Konya-İstanbul YHT hattında seferler başladı

2009’dan bugüne hızlı tren hatlarında 18 milyon yolcu taşındı

banner114
YOLCU 18.12.2014, 13:29 18.12.2014, 13:31 Taşıma Dünyası
Konya-İstanbul YHT hattında seferler başladı

17 Aralık Çarşamba günü düzenlenen törenle Konya-İstanbul hızlı tren seferleri başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldı.

Konya Garı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin hem Konya’ya hem de İstanbul’a hayırlı olması dilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Temmuz 2014’de Ankara-Eskişehir-İstanbul’un buluştuğunu, bugün de Konya ile İstanbul’un da buluştuğunu dile getirerek, Konya ile İstanbul’un arasının artık 4 saat 15 dakika olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “. 2009’dan bugüne bütün yüksek hızlı tren hatlarımızda 18 milyon yolcu taşındı, sadece Ankara-Konya hattını 5,5 milyon vatandaşımız kullandı. Sırada, Bursa, İzmir, Karaman, Mersin, Antalya, Adana, Osmaniye, Gaziantep var. Yozgat, Sivas, Erzincan hattı var. Durmak yok, yola devam, devam edecek. İnşallah kısa süre içinde tüm bu hatları da bitirecek, Türkiye’yi ulaşımda çok daha yüksek bir safhaya kavuşturmuş olacağız. Seferlerin hem Konyalı, hem de İstanbullu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, ilk olarak 13 Şubat 2009'da, Ankara ile Eskişehir, 2011'de Ankara-Konya, 2013'te Eskişehir-Konya, 2014 Temmuz ayında Ankara-İstanbul hızlı tren seferlerinin başlatıldığını, şimdi de Konya ve İstanbul'un hızlı trenle birbiriyle irtibatlanacağını belirtti. Konya-İstanbul hattının açılışının, başka bir ufku da beraberinde getirdiğine işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karaman, Mersin, Gaziantep hattıyla, Edirne'den Gaziantep'e kadar uzanacak hat, yine Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Marmaray ile birleşerek, Doğu, Batı ekseninde, bu sefer Avrupa içlerine kadar, Londra'ya gidecek hatlar... Hep bunlar büyük istikbalinin müjdeleridir. Biz ülkemizin merkezi coğrafyasını aynı zamanda ulaşım ve lojistik hatlarının merkezi üssü haline getirmeye kararlıyız. Hem Ankara-İstanbul, diğer hatlarda olduğu gibi Konya-İstanbul hattında da yolcularımıza en iyi şekilde seyahat imkanı sağlayacağız. Hem de bu demiryolları üzerinde ülkemizi Asya ile Avrupa arasında, Akdeniz ile Karadeniz arasında, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar arasında gerçek bir ulaşım üssü haline getireceğiz, 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159