banner139
banner69

Hasmer Otomotiv’den Egetrans’a 2 Tourismo

banner113

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezinde düzenlenen törenle Hasmer Otomotiv, Egetrans şirketine 2 adet Tourismo teslimatı gerçekleştirdi. Egetrans, bir yıldır yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Şirket, filosuna 60’ın üzerinde Mercedes Sprinter ve Vito, 18 adet Neoplan Tourliner ve MAN Lion’s Coach, 8 adet Otokar Sultan Mega ve Giga ekledi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 07.05.2024, 02:20 07.05.2024, 02:52 Taşıma Dünyası
Hasmer Otomotiv’den Egetrans’a 2 Tourismo

Haber: Erkan YILMAZ

2 Tourismo, 25 Nisan 2024 Perşembe günü, Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin tarafından Egetrans Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yalçınkaya’ya teslim edildi. Hikmet Yalçınkaya ile hem yeni yatırımlar hem de hedeflere yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Hızla gelişti ve dijital alanda hizmette

Egetrans şirketinin kuruluşunun 2013 yılı olduğunu belirten Hikmet Yalçınkaya, “Babam Lütfi Yalçınkaya, 1987’den 2002 yılına kadar İzmir’de personel taşımacılığı alanında hizmet verdi. 2003 yılında üniversite için İstanbul’a geldim ve sonrasında hayatıma İstanbul’da devam etmeye karar verdim. Üniversite sonrası, 2008’dan 2012 yılına kadar taşımacılık alanında hizmet veren önemli firmalarda çalıştım. Bu süreçte sektörü her ne kadar bilsek de, İstanbul’u tanımak ve bölgenin dinamiklerini doğru analiz etmek için tecrübe edindim. 2013 yılı Ocak ayında Egetrans Turizm Taşımacılık A.Ş.’yi kurmaya karar verdim. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Manisa, İzmir ve Bursa’da 150’nin üzerinde müşteriye yaklaşık 1700 araçlık bir filo ile personel taşıma hizmeti veriyoruz. Personel taşıma hizmetinin devamında, 2015 yılı içerisinde Kerem Serkan Çoban ile Via Transport A.Ş. şirketini kurduk ve MİCE ve özel kurumsal taşımacılık alanına adım attık. 2017 yılı içerisinde Kerem Serkan Çoban ile Progo (NGT Seyahat Acenteliği A.Ş.) markasını ve hizmet ürününü yarattık. Bu aslında Via Transport A.Ş.’nin dijitale taşınması ve bireysel pazara adım atmasaydı. Progo projemizin hayata geçmesi sonrasında, Kerem Serkan Çoban ve Şükrü Yıldız ile 2019-2020 dönemi Antalya bölgesi için projelendirdiğimiz turizm taşımacılığı projemizi Pandemi nedeniyle ertelemiştik. Bu projeyi 2024 yılında faaliyete aldık ve Tourer Turizm Taşımacılık A.Ş. olarak hizmete başladık. Antalya tüm bölgede, kontratlarını tamamlamış olduğumuz 1 milyon Pax yolcuyu yaklaşık 200 araçlık bir filoyla taşıyacağız. 

Antalya’ya yönelik 5 yıllık hedefimiz 

5 yıllık hedef ve proje dahilinde, Antalya’da turizm taşımacılığı alanında yaklaşık 1000 araçlık bir filo yönetme hedefimiz var. Antalya’da bu yıl hizmet verecek 200 aracımızın 80’i özkaynak olacak. Bizler için önemli olan özkaynak sürücülerimizin ve tedarik kaynağımızın sayısını güvenli bir şekilde arttırmak. Sermaye, operasyon ve yazılım gücü ile bugünden hazırız fakat bu süreçte insan kaynağının doğru seçilmesi ve yönetilmesi en hassas ve önemli husus, bu nedenle 5 yıllık program ve hedef dahilinde yolumuza güvenli bir şekilde devam edeceğiz. 1000 adetlik filoya ulaştığımızda özkaynak araç sayımızında, bugünün koşullarına göre yüzde %35 civarında olmasına yönelik bir öngörümüz var. 

Neden farklı şirketler ve markalar?

