirliklerinde çok emekleri var. Çok değerli bir arkadaş ve iyi bir yönetici. Ekibi de çok iyi” dedi. 

Yatırımlar devam edecek

VİPPALTours Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Aydın, 2024 yılı içerisinde yine filoyu büyütmeye yönelik yatırımlar yapacaklarını da vurguladı. 

Yüksek gelire sahip turiste odaklanmalıyız 

Yerel seçimlerin de gerçekleşmesinin ardından, turizm sektöründe önemli bir hareketlilik beklentisi içinde olduklarını belirten Fahrettin Aydın, “Artık kurların seyri ne olacak, bunu bilmek zor. Artarsa turist için ülkemiz cazip olacak, ama bu kez de yaşam maliyetleri artacak. Şu anda da yabancı turist için Türkiye cazip bir ülke. O yüzden turizmde hareketlilik olacak, bu yıl güzel geçecek. Ancak benim burada özellikle vurgulamak istediğim, düşük gelir grubunda yer alan değil daha yüksek gelir grubuna sahip turisti ülkemize çekmemiz gerekliliği... Bundan hem ülkemiz hem acentelerimiz hem de bizler daha iyi sonuçlar elde edebileceğiz. Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’a bir çağrıda bulunmak istiyorum: Daha yüksek gelir grubuna sahip turisti ülkemizi çekmeye çaba göstermeliyiz. Ülkemiz bir yolgeçen hanına dönüşmesin, en büyük isteğimiz bu. Bu şekilde ülkemiz zenginleşir” dedi.

Personel bulmak zor

En büyük sorununun iyi personel bulmak haline geldiğine dikkat çeken Fahrettin Aydın, “Bütün sektörlerde iyi personel bulma yönünde sıkıntılar var. Bizim sektörümüzde de iyi kaptan ve araç personeli sıkıntısı giderek büyüyor. Araba almak daha kolay, iyi personel bulmak çok zor. Temsa otobüs teslimatı sırasında da bu konuyu aktardık. Bu sıkıntıları onlar da kabul ediyorlar ve personel yetiştirilmesine yönelik Sabancı Holding’in attığı adımları ve okullarda açtıkları bölümleri anlattılar. Gerçekten çok beğendim ve mutlu oldum. Rahmetli Sakıp Sabancı adına, 4-5 okulda çıraklık eğitimi ve mesleki eğitim sınıfları açmışlar. Bu çok önemli bir adım. Bu soruna gerçekten çözüm bulunması için yönetenlerin planlı çalışmalar yürütmesi büyük önem taşıyor” dedi. ■

Vito araç yatırımı 
Mercedes-Benz Vito 2 araç yatırımı da yaptıklarını belirten Fahrettin Aydın, “Özellikle pandemi süreciyle birlikte grupların daha küçülmesi ve transfer sürecinde VIP araç tercihi devam ediyor. Burada da, acentelerin ve yolcuların talebi ağırlıklı olarak Vito araçlar oluyor. Bu araçlara sahip olduğunuzda tercih ediliyorsunuz. Biz de Koluman Mersin’den 2 adet Vito aracımızı teslim aldık” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159