banner69

İstanbul'a Servis ücretleri zam oranı en az yüzde 80 olmalıydı!

banner113

İTO 22. Nolu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Üyesi Turgay Gül, UKOME Toplantısında alınan zam kararının beklentilerini karşılamadığını belirterek, “Bizim beklentimiz yüzde 100 civarında bir zam yapılmasıydı ama halkın alım gücünü de düşündüğünüzde yüzde 80 civarında bir zam daha uygun olacaktı. Şu anda yüzde 60 civarında bir zam yapılmış oldu” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 08.08.2023, 17:16 10.08.2023, 08:37 Taşıma Dünyası
İstanbul'a Servis ücretleri zam oranı en az yüzde 80 olmalıydı!

İstanbul Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı 8 Ağustos 2023 Salı günü yapıldı. Olağanüstü olarak yapılan toplantıda okul ve personel servis taşımacılığına yönelik zam teklifleri de görüşüldü. Toplantıda servis ücretlerine yönelik yüzde 60 civarında bir zam kararı çıktı.

Fiyatlar belki 1 ay içinde yeniden revize edilebilir

Toplantıya katılan İTO 22. Nolu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Üyesi Turgay Gül Taşıma Dünyası’na değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki ay içinde enflasyon ve akaryakıttaki artışların ne şekilde olacağını bilemiyoruz. SıkıntılI bir süreç yaşıyoruz. Başlangıçta bu fiyatlarla bu işin dönebilmesi çok gerçekçi gelmiyor bize. Bu fiyatlarla tedarikçi çalıştırmanın da zor olacağını düşünüyoruz. Ama yapacak bir şey yok. Belki fiyatların 1 ay içinde revize edilebileceğine yönelik bir beklentimiz var” dedi.

Yüzde 47’den yüzde 60’lara geldik

Yapılacak zam oranının ilk etapta yüzde 47 olarak düşünüldüğünü ancak daha sonra miktarın arttığına değinen Turgay Gül, “Yapılan görüşmeler sonucunda zam oranı daha sonra yüzde 51’e çıkartıldı. Fakat görüşmelerimizi hem kamu hem belediye tarafı ile sürdürdük ve zam oranını yüzde 60 civarına kadar çıkarttık. 0-1 km mesafe ücreti 792’den 1300 TL’ye çıktı. Personel tarafında da 422.40 TL’den 640.02 TL’ye çıktı” dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarife açıklarsa değerlendireceğiz

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin servis ücretlerine yönelik bir tarife yayınlaması halinde bunu da değerlendirmeye alacaklarını belirten Turgay Gül şunları söyledi: Sonuçta birlik bir tarife açıkladığı zaman bizim çalıştırdğımız tedarikçiler oraya bağlı oldukları için bizim de o fiyatlar doğrultusunda hareket etmemiz gerekebilir. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ücret açıklama yetkileri var. Biz de gelişmelere göre kendi pozisyonumuzu alacağız” diye konuştu.

İstanbul’da toplu ulaşıma Yüzde 51.52 zam

https://www.tasimadunyasi.com/servis-tasima/yuzde-82-zam-istiyorduk-beklentimizin-biraz-altinda-kaldi-h13357.html

https://www.tasimadunyasi.com/kentici-belediye/ukomede-belirlenen-tarifede-degisiklik-yapma-yetkimiz-yok-h13367.html

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159