12.06.2018, 13:48

Yeni yönetim ve yeni isimler

TOFED’in 7. Olağan Genel Kurulu, “Güçlü Sektör Güçlü TOFED” sloganıyla yapıldı. Biz genel kurulumuzu, daha önce belirttiğimiz gibi, Beştepe’de, milletin kültür ve kongre merkezinde yapmak istiyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da kabul edildi, ama erken seçim kararı çıkınca askıya alındı. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı, günde 3 ilde miting yapıyor. Bu yüzden imkanı yoktu. Bunun yerine Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan İstanbul’da yapılmasını istedi ve kendisinin de katılacağını bildirdi. 

Üç konu öne çıktı
Genel kurul toplantısı ile iftarı farklı bir zamanda yapsaydık dağılırdık. Bu yüzden ikisini de aynı gün yapıp bütün dikkatleri bunun üzerine çekmek istedik. TOFED’in genel kurulları zaten, her zaman sektörden ilgi görür. Sektördeki bütün federasyon başkanları İTO’nun 22 ve 23 nolu komiteleri, üreticilerin önemli bir kısmı ve Ulaştırma Bakanlığının hem bölge hem merkezden Müsteşar, Müsteşar

Yardımcıları katıldılar
Üç konu öne çıktı. Terminal konusu, yönetmelik ve örgütleme ile uluslararası faaliyetler konusuna Sayın Bakan, önemli cevaplar verdi. Ulaştırma Bakanımız, hem Bakanlık hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı düzeyinde IPRU’nun her türlü sorununu çözmede bize destek olacağını söyledi. Otobüsçülerinin yapılanması konusu da çok önemli. Terminallerin yapılanması ve İstanbul’daki otogarların yapımı işletmesi bu dönemde olacak. 

Taşımacılar destek veriyor
Sektörün içindeki bütün aktif unsurların bütün taşımacıların destek verdiği TOFED’dir ve genel kurul bunu başardı. Genel başkan Birol Özcan Genel Başkan Yardımcıları Metro’dan Şenol Ayyıldız, Kamil Koç’tan Çağatay Kepek, Pamukkale’den Şener Çeçen, İstanbul Seyahat’ten Selami Tırış, Truva’dan Sinan Uzun oldu. Ayrıca İstanbul Otogarı’nın kuruluşundan beri olan TOFED’e uzak olan ya da muhalif gibi algılananlar aktif görev aldılar. Efe Tur grubundan Alper Birant yer aldı. Yani 8 başkan yardımcımızın 8’i de Ankara ve İzmir dernek başkanları, Orta Anadolu’nun en güçlü firmaların temsilcisi sayılabilecek Erol Özkaymak. Güçlü firmalar arası işbirliği sayılabilecek TOFED yapılanması, Birol Özcan başkanlığında tamamlanmış oldu. 

Meslek örgütü olmak
Bu yönetimin görevi; bu güçle, kanunla kurulmuş meslek örgütü olmak, sektörün ağırlığını koymak, otogarın ıslah edilmesi ve bilet kesim merkezlerinin birleştirilmesi gibi önemli sorunlar. Ben yönetimimizin bunu başaracak güç ve kararlılıkta olduğuna inanıyorum. 
Ramazan bayramınızı kutluyor, sektöre kazasız belasız sezon diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159