03.07.2018, 11:18

Yönetimde istikrar, temsilde adalet

Türkiye bir seçim ortamını geçti. Her ne kadar seçimler sırasında, seçim ortamının gereği olarak siyasi partiler arasında atışmalar ve gerginlik yaşansa da seçim akşamı gerek iktidarın gerekse muhalefetin seçim ortamındaki gerginliği gidermeye yönelik olumlu adımları ile Türkiye bu ortamı kazasız belasız atlattı. 

Bana göre Türkiye halkı Kürdüyle, Türküyle hem yönetimde istikrarı hem de temsilde adaleti kendi eliyle sağladı. Bu kararı veren, özellikle temsilde adaleti sağlayan, beş partinin grup kurduğu ayrıca üç partinin birer veya ikişer de olsa yer aldığı 8 partili bir meclis oluştu. Bu 12 Eylül rejiminde anayasa hazırlanırken iki buçuk parti gibi bir yapılanmayla ülkeyi bir kalıba sokmak isteyenlere en güzel yanıt oldu. 
Bizim sektörümüz açısından seçimin önemi çok büyük. Çünkü bu seçim dönemi boyunca bütün siyasi partilere yönelik olarak özellikle Boğaz köprülerinin geçiş ücretleri, otobüsçülerin birtakım sorunları çeşitli platformlarda dile getirildi. TOFED’in 7. Olağan Genel Kurulu da bu seçim atmosferi içinde, seçimlere 15 gün kala yapıldı. Ulaştırma Bakanı Sayın Ahmet Arslan TOFED Kongresi’nde yaptığı konuşmada, seçimden sonra hem IPRU’nun hem TOFED’in taleplerinin hem Cumhurbaşkanlığı katında hem de Bakanlık nezdinde çok ciddi değerlendirileceğini ilan eti. Zaten TOFED, daha önce taleplerini hem Cumhurbaşkanlığına, hem Başbakanlığa hem de Ulaştırma Bakanlığına iletmiş ve olumlu dönüşler almıştı. Türkiye’nin kurduğu ve başka ülkelerin de üye olduğu Uluslararası Karayolu Taşımacılar Birliği’nin (IPRU) talepleri de Başbakanlık nezdinde değerlendirmeye alınmıştı. Seçimden sonra bu taleplerin ele alınacağı bekliyoruz. 

Şimdi artık icraat zamanıdır  
Halk görevini yaptı. 16 yıllık yönetimin tecrübe, bilgi ve birikimine onay verdi ve bir kez daha bu ülkeyi yönetin dedi. Bunun yanı sıra her siyasi görüşün ve her kültürel farklılığın parlamentoda temsil edilmesi gerektiğine karar verdi. Dolayısıyla, bütün siyasilere bu kararlara saygı içerisinde ülkeyi yönetmek düşüyor. Bizim de sektör olarak beklentimizin artık yarına bırakma gerekçesi olmadığını düşünüyoruz. 

Sektörün beklentisi 
Sektörün temel sorunları: özellikle örgütlenme, temsil, yasal mevzuattan kaynaklanan sorunlar, korsan taşımacılıkla ilgili talepler. Bunların çok ciddi şekilde masaya yatırılması lazım. Türkiye, hiç denenmemiş yeni bir yönetim şekline katılıyor, bakanlıklar yeniden şekillenecektir. Sayın Cumhurbaşkanı, seçimlerden önce, temel icracı bakanlıkların devam edeceğini açıklamıştı. 

Bakanlık ile işbirliği 
Bakanlık sayısı düşecek ama bizim Ulaştırma Bakanlığı gibi Sanayi Bakanlığı, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı gibi temel Bakanlıklar yine varlığını sürdürecek. Dolayısıyla yine Ulaştırma Bakanlığı aynı bürokratlarla ama daha farklı bir yönetim tarzı ile yönetilecek. Bizim, Ulaştırma Bakanlığıyla, eskiden beri, tam mutabakat ve tam işbirliği içerisinde karşılıklı yasal ve meşru yollardaki etkileşimle sorunları iletme ve çözmede deneyim ve birikimimiz var. Buna bu şekilde devam edeceğiz. Seçimlerin ülkemize, İslam alemine ve dünya barışına katkıda bulunmasını dilerim.

Herkese iyi haftalar diliyorum.  ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159