2 bin 166 öğrenciye 615 bin TL servis ücreti desteği

banner113

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Başkentli öğrencilere eğitim desteği vermeyi sürdürüyor. İki yıl önce pilot bölge olarak Keçiören, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde öğrenim gören sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının okul servis ücretini karşılayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ise Ankara genelinde bin 954 ailenin ilkokula giden 2 bin 166 çocuğu için aralık ayına ait toplam 615 bin 952 TL tutarındaki servis ücretini banka hesap numaralarına yatırdı. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının servis ücretini karşılayacaklarını sosyal medya hesapları üzerinden açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “21. yüzyılda bilgiye erişemeyen hiçbir evladımız kalmasın istiyoruz. Ailesinin ekonomik durumu uygun olmayan 2166 çocuğumuzun aralık ayı servis ücretini karşıladık. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, daima elinizden tutacağım” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 26.01.2022, 17:50 Erkan YILMAZ
2 bin 166 öğrenciye 615 bin TL servis ücreti desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla internetten ulaşıma kadar Başkent’te ‘öğrenci dostu’ uygulamalara öncelik veriyor. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda eğitim desteğini çeşitlendirerek sürdüren Büyükşehir Belediyesi şimdi de okul servis ücretlerini karşılıyor.

İlkokula giden 2 bin 166 çocuğun okul servis ücreti yatırılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “21. yüzyılda bilgiye erişemeyen hiçbir evladımız kalmasın istiyoruz. Ailesinin ekonomik durumu uygun olmayan 2166 çocuğumuzun aralık ayı servis ücretini karşıladık. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, daima elinizden tutacağım” dedi. İki yıl önce pilot bölge olarak Keçiören, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde öğrenim gören sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının okul servis ücretini karşılayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ise Ankara genelinde bin 954 ailenin ilkokula giden 2 bin 166 çocuğu için aralık ayına ait toplam 615 bin 952 TL tutarındaki servis ücretini banka hesap numaralarına yatırdı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, okullar tatil olana kadar her ay düzenli olarak sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının servis ücretini karşılayacak.

Yorumlar (3)
Sevda 2 yıl önce
3 tane çocuğum var 2 si okula gidiyor servis ücreti talep ediyorum
İsa çulha 2 yıl önce
2 tane kızım var servis ücreti talep ediyorum mümkünse
Sevim bogazli 2 yıl önce
Devlet servis ucretini karsiliyor ama servisciler kabul etmiyor okulumuz cok uzak kucuk cocugum var simdi yuruyerwk goturuyorum ama kisin napacam
banner117
15
açık
banner159