banner69

Şehirlerarasında 5 milyon yolcu taşınacak

banner113

Kâmil Koç Otobüsleri AŞ Genel Müdürü Cengiz Doğan, “Bayram öncesi ve sonrası, hafta sonlarını da dikkate aldığımızda yaklaşık 5 milyon kişi tarifeli seferler ile seyahat edecek ve Kâmil Koç bu yolcunun yüzde 20’sine hizmet verecek” dedi.

banner114
GÜNDEM 17.08.2018, 10:59 17.08.2018, 11:13 Taşıma Dünyası
Şehirlerarasında 5 milyon yolcu taşınacak
Kurban Bayramı’na az bir süre kalması ve bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle otobüslerde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Bu sene bayram döneminin hafta içine denk gelmesi nedeniyle ciddi bir hareketlilik olduğunu ileten Kâmil Koç Otobüsleri AŞ Genel Müdürü Cengiz Doğan, “Bayram öncesi ve sonrası, hafta sonlarını da dikkate aldığımızda yaklaşık 5 milyon kişi tarifeli seferler ile seyahat edecek ve Kâmil Koç bu yolcunun yüzde 20’sine hizmet verecek” dedi.

Kâmil Koç Otobüsleri AŞ Genel Müdürü Cengiz Doğan, bayram döneminin çok yoğun geçeceğini vurgulayarak yaklaşık 5 milyon kişinin tarifeli seferlerle seyahat etmesini beklediklerini söyledi. Bayram öncesinde talebin her geçen gün artarak devam ettiğini, fakat ana seferlerde doluluğun yüzde 100 seviyelerinde olduğunu söyleyen Doğan, “Gelen yoğun talebi ek seferlerle karşılamaya çalışıyoruz” dedi. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda yaklaşık 700 bin yolcuya hizmet verdiklerini söyleyen Cengiz Doğan, “Bu bayram 9 günlük bayram tatili trafiğinin 10-12 güne yayılacağını ve bunun da sektörde ciddi bir hareketlilik yaratacağını düşünüyoruz. Kâmil Koç Otobüsleri AŞ bu 12 günlük süreçte yaklaşık 1 milyon kişiye hizmet vermeye hazırlanıyor” dedi. Kurban Bayramı’nda yapılacak ek seferle ilgili değerlendirmede de bulunan Doğan, “Kurban Bayramı tatili sürecinin çok yoğun geçeceğini düşünüyoruz. Bugünden yapılan rezervasyon yoğunluğumuz bu düşüncemizi desteklemektedir. Bayram döneminde yaklaşık 22 bin ana kalkış yapacağız. Operasyon ekibimiz Kurban Bayramı süresince yapılacak olan ek seferlerle talebi karşılamaya çalışacak” dedi. 
İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’dan yoğun olarak kalkış yapacaklarını belirten Cengiz Doğan, özellikle son yıllarda bayramların yaz sezonuna denk geliyor olmasının tatil yörelerine olan seferleri arttırdığını belirtti: “Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgelerine yoğun seferlerimiz olacak. Bu hareketliliğin başlangıç noktaları İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerimiz olup tatil yörelerine büyük bir hareketlilik izliyoruz.”

Bayram süresince bireysel araçları ile karayolunda seyahat edecekleri de uyaran Doğan, “Seyahatlerinde karayolunu kullanacak olanların tam dinlenmiş olarak yola çıkmaları ve trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmeleri son derece önemli. Bayramı herkesin sevdikleri ile birlikte bayram neşesiyle yaşaması en büyük temennimiz” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159