banner69

‘Uzman Şoför’ eğitimi ile yüzde 10 yakıt tasarrufu elde edildi

banner113

Mercedes-Benz Türk, ‘Uzman Şoförler’ adını verdiği eğitim programını hayata geçirdi. Mercedes-Benz Türk Eğitim Grubu tarafından verilen eğitimlere ilk etapta büyük filo müşterilerinin baş şoförü ve eğitim sorumluları katıldı. Baş şoförlerin de kendi filolarındaki şoförleri eğitmesiyle ‘Uzman Şoförler’ eğitimlerinin çok daha fazla sürücüye ulaşması hedefleniyor.

banner114
EĞİTİM 10.07.2023, 22:03 Erkan YILMAZ
‘Uzman Şoför’ eğitimi ile yüzde 10 yakıt tasarrufu elde edildi

Mercedes-Benz Türk, otobüs filo müşterilerinin baş şoförlerine verdiği ‘Eğitmen Kaptanlar’ eğitimlerinin ardından bu kez ‘Uzman Şoförler’ adını verdiği programla kamyon şoförlerine eğitim verdi. Mercedes-Benz Türk Eğitim Grubu tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle, şirketin büyük filo müşterilerinin baş şoförleri ve eğitim sorumlularının eğitilmesi; onların da kendi filolarındaki şoförleri eğitmesiyle çok daha fazla sürücüye ulaşılması amaçlandı.

Yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu

Mercedes-Benz Türk’ün ‘Uzman Şoförler’ programıyla ilk etapta baş şoförlere ve eğitim sorumlularına eğitim verildi. Actros sürücüleri, ilk olarak eğitim almadan önce bir yol testine çıkarıldı. Yakıt tüketimi ölçümlerinin alınmasının ardından şoförlere verilen teorik eğitim sonrasında ise şoförler aynı güzergahta tekrar yol testine çıktı. Eğitimin teorik aşamasında ekonomik sürüşe dair bilgi alan şoförler, pratik aşamasında ise öğrendikleri bilgileri kullanarak yaklaşık yüzde 10’a varan oranda yakıt tasarrufu sağladı.

Uzman Şoförler’ eğitimleri kapsamında pratik eğitim bölümünde gerçekleştirilen final sürüşü, katılımcıların yeni kazandıkları sürüş becerilerini ekonomik ve mümkün olduğunca enerji korumalı olarak sergilemelerini sağlıyor. Eğitim uzmanlarının yönlendirmelerde bulunduğu sürüş boyunca, sürüşe dair detaylar kaydediliyor ve sonuçlar değerlendiriliyor.

Eğitimler belli periyotlarla devam edecek

Mercedes-Benz’in yeni sürüş felsefesinin filo müşterilerinin baş şoförleri ve eğitim uzmanları tarafından benimsenmesini amaçlayan “Uzman Şoför” eğitimleri teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. ‘Mercedes-Benz Türk’ün müşterilerinin şoförlerinin yararlandığı eğitimler belli periyotlarla devam edecek.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159