Türkiye kruvaziyer turizminin yeniden gözdesi oluyor

banner113

Princess Cruise Türkiye Temsilcisi ve Naviosa Genel Müdürü Tolgar Bıyıklı,Türkiye’de yeniden yükselişe geçmeye hazırlanan ve turizm geliri için önemli bir zincir oluşturan kruvaziyer turizmini değerlendirdi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 16.07.2019, 15:43 16.07.2019, 15:48 Taşıma Dünyası
Türkiye kruvaziyer turizminin yeniden gözdesi oluyor

Alman, İngiliz, Amerikan ve İtalyan şirketlerinin Türkiye’dend ört-beş yıldır gemilerini çekmesi kruvaziyer turizmini yok denecek kadar azaltırken en büyük darbeyi İstanbul, sonra da en önemli ikinci limanolan Kuşadası aldı. Kuşadası’na uğrayan gemi sayısı tamamen sıfıra inmese de Türkiye sıkıntılı bir dönem yaşadı. Sevindirici haber ise 2019’un ikinci yarısından itibaren birçok gemi şirketinin Türkiye turlarına yavaş yavaş yeniden başlayacağını duyurması. İstanbul limanları kruvaziyer turizmini tam olarak karşılayacak kapasitede olmadığı için şirketlerin 2020-2021 tarihlerinde Türkiye turlarına Kuşadası’ndan başlayacağı sinyalleri geliyor.



Denizden gelen müşteri daha çok gelir bırakıyor


Dünyada en trend gemi rotalarını belirleyen, altı kıtaya birden yelken açarak 300 liman ve 150 farklı güzergah ile yolcularına tam anlamıyla “dünyayı gezme fırsatı sunan” PrincessCruise da kısa süre önce Türkiye yapılanmasını yenilemişti. PrincessCruise’un Türkiye temsilcisi ve Naviosa Genel Müdürü Tolgar Bıyıklı, kruvaziyer müşterilerinindeniz-kum-güneş tatili için gelenlere oranla ülke gelirine daha çok katkıda bulunduğunu söylüyor. Her şey dahil sistemiyle gelen müşterinin otele girdikten sonraki bütün hizmetini otel içerisinde aldığını, dışarıya çıkma ihtiyacı duymadığına işaret eden Tolgar Bıyıklı, buna karşılık kruvaziyer müşterisinin zamanının daha kısıtlı ve değerli olmasından ötürü gemiden çıkarak, rehberinden taksisine, yeme-içme sektöründen perakendeye kadarher kesime turizm geliri bıraktığını ekliyor. Üç bin yolcuyla limana yanaşan bir gemideki turistlerin yüzde 10’u içerde kalmayı tercih ediyorsa yüzde 90’ı şehrin içine dalıp ülke ekonomisine önemlikatkıda bulunuyor.



Türkiye’den çekilme Yunanistan’a yaradı


PrincessCruise’un Türkiye Temsilcisi Tolgar Bıyıklı, İstanbul’un birkaç yıl evvel kruvaziyer turizminde devredışı kalmasından sonra bu pastadan fazlasıyla faydalanan ülkenin Yunanistan olduğunu hatırlatıyor. “İstanbul-Atina aynı parkurlardaki highlight denilen en önemli limanların başında geliyor. Kültürel geçmişleri, yeme-içme kültürü de düşünüldüğünde birçok gemi şirketi için İstanbul’dan başlayan bir turun İtalya veya İspanya’ya kadar kesintisiz sürmesi pozitif bir adım olacak” diyen Bıyıklı, Türk yolcuların kendi limanlarından çok başka ülkelerin limanlarını görmeyi tercih ettiğini,yabancıların ise bizim limanlarımızı görmeyi istediklerini ekliyor.
PrincessCruise, Prestijli Hizmete Uygun Fiyat SunmasıylaSegmentindeÖne Çıkacak
Dünya çapında deniz seyahatlerinde tanınmış bir lider olan, her yıl 3 günden 144 güne kadar konuklarına tüm dünyadaki kıtaları görme imkânı sunan ve yılda 1 milyon 700 bin misafir taşıyan PrincessCruise, uygun fiyatlarının yanı sıra prestijli bir hizmetsunmasıyla Türkiye’deki kruvaziyer turizmine üst sıralardan girmeyi hedefliyor.



