banner69

TOFED’in ANKARA temasları

banner113

Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacıları Platformu Başkanı ve IPRU Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve TOFED ve IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

banner114
GÜNDEM 11.02.2019, 12:14 11.02.2019, 12:20 Taşıma Dünyası
TOFED’in ANKARA temasları
Yapılan görüşmelerde; biletteki KDV oranının bir alt dilime indirilmesi, IPRU’ya gelir sağlanması, Mehmetçik Vakfı arazisine Anadolu Yakası Otogarı yapımına yönelik talepler iletildi. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği otobüs kazalarının önlenmesine yönelik toplantıda TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin sektörün taleplerini içeren bir raporun sunumunu yaptı. 

IPRU’ya destek için Bakanlık ziyareti 
TOFED heyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Karayolu Düzenleme Genel Müdür Vekili Mahmut Gürses, Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Korkmaz, Daire Başkanı Kerim Cicioğlu ve AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Vekili Çisel Aslan ile görüştü. Heyet, IPRU’ya kalıcı bir gelir sağlanması konusunda bilgilendirici bir rapor sundu. 


Maliye Bakanlığı ziyareti
Prof. Dr. Aziz Akgül, TOFED ve IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar’ı ziyaret etti. Bu ziyarette Bayrakdar’a bir dilekçe sunularak, otobüs biletlerinde KDV’nin yüzde 18’den, yüzde 8’e indirilmesi talep edildi. 

Anadolu yakasına otogar 
Heyetin daha sonraki durağı Mehmetçik Vakfı Genel Merkezi oldu. Burada Vakıf Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Yaşar Bal, Vakıf Bilgi ve İletişim Müdürü Emekli Albay Mustafa Aydın ve Yatırımlar Müdürü Emekli Albay Necdet Ertuş ile görüşüldü. Kurtköy’deki Mehmetçik Vakfı arazisi üstünde yapılması düşünülen Anadolu Yakası Otogarı hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı görüşmede, son durum değerlendirildi.

TOBB ziyaret 
Bu görüşmesinde sonra, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Özel Kalem Müdürlüğü görevlileriyle de bir görüşme gerçekleştirildi. Rıfat Hisarcıklıoğlu’na sunulmak üzere hazırlanan, TOBB’un IPRU’ya destek olması gerektiği konusundaki raporu ileten heyet, Hisarcıklıoğlu’ndan randevu talep etti.


Otobüs kazaları 
TOFED heyetinin en son katıldığı toplantı İçişleri Bakanlığının düzenlediği “Şehirlerarası Otobüs Kazaları Değerlendirme Toplantısı” oldu. TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, sektörün öneri ve taleplerini sıraladı. Ulaşımdaki yatırımların çok arttığını ancak yolların daha güvenli olması için kurallara uyumun sağlanması için daha caydırıcı mevzuatların olması gerektiği ve elektronik denetimlerin artırılması, otobüslere kara kutunun zorunlu olması, denetimlerde emniyet kemerinin takılmasının daha iyi vurgulanması gerektiği ifade edildi. Sektörde sigortasız şoförlerin arttığına dikkat çekilerek, terminal çıkışlarında şoförlerin sigorta kontrolünün de yapılması istendi. Ayrıca terminal dışı kalkışlara da yönelik sıkı bir denetim talep edildi. Karayolu Trafik Kanunu ve Yönetmeliği’nin 1985 yılında çıkarıldığını, ancak uygulamanın yapılış niyetiyle örtüştürmediği hatırlatıldı. Şoför ihtiyacı ve eğitim eksikliği de vurgulandı. 


Arap Taşımacılar Birliği 
Karayolu Yolcu Taşımacılığı Platformu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, TOFED ve IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, IPRU Dış İlişkiler Direktörü Volkan Memişoğlu, 15 ülkeden 150 üyesi bulunan Arap Taşımacılar Birliği Genel Sekreteri Mahmoud H. Abdallatt ile bir araya gelerek bir toplantı yaptılar. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159