Bafra Seyahat tekrar yola çıktı

banner113

Karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe 47 yıllık geçmişe sahip Bafra Seyahat, 4 yıl önce mola verdiği yolculuğuna tekrar başladı. Firmanın bu yolculuğunda yönetim Bülent Yıldız ve Recep Saruhan’da...

banner114
ŞEHİRLERARASI 16.11.2015, 15:24 17.11.2015, 22:09 Taşıma Dünyası
Bafra Seyahat tekrar yola çıktı
Ş

RÖPORTAJ: ERKAN YILMAZ

1968 yılında, o dönemde Bafra’nın önde gelen isimlerinden ve Bafra’nın Hasan abisi olarak tanınan Hasan Yıldız tarafından Bafra Ekspres adıyla kurulan firma, 1978’de bölge firmalarının bir araya gelmesiyle adını Bafra Seyahat olarak değiştiriyor. Ne var ki, yerel firmaların bu birlikteliği çok uzun sürmüyor ve yollar ayrılıyor. “Bu ayrılığın ardından Bafra Seyahat dedem Hasan Yıldız’a kalıyor ve dedem firmanın sektör yolculuğunu sürdürüyor” diyerek bilgiler veren Bafra Seyahat ortaklarından Bülent Yıldız, süreci anlatmaya devam ediyor: “Öyle bir süreç geliyor ki firma 56 araçlık kapasiteye ulaşıyor. 1980’li yıllarda çok geniş bir bölgede hizmet veriliyor. Ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 4 sene önce, bir mola veriyor. Bafra Seyahat, 12 Kasım itibariyle tekrar yolculuğuna başladı. Dedem Hasan Yıldız, Bafra’nın gerçekten çok sevilen Hasan abisiydi. Şimdi ben de dede yadigarı firmamızı tekrar yola çıkartmanın mutluluğu içindeyim.” 

Sakarya VIP ile altyapı işbirliği 
Sakarya VIP Turizm altyapı işbirliğine giderek İstanbul Otogarı’nda 89-90 numaralı yazıhanede faaliyete başladıklarını belirten Bülent Yıldız, “VIP Turizm ile güzel bir altyapı işbirliğine gittik. Hem altyapı hem 14 araçlık ücretsiz servisleri kullanıyoruz” dedi.

6 araçlık filo ve hatlar
İlk etapta 5’i Mercedes Travego, biri de MAN araçtan oluşan filo ile hizmete başladıklarını belirten Yıldız, “Araçlarımız 2010-2015 model. Şimdilik Bafra-İstanbul ve Bafra-Bursa seferlerimiz var. Bafra-Ankara ve Bafra-Batum arasında sefer yapmayı planlıyoruz. Çok yakında İpek Bilgisayar üzerinden internet ortamından bilet satışlarımız da başlıyor” dedi. 

“Oh, firmamıza kavuştuk”
Sektörde, firma yazın açılır, kışınsa kapatılır algısının olduğunu dile getiren Yıldız, “Biz Bafra Seyahat’in marka bilinirliğine çok güveniyoruz. Henüz iki gün olmasına rağmen çok iyi bir talep gördü. Adımızın yazıldığı yerde, yolcunun bizi tercih edeceğine inanıyoruz. Firmamızın kuruluşunu ilk olarak sosyal medya aracılığıyla duyurduğumuzda gördüğümüz ilgi bizi çok mutlu etti, çok olumlu tepkiler aldık. ‘Oh, firmamıza kavuştuk, efsane geri döndü’ mesajları atanlar var. Bafra’da düzenlediğimiz konvoy alkışlarla karşılandı” dedi.

Cesaretimizi hiç kaybetmedik
Sektörün zorlu bir dönem yaşadığının ifade edildiği bu süreçte, ‘siz hangi cesaretle bu kararı aldınız’ sorumuza Bülent Yıldız, “Biz cesaretimizi hiç kaybetmedik. Bu 4 yıllık sürede her gün aynı şeyi, bir gün Bafra Seyahat’i tekrar yola çıkartmayı düşündük. Recep Saruhan ile 6 aylık bir çalışma sonunda da firma tekrar can buldu” dedi.

Yerel firmalar kalmalı 
Yerel firmaların, ulusal firmaların çatısı altında bu işi devam ettirmek zorunda kalacaklarına yönelik düşüncelere katılmadığını da ifade eden Bülent Yıldız, “Buna katılmıyorum. Çünkü biz bunu daha önce yaşadık. Biz Bafra Seyahat olarak kalmalıydık. Bundan sonra böyle bir süreç olmayacak. Bölge insanımızın bizi özlediğini görme imkanı da verdi bu durum. Bölge insanı sadece bizimle seyahat için gelmiyor,  evladını, eşyalarını güven içinde taşıtabileceğine inandığı için geliyor. Bölgemizde zaten yıkıcı bir rekabet yaşanmıyor. Biz, diğer firmalara göre, diyalog içinde olmaya özen gösteriyoruz. TOFED Yönetim Kurulu üyesiyken de bölge firmalarının sorunlarının çözümü için çaba gösterdim, göstermeye devam edeceğim” dedi.

Bireyselcileri bünyemizde görmek isteriz 
Bireysel otobüsçüleri bünyeye katıp katmayacakları sorusuna Bülent Yıldız, “Biz bir yıl sonra şu noktaya gelelim, şunu yapalım, bunu yapalım hırsıyla değil emek vererek, emin adımlarla büyüme stratejisi uygulayacağız. Eğer önümüzdeki süreçte bireysel otobüsçüye de kazanç sağlayacak bir kapasite yakalarsak, tabii ki onları da bünyemizde görmek istiyoruz. Şu anda bile çok talep var” şeklinde cevap verdi.

İşimin başındayım
12 Kasım’dan beri çok büyük bir mutluluk içinde olduğunu vurgulayan Bülent Yıldız, “Sürekli işimin başındayım. ‘Araba ne oldu, yazıhanelerde durum ne’ bilgilerini sürekli alıyorum. Bizimle çalışan 25-20 yıllık arkadaşlarımız var. Çok büyük zorluklar yaşandı, buna rağmen çok büyük bir sadakat var, bunu her yerde, her firmada görmeniz mümkün değil. Büyük bir heyecan ve mutluluk yaşıyoruz” dedi.

Umutluyuz 
Bülent Yıldız, sektörün geleceğine yönelik çizilen umutsuz düşüncelere asla inanmadığını ve sektör mensuplarının da inanmaması gerektiğini söyledi: “Sayın Galip Öztürk yıllar önce ‘bu sektörün altında derya var’ demişti. Gerçekten öyle. Yolcu sıkıntısı da yok, uçaklar da vurmadı sektörü. Umutsuz olmaya hiç gerek yok.” ■



BÜLENT YILDIZ

Yorumlar (1)
senol ozkul 8 yıl önce
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin inşallah bizide çalışmak nasip etsin
banner117
15
açık
banner159