banner69

Otobüsçülük sigortaları örnek alınmalı

banner113

Madencilik ve benzeri riskli işlerde otobüsçülük sigortalarından faydalanılmalı.

banner114
MEVZUAT 09.06.2014, 18:15 09.06.2014, 18:29 Taşıma Dünyası
Otobüsçülük sigortaları örnek alınmalı
Yeni acılar yaşanmaması için kazaların önlenmesi esas olmakla birlikte kaza sonrası mağduriyetleri azaltacak, yaraları saracak iyileştirmeler de mutlaka yapılmalıdır. 

Karayolu yolcu taşımacılığının risklerinden yolcuyu koruyan üç zorunlu sigortanın bir benzerinin, madencilik ve diğer riskli işlerde de düşünülmesi faydalar sağlayabilir.

Soma maden faciası, toplumumuzun gündeminden düşmeye başladı. Bu önemli olaydan mutlaka ders alınması gerekir. Her konuda iş güvenliğinin önemini anlayıp olumsuz sonuçlarının ortaya çıkmaması için her türlü tedbirin alınması önceliklidir. Keza kaza sonucu oluşan mağduriyetleri önlemeye veya azaltmaya yönelik tedbirler de unutulmamalıdır. Yolcu taşımacılığı önemli bir örnek olabilir. 

Yolcu taşımacılığında sigorta

Şehirlerarası yolcu taşımacılığında yolcuların ve araç çalışanlarının karşılaşacağı risklere karşı yeterli teminat güvencesi sağlayan zorunlu sigortalar bulunuyor. Üstelik bunlardan faydalanma, otobüs işletmecisinin kusurlu olması şartına da bağlı değil. 

Madencilikte de sigorta

Maden işletmecisi kendi kusurundan veya diğer nedenlerden kaynaklanacak zararlar için maden işletmesinin ve çalışanların zararlarını karşılayıcı sigorta yaptırabilir. Sigorta düzeni buna imkan veriyor.

Çalışanın güvencesi

Önemli olan maden işletmecisinin veya çalışanın kusur şartına bağlı olmaksızın, çalışanlara yeterli teminat sağlayan sigortaların yaptırılmasının zorunlu hale getirilmesidir. 

Sigorta denetim getirir

Rekabet halindeki sigortacılar, madenlerde yapacakları hassas denetimlere göre prim belirleyecektir. Maden işletmecileri yüksek prim ödememek için işletmelerindeki tedbirleri artırma yoluna gideceklerdir. ■ 

-----------------------------------------
Madencilikte zorunlu sigorta...

Dr. Zeki Dönmez'in ilgili makalisi bu yazı ile birlikte okunmalıdır.

-----------------------------------------


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159