banner69

Yolcu taşımacıları sorunları masaya yatırdı

banner113

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi iki yıllık bir aranın ardından, 29 Temmuz Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin İstanbul’daki hizmet binasında toplandı.

banner114
GÜNDEM 03.08.2015, 11:27 03.08.2015, 11:33 Taşıma Dünyası
Yolcu taşımacıları sorunları masaya yatırdı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis toplantısına; TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, UYOF Başkanı İmran Okumuş, TOFED Genel Sekteri Mevlüt İlgin, TOF Başkan Yardımcısı Tahsin Yücefer, TTDER Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüz, TÖHOB Genel Sekteri Onur Orhon, Anadolu Bilet Turizm Genel Müdürü Mehmet Ali Akçin, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr Kemal Karayormuk, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fındıkkale Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Karataş, Huntur Firma Sahibi Erhan Özkılıç, Kamil Koç İstanbul Bölge Müdürü Metin Yücel, Metro Turizm Genel Müdürü Mustafa Sarı, TOFED Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Kurnaz ve Adnan Değirmenci katıldılar.

14 gündem maddesi 

Toplantıda; 14 gündem maddesi masaya yatırıldı. Bunlar, meclis çalışma usul ve esasları hakkında üyelerin bilgilendirilmesi, Meclis alt komitelerinin oluşturulması, Meclise icracı yetkiler alınması konusunun değerlendirilmesi ve çalışma komitesi oluşturulması, Şehiriçi, ve şehirlerarası toplu taşımacılıkta sektörel sorunlar konusunda çözüm önerilerinin ele alınacağı bir sempozyum yapılması teklifi, Otogarların yapılması ve işletilmesinde kamu kurumlarının rol ve sorumlulukları konusunda belediyelerin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlıklarının pozisyonları konusunda bir çalışma yapılması teklifi, TOFED tarafından yaptırılan anketle sonuçları konusunda meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ve sonuçlarının tartışılması, Otogar çıkış ücretleri konusunun görüşülmesi, Mecliste yer alan farklı taşıma modlarının aralarındaki sorunların belirlenmesi, her taşıma modunun kendi çalışma alanına giren konularda meclis üyelerini bilgilendirerek meclisin çalışma stratejisinin belirlenmesi, Ramazan Bayramında meydana gelen trafik kazaları konusunda sektörel bakış açısının tartışılması, 1618 Sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklikle seyahat acentelerinin yetki belgesiz taşıma yapabilmelerinin önünün açılması hususunda doğabilecek sorunlar, Otomobil ile şoförlü lüks araç taşımaları konusunda ulusal bir mevzuat düzenlenmesi, Engelliler Yasası konusunda mevzuat düzenlemeleri, Telif Hakları Konusu, Entegre taşımacılık ile ilgili mevzuat düzenlemeleri oldu.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi iki ayda bir toplanarak sektörün sorunlarını konuşacak. ■

TOFED Genel Sekreteri ve Karayolu Yolcu Taşımacıları Derneği (KAYOD) Başkanı Mevlüt İlgin: İcracı bir Sektör Meclisi istiyoruz



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159