banner69

Sürpriz yönetmelik geliyor

banner113

UDH Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçioğlu: Yönetmelik çalışmalarımız tamamlandı. Çıkacak Yönetmelik ile sektörün görüşüne sunduğumuz taslak arasında ciddi farklar olduğu görülecek, sıra Kanunla ilgili çalışmalara gelecek.

banner114
GÜNDEM 28.06.2017, 11:50 28.06.2017, 11:55 Taşıma Dünyası
Sürpriz yönetmelik geliyor
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun 9 Haziran akşamı Polat Renaissance Otel’de düzenlediği iftara katılan Genel Müdür Saim İlçioğlu, Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.  

Yönetmelik tamam, sıra Kanunda 

Genel Müdür İlçioğlu, “Yönetmelikle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Daha sonra 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’na yönelik çalışmaları başlatacağız. Kanunla yapılması istenen değişikliklere yönelik yine sektörün görüşlerine başvuracağız. Çalıştaylar yapacağız” dedi.  

500’den fazla görüş 

Yönetmelik taslağı ile çıkacak Yönetmelik arasında ciddi farklar bulunacağına dikkat çeken Saim İlçioğlu, “500’den fazla görüş ve öneri topladık. Bu görüş ve önerileri niye topladık? Bizim taslağa katkıda bulunmaları yönünde, varsa eksikliklerimizin tamamlanması, giderilmesi, görmediğimiz noktalar varsa görmemiz noktasında bize çok büyük katkıları oldu. Dolayısıyla çıkacak Yönetmelik ile taslak arasında ciddi farklar olduğunu göreceksiniz” dedi. 

Onay sonrası yayın 

Görüşmemiz sırasında kendilerinin sosyal medya aracılığıyla da takip edilmesini isteyen Genel Müdür İlçioğlu, daha sonra Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün twitter adresinden 12 Haziran’da şu açıklamayı yaptı: “Genel Müdürlük olarak,  KTY Taslağı ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Onaylanması için Maliye Bakanlığı ve Sayıştayın incelemesinden geçmesi gerekiyor. Ondan sonra yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderilecektir.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159