banner69

Sektöre profesyonel bakış açısı geldi

banner113

Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticileri Derneği kuruldu.

banner114
MESLEK KRL 10.03.2014, 11:11 10.03.2014, 11:18 Taşıma Dünyası
Sektöre profesyonel bakış açısı geldi
Uluslararası Yolcu Taşımacıları Derneği (UYTAD) Başkanı İmran Okumuş, sektörün en büyük eksikliklerinden birisi olarak gördükleri Profesyonel Yöneticiler Derneği’ni kurduklarını açıkladı. Okumuş, 12 Mart Çarşamba günü genel kurulunu yapacakları dernekle, amaçlarının sektöre, yaşanan sorunlara ve çözüm arayışlarına profesyonelce bakmak olduğunu belirtti. 

Karayolu yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren şirketlerin, tedarikçilerin yöneticileri, taleplerini dile getirecekleri bir derneğe kavuştular. İmran Okumuş’un Kurucu Başkanlığı’nda hayata geçen Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticileri Derneği 12 Mart Çarşamba günü genel kurulunu yapacak. 

Derneğin amacı

İmran Okumuş, Profesyonel Yöneticiler Derneği’ni kurma amaçlarını şu şekilde açıkladı: Yolcu taşımacıları açısından eksikliği hissedilen bir dernekti. F1,D1, D2, B1,B2’cilerin dernekleri, federasyonları var. Ancak bu kuruluşları yöneten profesyonellerin bir derneğinin olmamasını bir eksiklik olarak gördüm. Bu düşüncemi sektörde profesyonel olarak çalışan arkadaşlarla paylaştım. Bunun çok doğru olacağını ve içinde yer alacaklarını ifade ettiler. O zaman bizde kuruluş çalışmalarına başladık. Bu derneğin sektöre ve profesyonel arkadaşlarımıza önemli katkılar sağlayacağına inandık. Çünkü bu arkadaşlarımızın tecrübesinden, bilgi birikiminden yeterli ölçüde yararlanılmıyor. Bu bilgi ve tecrübeyi yolcu taşımacılığı sektörüne yönelik fayda sağlayacak şekilde kullanmak bizim öncelikli amacımız. Ayrıca bu dernekle firma sahiplerine profesyonel yöneticilerin önemini anlatmayı, şirketlerin kalıcılığını ve başarısını sürekli kılmak için bunun bir ihtiyaç olduğunu göstermek istiyoruz. Ben Ulusoy-Varan’da 6 yıldır genel müdürlük yapıyorum. Sektöre en son adım atan profesyonel yöneticilerden birisiyim. Baktığımızda hep aynı insanlar. Bu sektör profesyonel yönetici yetiştirmede zafiyetler yaşıyor. Profesyonellerin yetişmesinin önünü açacak çalışmaları da yapacağız” dedi. 

Herkese kapımız açık 

İmran Okumuş, karayolu yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren herkesi dernekte yer almaya davet ediyor: Derneğe üye olma konusunda sadece birebir taşımacı olma şartımız da olmayacak. Bu sektörün paydaşları konumunda olan tüm tedarikçilerin yöneticileri de derneğimize üye olabilecek, görev alabilecek. Yönetim kurulumuz 9 kişiden oluşacak. Sadece şehirlerarası, uluslar arası, turizm alanındaki yolcu taşımacı firmalarda olmayacak. Servisçiler, özel halk otobüsçüleri hepsi bu alanda derneğimizde yerini alabilecekler. Herkese kapımız açık. Yönetimde katılımcı ve şeffaf bir anlayış içerisinde olacağız. Kimsenin derdi koltuk sahibi olmak değil. ‘Ben mesai harcarım, tecrübemi, bilgimi yansıtırım diyen herkesi derneğimize bekliyoruz. Sektörün ihtiyaçlarını belirleyerek, herkesin otogardaki, firmalardaki işletme müdürlerinin, bölge müdürlerinin de fikirlerini alarak sorunlara çözüm yolları arayacağız. Çözüm neredeyse oraya gideceğiz. Belediye, bakanlık, hükümet neresi çözüm noktası ise orada olacağız.

Yeni federasyon yakında 

Federasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğinin bilgisini de veren İmran Okumuş şunları söyledi: Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu UYOF’un kuruluş aşamalarında sona gelindi. Şu ana kadar Uluslararası Yolcu Taşımacıları Derneği, Profesyonel Yöneticiler Derneği, Ege Otobüsçüler ve Turizmciler Derneği, Akdeniz Otobüsçüler ve Turizmciler Derneği, Karadeniz Otobüsçüler ve Turizmciler Derneği, Ankara Otobüsçüler ve Turizmciler Derneği, Münferit Otobüsçüler ve Turizmciler Derneği kuruldu. Batı Karadenizliler Otobüsçüler ve Turizmciler Derneği ve Doğu ve Güneydoğu Otobüsçüler ve Turizmciler Derneği’ni kurma çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Otobüsçüye akaryakıtta müjdeli 

İmran Okumuş, sektörün en önemli maliyet kalemi olan akaryakıtta sektörün yüzünü güldürecek projeye imza attıkların bilgisini de verdi: İlk icraatımızı yaptık. Dünyanın saygın şirketlerinden Lukoil ile anlaşma yaptık. Türkiye genelinde 600 istasyonu var. Otobüsçü dostlarımız, yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren tüm tedarikçilerimiz derneğimize üye olduklarında şu anda piyasa da olan indirim imkanlarının üzerinde bir avantajla yakıt alabiliyor. Hedefimiz sektörden alan değil, hep sektöre kazandıran bir anlayış ile hizmet sunmak. Mart ayı sonunda yepyeni bir projemiz daha olacak. Bu sürpriz proje ile sektörde hizmet veren herkesin yüzü daha fazla gülecek. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159