’’Tüm şirketlerin ortak özelliği yolcu taşımacılığı yapması fakat baktığımız zaman, her bir şirketimizin kendi faaliyet alanında farklı bir profesyonellik ve uzmanlık alanı var. Tüm bu hizmetleri ayrı ayrı ele aldınız zaman, operasyon ekibinden sürücü profiline, araç özelliklerinden filo ve müşteri yönetimine kadar çok farklı olduğunu görebiliyorsunuz. Bu nedenle her bir faaliyet alanı özelinde; ayrı markalar altında şirketleşmeye ve birbirinden bağımsız yönetim ekipleri, operasyon ve sürücü kadroları ve farklı özelliklere sahip filolar kurmaya karar verdik. Böylece her alanda hem müşteri memnuniyeti ve algısını, hem de insan kaynağı yönetimini daha iyi, hızlı ve verimli bir şekilde yönetebildik. 10 yıllık süreçteki hızlı ve güvenli büyümedeki en önemli etkenlerimizden birinin de bu yapılanma modeli olduğunu düşünüyoruz“ dedi. 

Son bir yıldaki araç yatırımları

Son bir yıl içinde yoğun bir şekilde araç yatırımı yaptıklarını belirterek açıklamalarına başlayan Yalçınkaya, “60’ın üzerinde Mercedes Sprinter ve Vito yatırımımız oldu. 25 Nisan 2024’te 2 Tourismo aldık. Bunun yanı son 6 ay içerisinde 18 adet 2017 model ve üstü Neoplan Tourliner ve MAN Lion’s Coach otobüs, 8 adet Otokar Sultan Mega ve Giga yatırımı gerçekleştirdik. 29 Nisan 2024 tarihi itibariyle 9 adet Mercedes Sprinter daha filomuza eklendi. Bu yıla özel mevcut ihtiyaçlarımız dahilinde olan yatırımlarımızı şuan için tamamladık. İlave yatırımlarımız mutlaka olacaktır fakat sürecini hem personel taşımadaki müşteri talebi hem de turizm taşımacılığı tarafında sezonun nasıl geçeceği ve buna bağlı ekonomik koşullar belirleyecek” dedi. 

Mercedes-Benz araçlardan çok memnunuz

Mercedes-Benz markasının HTA tarafında tek partnerleri olduğunu belirten Yalçınkaya, “Filomuzun HTA grubunda Mercedes harici bir marka aracımız yok. 2018 yılından beri bu şekilde ilerliyoruz. Mercedes’in özellikle servis ve bayii ağı çok güçlü. Ürünün arkasında durmaları bizim için çok önemli. İkinci el sürecini çok güzel yönetiyorlar. 2018 yılından beri de biz HTA tarafında hiç araç satmadık. Tamamıyla yeni araç alımlarıyla filomuzu genişleterek kendi sürecimizi yönettik. 2025 yılı itibariyle 2020 model ve altında kalan araçlarımızı yenileyeceğiz. Araç bakımlarını yetkili servislerde yaptırdığımız için araçlardan yüksek verimlilik alıyoruz ve daha uzun süreli kullanım sağlayabiliyoruz. Yeni Tourismo araçları da çok beğendik. Yapılan iyileştirmeler ve eklenen aksesurlar sonrası, turizm taşımacılığı ve personel taşıma tarafındaki tüm ihtiyacımızı fazlasıyla karşılıyor. Özellikkle kaptanların dinlenme alanındaki yenilikleri çok beğendiğimi söyleyebilirim. Misafir tarafı içinde Koltukların pedli olması çok memnuniyet yarattı” dedi. 

Hasmer ile çalışmak çok güzel

Hasmer Otomotiv ile iş birliklerinden de çok mutlu olduklarını belirten Hikmet Yalçınkaya, “Hasmer Otomotiv pandemi döneminde çalıştığım en önemli bayi oldu. Benim için etik davranışları, ilgileri ve destekleri çok değerli ve önemliydi. Özelliklere otomotiv sektöründe çokça görülen rant kapısı oluşturan galerici yada al sat yapan kurum ve şahıslara araç vermemeleri, ürünü doğrudan ihtiyaç sahibi kullanıcılara ulaştırmaları bizim için ve meslektaşlarım için çok ama çok önemli bir husustu. Uzun vadeli ticareti öngörüp müşterileriyle dostane ilişki kurmaları bizleri çok mutlu etti. Bize önem verdiklerini en zor süreçte fazlasıyla gösterdiler. Tüm samimiyetimle ‘Mercedes alımı Hasmer ile yapılır, Hasmer bize araç yok demediği sürece benim önceliğim her zaman Hasmer Otomotiv olacak diyebilirim’’. 

