banner69

Niğde Aydoğan - Murat Aydoğan: Kazançlı bir sezon geçiriyoruz

banner113

2004 yılından beri şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren Niğde Aydoğanlar Turizm, Temsa Maraton ile filosunu büyütmeye devam ediyor.

banner114
Niğde Aydoğan - Murat Aydoğan: Kazançlı bir sezon geçiriyoruz

Röp: Erkan YILMAZ

Maraton otobüsler Temsa’nın Adana fabrikasında düzenlenen törenle Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat tarafından Niğde Aydoğanlar Firma Müdürü Ali Yalçın’a teslim edildi.Yeni yatırımlarla ilgili ise Niğde Aydoğan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydoğan açıklamalarda bulundu. Filolarındaki araç sayısının 28’e ulaştığının bilgisini veren Murat Aydoğan, “Teslim aldığımız 2 Maraton ile filomuzdaki Temsa marka araç sayısı 7’ye yükseldi. 2022 yılı içerisinde 10 adetlik yatırım planımız daha bulunuyor. Önümüzdeki günlerde bu süreç netleşir” dedi.

Yolcumuz TEMSA Maraton’dan Memnun

Murat Aydoğan, Temsa Maraton tercihlerini ise şu şekilde açıkladı: “Yolcu araçlardan çok memnun. Koltuk mesafesinden, konforundan memnuniyetlerini bize ifade ediyorlar. Ayrıca Maraton araçların bizde teknolojik donanımlarından ve düşük yakıt tüketiminden memnunuz. Bu memnuniyette yeni yatırımda tercihimizin Temsa yönünde olmasını sağladı” dedi. 

Kazançlı bir sezon 

Kazançlı bir yaz sezonu geçirdiklerini ve hala da yolcu hareketliliğinin devam ettiğini belirten Murat Aydoğan, “2019 seviyelerine yaklaştığımızı söylemek mümkün. Bölgemizde yıkıcı bir rekabette yaşamadığımız için iyi bir sezon geçirdik. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar bizi zorluyor tabii. İstanbul-Niğde arasında gidiş geliş toplam sefer maliyeti 18 bin TL’yi buluyor. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşler bir ölçüde bizi rahatlattı, biz fiyatlarımıza halkımızın alım gücünü de düşünerek aşırı zamlar da yapmamıştık, biraz düşünce akaryakıt fiyatları aslında dengelenmiş oldu. Ama birgün önce düşüş olup, ertesi gün tekrar yükseliş olması da bizi zorlayan bir durum. Ama öncelikle bizi korkutan kış sezonu. Çünkü o zaman akaryakıt fiyatlarının hangi seviyeye geleceğini bilemiyoruz. Enerji maliyetlerinin artışına yönelik yapılan yorumlar bize korkutuyor. Sigorta maliyetleri neredeyse 4 kat artmış olması da bizleri çok zorluyor” dedi. 

Yeni hatlar 

Bu yıl içerisinde yeni hatlar açtıklarını da belirten Murat Aydoğan, “Antalya, İzmir, Kayseri, Adana’ya seferler başlattık. Düşündüğümüz birkaç il daha var. Onları da Eylül ayında hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. 

Personel eksikliği nedeniyle araçlar yatıyor

Sektörün uzun süredir personel sıkıntısı da çektiğini belirten Murat Aydoğan, “Pandemi sürecinde lojistik tarafında kazançlar yükselince iyi kaptanlar bu alana yöneldi. Önceden gençler muavinlik için gelip kaptan olma hedefiyle bu işte çalışırdı. Şimdiki gençler ise bu işin zorluğundan dolayı muavin olarak çalışmak istemiyor. Sektörde muavin çalıştırılma süreci de bozuldu. Oysa kaptan ihtiyacı bu şekilde gideriliyordu. Bireysel otobüsçülerin de sektörde azalması yeni kaptan gelişini de zorlaştırdı. Çünkü aracın sahibinin ve ortaklarının oğlu da sektöre ilgi duyuyor, böylece yeni girişler oluyordu. Biz bu yıl personel eksikliği nedeniyle yapmak istediğimiz seferleri de yapamadık. Bayramda personel yokluğu nedeniyle ek sefer açamadık. Hala da bu nedenle araçlarımızın bir kısmı yatıyor. Bence kaptanlık mesleğindeki 26 yaş şartının 22’ye çekilmesi de sektöre yönelimi artırır” dedi.

Emniyet kemerinde yolcular da duyarlı olmalı

Murat Aydoğan, otobüslerde yolcuların emniyet kemeri takmasına yönelik düzenlemeleri olumlu bulduklarını da belirterek, “Yalnız burada sorun yolcunun da daha duyarlı hale gelmesi için de bir takım çalışmalar yapmak. Seyahat öncesinde yolcuları uyarıyoruz, kimi takıyor. Kimi de takmak istemiyor. Bir süre sonra seyahat sırasında kemerini çıkartıyor. Uyardığınızda ben bir daha sizinle seyahat etmeyeceğim yönünde tepkiler oluşuyor. Buna bir çözüm bulmak gerekiyor” dedi. 

Maraton araçlarımız bol kazançlar getirsin 

Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat’ta Niğde Aydoğanlar Turizm ile 2022 yılı içerisinde önemli işbirliklerine imza attıklarını belirterek, “Bu yıl şehirlerarası otobüs sektörü tüm zorluklara rağmen hareketli bir sezon geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Niğde Aydoğanlar Turizm’e en son Mayıs ayında 4 adet Maraton daha teslim etmiştik. Son teslim ettiğimiz 2 Maraton araçla birlikte firmanın filosundaki Maraton araç sayısı 7’ye ulaştı. Firmanın yeni yatırımda tercihi Temsa yönünde kullanması da araçlardan duyduğu memnuniyeti gösteriyor. Maraton araçlarımız hem sektör mensuplarımızın hem de yolcunun beğenisini kazanıyor. Sayın Murat Aydoğan’a yeni araçların hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159