02.10.2017, 10:21

Bakan Arslan’ı davet ettik

IPRU Genel Kurul hazırlıklarımız sürüyor. IPRU Genel Kurulu’na yönelik Ankara’da bir dizi görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmelerimizden ilkini Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile gerçekleştirdik, TİKA Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Birol Çetin ile bir araya geldik. Sayın Çetin’i daha önce de ziyaret etmiştik. Önceleri sivil toplum kuruluşu olan TİKA, Başbakanlığa bağlı resmi bir kurum haline geldi. Türkiye’nin ulusal çıkar ve menfaatlerini gözeterek, bütün dünyadaki Türk girişimcilerini destekliyor. Aynı zamanda bir yardım kuruluşu olarak da hizmet veriyor. 

IPRU’yu destekliyor 

TİKA ile IPRU Genel Kurulunun yerini ve zamanı planladık, İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldık. Genel Kurul, Ekim ayının sonu veya Kasım’ın ilk haftası İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu tarihin netleşmesi Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın programına göre belli olacak. TİKA, IPRU’ya üye 19 ülkenin 22 sivil toplum örgütünün delegelerinin genel kurula katılımı konusunda, ülkemize geliş ve gidişlerinde destek verecek. TİKA ayrıca bakanların, devlet kurumlarının, Avrupa Birliği ile ilgili üst düzey bürokratların genel kurula katılımlarının sağlanması konusunda destek olacak. TİKA Başkan Yardımcısı Sayın Birol Çetin, IPRU’nun hedeflerinden ve Türkiye merkezli bir uluslararası örgüt olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, TİKA’nın hedeflerinin de IPRU ile örtüştüğünü belirtti. Sayın Çetin’in, maddi ve manevi IPRU’nun yanında olduklarını ifade etmesi bizleri memnun etti. 

İstişare Kurulu kurulmalı 

TİKA ziyaretimizin ardından Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Şaban Atlas’ı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Sayın Saim İlçioğlu’nu ve Genel Müdür Yardımcısı Nurhan Tüfekçioğlu’nu ziyaret ettik. Genel Kurul davetimizi ilettik. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde kurulmasını istediğimiz, TOFED tarafından da dile getirilen Yolcu Taşımacılığı İstişare Kurulu’nun oluşturulmasına yönelik görüşmelerde bulunduk. Bu kurulla ilgili Taşıma Dünyası’nda da görüş ve taleplerimizi sık sık dile getirdik. Sivil Havacılık Yönetmeliği’nin çıkardığı yönetmeliğin, bu kurulun olmamasından kaynaklandığını dile getirdik. Tüm yolcu taşıma modlarının içinde yer alacağı bir kurulun gerekliliğini konuştuk. Bu kurulun görevinin de mevzuatlar hazırlarken düşüncelerini paylaşması ve burada dile getirilen görüşlerden sonra yayınlanmasını sağlamak olduğunu konuştuk. Sayın Atlas da, Sayın İlçioğlu da destek vereceklerini ifade ettiler. 

Bakan Arslan’ı davet ettik 

Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a da genel kurul davetimizi ilettik. Sayın Şaban Atlas ve Saim İlçioğlu da genel kurula memnuniyetle katılacaklarını dile getirdiler. IPRU konusunda aldığımız destek ve yaptığımız görüşmelerden memnun kaldık. Genel kurula yönelik çalışmalarımız devam edecek. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159