banner69

Büyük İstanbul Otogarı kira anlaşması sağlandı

banner113

Büyük İstanbul Otogarı’ndaki yazıhanelerin kiralanması ve ortak giderler konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ. ile anlaşma sağlandı.

banner114
GÜNDEM 19.02.2020, 12:07 19.02.2020, 15:04 Taşıma Dünyası
Büyük İstanbul Otogarı kira anlaşması sağlandı
Büyük İstanbul Otogarı’ndaki yazıhanelerin kiralanması için bir süredir devam eden görüşmelerde sona gelindi. 18 Şubat’ta TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ve Hak Sahipleri Platformu Sözcüsü Erdem Yücel’in, Otogar İşletme Müdürü Fahrettin Beşli ile bir araya geldiği görüşmede, kira ve ortak giderler konusunda anlaşmaya varıldı. 

TOFED Genel Başkanı Av. Birol Özcan: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, “Bugüne kadar karşılıklı anlayış çerçevesinde sürdürdüğümüz görüşmeler sonucunda, sektör mensuplarını zor durumda bırakmayarak, taleplerimize önem veren başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Murat Yazıcı’ya, Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Sayın Ethem Pişkin’e ve Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Sayın Fahrettin Beşli’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Hem sektör mensuplarının büyük çabası hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin anlayışı ile sözleşmeleri imzalama kararı aldık” dedi.

25 yıldır UATOD tarafından işletilen Büyük İstanbul Otogarı, 5 Mayıs 2019’da sözleşmenin sona ermesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine geçmişti. 8 Ağustos’ta yapılan devir teslimle, otopark giriş çıkışlarının İSPARK’ın yönetimine verilmesinin ardından, 25 Aralık’ta yapılan ihale ile de yazıhane ve dükkanların işletmesi İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim A.Ş’ye devredildi. İhalenin kazanılmasından itibaren devam eden süreçte sektör mensupları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Yönetim A.Ş. yetkilileri ile birçok kez masaya oturdu ancak iki tarafın fiyatlar konusunda anlaşamaması nedeniyle, kira sözleşmelerinin imzalanması için 14 Şubat olarak belirlenen tarih, Şubat ayının sonuna kadar uzatıldı. 


18 Şubat’ta, Ulaştırma Bakanlığı 1. Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Doğan, TOFED Genel Başkanı Av. Birol Özcan, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ve Hak Sahipleri Platformu Sözcüsü Erdem Yücel’in, Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli ile gerçekleştirdiği son görüşmenin ardından beklenen anlaşma sağlandı. Kira ve ortak giderler konusunda anlaşan taraflar, sözleşmeleri imzalama kararı aldı.

Haber: Ulaştırma Dünyası 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159