PrincesCruises

Princess Cruise, 18 modern gemisi ile dünyanın dört bir köşesinde denize açılarak 380 farklı limana seyahat eden birinci sınıf cruise firmasıdır. Günümüzde deniz yolculuğunda en çok bilinen isimlerden olan Princess ilk deniz seyahatine Meksika’ya giden tek bir gemi ile 1965 yılında başlamıştır. Bugün yenilikçi gemileri, çok çeşitli seyahat seçenekleri ve olağanüstü düzeyde müşteri hizmetlerine verdiği önemle dünyanın en büyük üçüncü gemi turu şirketi haline gelmiştir. Dünya çapında deniz seyahatlerinde tanınmış bir lider olan Princess, her yıl uzunluğu 3 günden 144 güne kadar olan ve konuklarına tüm kıtaları görme imkânı sunan bir şirkettir. Yılda 2 milyon misafir taşımaktadır.
1977’de Princess Deniz Seyahatleri ismi filosunda yer alan Pacific Princess gemisi “TheLoveBoat(Aşk Gemisi)” isimli televizyon dizisinde başrolde ilk defa yer aldıktan sonra şirketin yıldızı parlamıştır. Milyonlarca izleyicisine deniz tatili konseptini tanıtan ve sevdiren bu haftalık dizi aniden popüler oldu. Bu dizi sayesinde hem şirketin ismi hem de “deniz cadısı” logosu o zamandan beri deniz seyahatleri ile eş anlamlı hale gelmiştir. Dünya çapında hala izlenebilen bu dizinin deniz seyahat sanayisine ve dramatik çapta genişlemesine büyük destek sağladığına inanılmaktadır.
Şirket gemideki lüksten sonra en çok beklentinin balkon kabin talebi olduğunu görüp bunu karşılamak için özel olarak tasarlanmış olan gemiler inşa etmede uzun zamandır lider konumundadır. 1980’lerde, sadece en pahalı süit kabinlerde olan balkon özelliğini yeni inşa ettirdiği gemilerde daha uygun fiyatla sunarak veranda konseptine öncülük etmiştir. Bugün, Princess’in filosu sektördeki tüm kamara kategorileri arasında en yüksek balkonlu kamara yüzdesine sahiptir.
Şirket aynı zamanda ilk defa bazı restoranların da 24 saat boyunca kesintisiz yemek yeme imkanına öncülük etmiştir. 2001 yılında yemek yeme seçenekleri daha da yenilenmiştir. Princess yolcularına ne zaman ve kiminle yemek yiyebileceklerini seçebilme imkanı sunan ayrıca geleneksel yemek yeme tarzında restoran ile de hizmet veren ilk gemi turu şirketi olmuştur.

Dünya çapındaki güzergahları

Princess’in 150 farklı güzergâhı, yolcularına dünyada 300 liman ve birçok şehirle beraber altı kıtaya yelken açma imkânı ile kelimenin tam anlamıyla dünyayı gezme fırsatı sunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır; Karayipler, Alaska, Panama Kanalı, Avrupa, Meksika, Güney Amerika, Avustralya/Yeni Zelanda, Güney Pasifik, Hawaii, Tahiti/Fransız Polinezyası, Asya, Hindistan, Afrika, Kanada/Yeni İngiltere ve Dünya Turları. Princess yolcuları deniz seyahati deneyimlerini dünya çapındaki limanlarda ekstra hizmetle sunulan gezintiler ile daha kapsamlı bir hale getirebilir ve dileyen yolcular deniz seyahatlerini kara turu ile kombine ederek geliştirip zenginleştirebilirler.
Özellikle, Alaska Körfezine deniz seyahatine öncülük ederek Princess, Amerika Birleşik devletlerini’nin 49. Eyaleti olan Alaska da güçlü varlığını sürdürmektedir. Seattle odaklı Princess turları ile şirket görkemli “Gece yarısı güneşinin Toprağında” temasıyla çeşitli kara ve deniz deneyimleri gerçekleştirmektedir. Eyaletteki en geniş gemi turu şirketi ve tur operatörü olan Princess yaklaşık sekiz yolcu gemisi, beş adet nehir kenarında yer alan otel, lüks otobüs filosu yer alır. Ayrıca yine şirkete ait olan trenlerinde özel panoramik camlara sahip vagonlarıyla bu güzergâhın benzersiz doğa güzelliklerini barındıran servisi ile Alaska’nın iç kesimlerine kolay erişim imkânı sağlar. Sonuç olarak, Princess (Prenses) yolcuları kendilerine Alaska’nın en popüler turistik yerlerini tek bir tatilde birleştirme imkânı veren bir gemi turunu ve kara turunu sorunsuz bir şekilde birleştirebilirler.

PrincessCruise Filosu

Princess’ın 18 gemiden oluşan filosunun çeşitli boyut ve özellikleri vardır. Güzergâhın en büyük gemileri MajesticPrincess (2017) RegalPrincess (2014), RoyalPrincess (2013) Caribbean Princess (2004), CrownPrincess (2006), DiamondPrincess (2004), EmeraldPrincess (2007), Golden Princess (2001), Grand Princess (1998), RubyPrincess (2008), SapphirePrincess (2004), ve Star Princess (2002). Orta boyutlu gemiler CoralPrincess (2003), DawnPrincess (1997), Island Princess (2003), SeaPrincess(1998), ve Sun Princess (1995); ve güzergâhın küçük gemisi Pacific Princess (1999) daha samimi seyahat deneyimi sunmaktadır.
Filoya katılan en son ve yeni nesil gemiler olan RegalPrincessandRoyalPrincess 2013 ve 2014 yılında seferlerine başlamıştır. Bu gemilerde diğer gemilere oranla yüzde 50 daha büyük lobi mevcuttur. Yine sadece bu gemilere has bir özellik olan geminin gövdesinin yaklaşık 9 metre dışında inşa edilmiş denizin üstünde yürüdüğünüzü hissettiren SeaWalk® (Camdan Deniz köprüsü), Göz kamaştırıcı su ve ışık şovları, Princess canlı yayın televizyon stüdyosu, Özel pastane, Özel şefin şamdanlı masası ve daha fazla yemek yeme seçenekleri ile burada yemek yiyenleri bir ışık perdesi ile çevreleyen özel ortam vardır. Ayrıca bu gemilerde tüm dış kamaraların hepsinde balkonlu olarak dizayn edilmiştir.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159