banner69

Geleceğin Treyleri'nin ilk durağı Konya oldu

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), sektörün önündeki yeni standartları anlatmak amacıyla İntermobil ve Mobilite firmalarıyla “Geleceğin Treyleri Yola Çıkıyor” adı altında yeni bir eğitim projesi başlattı. TREDER üyeleri başta olmak üzere tüm sektör paydaşlarına açık olan eğitim 18 Nisan 2024 tarihinde Ramada Plaza By Wyndham Konya’da yapıldı. Eğitme başta Konya’daki treyler üreticileri olmak üzere, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 90 kişi katıldı.

banner114
ÜSTYAPI 26.04.2024, 20:51 26.04.2024, 21:03 Taşıma Dünyası
Geleceğin Treyleri'nin ilk durağı Konya oldu

TREDER çatısı altında İntermobil ve Mobilite’nin işbirlikleriyle yapılan ‘Geleceğin Treyleri Yola Çıkıyor’ eğitim projesi treyler sektöründe hali hazırda yürürlükte olan ve gelecekte yürürlüğe girecek standartları konu aldı. Konya’da yapılan ilk eğitim tüm gün sürdü ve konusunda yetkin kişiler tarafından verildi.  

2023’de 58 bin 204 treyler üretimi oldu

‘Geleceğin Treyleri Yola Çıkıyor’ eğitiminde İntermobil Treyler ve Aftermarket Satış Direktörü Uğur Dal, treyler sektöründeki son gelişmeleri anlattı. Türkiye’de kamyondan çekici-treyler kombinasyonuna ve bireysel sahiplenmeden filolaşmaya dönüşümün yaşandığına dikkat çeken Dal, “2023 yılında Türkiye'de 58 bin 204 adet treyler üretimi yapıldı. Bunun yaklaşık yüzde 60'ı yurt içi pazara, yüzde 40'ı da ihracata gitti. 40'dan fazla ülkeye ihracat yapıldı ve yaklaşık 800 milyon dolarlık ihracat geliri oldu. Treyler türlerine baktığımızda Türkiye'de en çok üretilen araç tipi tenteli-perdeli treylerin oranı yüzde 30. Avrupa'da ise bu oran yüzde 55-60'larda. Türkiye’de en fazla üretilen ikinci araç tipi olan damperli araçların toplam üretimdeki payı ise yüzde 21. Türkiye'de inşaat faaliyetleri çok daha yoğun olduğu için Avrupa'ya göre hala damperli araç üretimi çok yüksek. Türkiye’de yüzde 11.22 gibi çok ciddi bir oranda üretimi yapılan bir platform treyler var. Bu ürün Avrupa'da üretilmiyor ve kullanılmıyor. Yine Avrupa'da çok düşük oranlarda olan silobas ve tanker üretimi Türkiye'de yüzde 11-12 paya sahip” şeklinde konuştu.

Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz 

TREDER Teknik Komite Başkanı Fuat Erdem, “Teknik Komite olarak kurluduğumuz günden beri eğitimin önemini biliyoruz ve pandemi dahil eğitimlere aralıksız devam ediyoruz. ‘Geleceğin Treyleri ve Türkiye’de Treyler Üretimin Geleceği ana temasıyla düzenlediğimiz 6. Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi’nin önemli çıktılarından biri de sektörü bekleyen yeni regülasyonlar hakkında yapılacak olan eğitimler idi. İntermobil ve Mobilite firması ile yeni bir eğitim projesine başladık. İlk eğitimi Konya’da bir gün sürecek şekilde yaptık. 

Eğitim Konuları ve Eğitim Verenler

Dijital Araç Uygunuk Belgesi ( e-COC) uygulama detayları (2018/858/EU Madde 37)
Treylerlerin Yakıt Tüketimi ve Enerji Verimliliği Performansı (2022/1362/EU) 
Treyler Alanında Yazılım Güncelleme ve Siber Güvenlik Uygulamaları (ECE R 155-156) 
Lastilk Basınç İzleme Sistemleri ve Uygulama Örnekleri (ECE R 141) 
Üretim Uygunluğu (COP) ve Piyasa Gözetim Denetiminde Yeni Yaklaşımlar
Mobilite Araç Tip Onay Mühendisi Hasan Yazar 
Mobilite Treyler Ekip Lideri Mehmet Yüksel 
Mobilite İş Geliştirme Direktörü Erdal Çınarcı
Treyler Teknik Eğitim ve Araç Montaj Usulleri iEBS Sistemi ve Sistem İçerikleri
Treyler Sistemlerindeki Yenilikler Ve Değişimler Optitire Ve Tailguard
İntermobil OE Proje ve Ürün Müdürü Fırat Sinmeç
İntermobil Satış Direktörü TRAM Uğur Dal
İntermobil Satış Müdürü TRAM Ozan Kardeş

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159