banner69

Yüzde 82 zam istiyorduk, beklentimizin biraz altında kaldı

banner113

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Günhan Sınar, “ Toplu taşıma ücretlerine yapılan zam oranının yüzde 51.5 olmasına rağmen bizim girişimlerimiz sonucunda ilk dilimlerde yüzde 65, sonraki dilimlerle yüzde 60 oranına bir zam aldık. Yüzde 82’de alsak, kimi gruba göre yetmeyecekti. Yüzde 82’yi de az bulacaktı ama yüzde 60-65’lere baktığımızda toplu ulaşımın üzerinde yüzde 10 daha fazla almak bence çok kötü değil. Beklentimizin biraz altında kaldı” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 08.08.2023, 17:41 10.08.2023, 08:35 Erkan YILMAZ
Yüzde 82 zam istiyorduk, beklentimizin biraz altında kaldı

Özel Haber-Erkan YILMAZ

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Günhan Sınar, UKOME Toplantısında alınan karar ile servis ücretlerine yapılan zammı Taşıma Dünyası’na değerlendirdi. 8 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen UKOME Toplantısı sonrasında İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde biraraya geldiklerini belirten İSAROD Başkanı Günhan Sınar, “Birliğin 5362 sayılı kanun çerçevesindre tarife çıkarma yetkisi var ama İstanbul’da kullanmıyor. Biz de Birliğin bu yetkiyi kullanması ve bir tarife çıkarmasını istedik. Birlik Başkanı Sayın Faik Yılmaz’da bu yetkiyi kullanabileceklerini söyledi. Biz yüzde 82 yönünde bir talebimiz olduğunu zaten iletmiştik. Birlik Yönetim Kurulu, kendi aralarında bir değerlendirme yapacak. Ama şu anda İstanbul’da en yüksek tarifeyi alan servis araçları sektörü oldu. Biraz da koşulları ve realiteyi görmek gerekiyor. Yeterli mi değil ” dedi.

Biraz da velilerin ödeme durumuna bakmak gerekiyor

Yapılacak zam noktasında da velileri de çok zorlamak istemediklerini de belirten Günhan Sınar, “ 0-1 km 1300 TL. Ek olarak rehber personel ücreti var. 1-3 km 1390 TL yine rehber personel ücreti var. Neredeyse bir çocuk için indi, bindi ücreti 2000 TL. Biraz da burada ödeme tarafına bakmamız gerekiyor. Birlik tarafından yüzde 82’lik zamma göre bir tarife yayınlanırsa bizde sahada hangisini uygulanacağına yönelik bir değerlendirme yaparız. Bu zam oranı ile en kısa mesafe ücreti 1440 TL olur. Yüzde 65 bizim için yeterli midir, değildir ama dediğim gibi yüzde 82’de yeterli gelmeyecektir bir kesime” dedi.

Servis aracı sıkıntısı olmaz

Okullar açıldığında servis taşıtı bulunması gibi bir sorun yaşanmayacağını düşündüğünü belirten Günhan Sınar, “Devlet okullarında servis 3-5-7 km bandında şekilleniyor. Rehber personel ücreti ile birlikte 2500 TL bir ücret çıkıyor. 15-16 öğrenci taşıdığında 40 bin lira civarında bir gelir elde edebilecek. Tek serviste. İyi kazanan bir servis 80-90-100 bin TL’yi geçiyor elde ettiği gelir. Taksi tarafında elde edilen geliri de geçiyor. Bizim bu noktada esnafımıza tavsiyemiz şu; fiyatları arttırmayan , zam oranlarının altında ücretleme yapan firmalardan çıkış versinler. Bizim Türkiye’nin hiçbir ilinde olmayan TUHİM çıkışı imkanımız var. TUHİM çkışına bassınlar, pazarlık güçlerini arttırsınlar” dedi.

https://www.tasimadunyasi.com/servis-tasima/istanbul-a-servis-ucretleri-zam-orani-en-az-yuzde-80-olmaliydi-h13356.html

https://www.tasimadunyasi.com/kentici-belediye/ukomede-belirlenen-tarifede-degisiklik-yapma-yetkimiz-yok-h13367.html

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159