Kaptanlara değer veriyoruz

Kaptan sorununun taşımacılığın her alanında yaşandığına dikkat çeken Yalçınkaya, “Bu sorunun büyümesinde en önemli etkenin kaptanlık mesleğinin yeterli değeri görmemesinin olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde insanların mesleğe eğilimi azalıyor. Bu bir insan psikolojisi ve haklılar da. Kaptanın değeri tartışılmayacak kadar önemli. Canlarımızı emanet ediyoruz. Kaptanlarımıza eğitimler veriyoruz, mümkün olduğunca ikili ilişkilerimizi daha yakın tutmaya onlarla daha fazla temas kurarak, sıkıntılarını dinlemeye özen gösteriyoruz. Ofis çalışanları olarak, bulunduğumuz ofisin dekoruna mobilyasına kadar dikkat ediyorsak, daha güzel ortamda çalışmak bizler için bir tercih sebebi olabiliyorsa, kaptanlarımızın da daha güvenli, güzel ve yeni bir araç kullanmak tabi ki onların tercih önceliklerinden biri olmalı. Kaptanın sorunsuz bir araç kullanması çok önemli. Tamir ve bakım sürecinde onları yormamak, onlara emanet ettiğimiz canlarımıza odaklanmaları ve işlerini yapmalarını sağlamamız, bu süreçte araçla ilgili sıkıntıları ve oluşabilecek problemlerle kafalarını meşgul etmemelerini sağlamamız gerekiyor. Kaptanlar her konuda bizim yüzümüz ve emanetimize sahip çıkan kişiler” dedi. ■

Kaptanlara sosyal alanlar oluşturduk

Antalya’da havalimanı karşısında 15 bin metrekarelik açık alanda garaj oluşturduk, 400 metrekarelik bölümü oto yıkama alanı olarak tasarlandı. Yaklaşık 250 metrekarelik kapalı alanda kaptanlarımız için sosyal alanlar oluşturduk. Kaptanlarımız sürekli hareket halindeler, bu nedenle Onların kişisel bakımları için berber ve kıyafetlerinin temizliği içinde ücretsiz çamaşırhane gibi imkanlar hazırladık. Hem özkaynak sürücülerimiz hem de tedarikçilerimiz bu imkânlardan faydalanabiliyor. Sürücü konaklamasıyla ilgilide çalışmalar da yürütüyoruz. Güvenli sürüş eğitimleri çalışmalarımız sürekli güncelleniyor. Bu süreci sosyal sorumluluk olarak görüyoruz ve yönetiyoruz. Kaptanlarımız için yaptığımız her eğitimin yatırımın, sektörümüze ve ülkemize fayda sağlayacağının bilincindeyiz.

Yol güvenliği danışmanlığı alıyoruz

Yol güvenliği danışmanlığıyla ilgili uzun süredir Bilge Kağan Kalaç ile çalışıyoruz ve bu konuda ciddi emek sarf ediyoruz, projeler geliştiriyoruz. Çalıştığımız her bölgede güzergâh risk analizlerini öncelikli olarak hazırlıyor. Kaza risk analizlerini sürücülerimize vermiş olduğumuz eğitimlerimizde işliyoruz. İlgili rotada eğitimini tamamlamamış, güzergah risk analizini bilmeyen sürücüyü görevlendirmiyoruz.

Egetrans’a 2 Tourismo hayırlı olsun

Tourismo araçların Egetrans şirketine hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, “Egetrans şirketi ile uzun yıllardır iş birliği yapmaktan mutluyuz. Kaliteli, güvenli hizmet vermek öncelikleri arasında yer alıyor. Her yıl hedeflerini büyütüyorlar. Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarında da yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159