banner69

İstanbul UKOME’den servis taşımacılığına yönelik son karar

banner113

İstanbul’da servis taşımacılarının plaka tahdidi beklentisi sürerken, İstanbul UKOME, 13 Ocak 2016’da aldığı karar ile servis taşımacılığına ilk kez giriş yapanlara yönelik yol belgesi verilmesini durdurdu.

banner114
GÜNDEM 03.02.2016, 12:01 03.02.2016, 12:11 Taşıma Dünyası
İstanbul UKOME’den servis taşımacılığına yönelik son karar
UKOME’nin 13 Ocak 2016 tarihinde aldığı bu karar ile; daha önce servis taşımacılığı alanında faaliyet göstermeyip, yeni araç alarak servis taşımacılığı yapmak isteyenlere yol belgesi verilmiyor. 

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk: Geç alınmış bir karar

Başkan Hamza Öztürk, UKOME kararını Taşıma Dünyası’na değerlendirdi.  Kararın henüz kendilerine ulaşmadığının bilgisini veren Hamza Öztürk, “Bizim talebimiz 25 Mayıs 2015’ten sonra  bu kararın alınmasıydı. Talebimiz de 25 Mayıs’tan sonra sektöre giren rantçıların önünün kesilmesiydi. Geçen süre içerisinde yeterince rantçı girdi.  Şimdi de bunun önünü kestiler.  8 ay sonra alınmış geç bir karar. Piyasa şişti şu anda. Eskiden günde diyelim ki; 15 kişi geliyordu ‘kayıt olalım mı, veya araba alalım mı’ diye. Şimdi gelmiyor. Demek ki, piyasanın ihtiyacı bitti. Bu saatten sonra servis arabası alsam da, plaka alsam da, plaka para etmez zaten.Tek söyleyeceğim geç alınmış bir karar. Bizim beklentimiz 25 Mayıs’tan itibaren sektörün ehli olmayıp da tamamen rant amaçlı sektöre girenlerin engellenmesiydi. Ama eski üye ama yeni girenlerin hiçbirinin böyle bir haktan yararlanmasını istemiyoruz.  Eskiden arabası olup ta bir tane arabası var, parası var, iki araba daha aldı. Bunun o yeni başlayan  rantçıdan hiçbir farkı yok ki” dedi.


Başkan Kadir Topbaş, bizzat bana “Kadir abine güven, gerisini merak etme sen” dedi. 

İstanbul’da plaka tahdidin uygulanmasına yönelik umutlarını hiç kaybetmediklerini, tahdide yönelik Türkiye’nin bir numarası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  ve İstanbul’un bir numarası Sayın Topbaş’ın söz verdiğini hatırlatan Başkan Öztürk,  “Biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Bizim işimiz olacak. Bize Sayın Cumhurbaşkanı söz vermiş, Sayın Belediye Başkanı söz vermiş, ama 3 gün sonra ama 5 gün sonra olacak bu. Bizim hiç öyle karamsarlığa kapılma gibi, bir şeyimiz yok.  Biri Türkiye’nin bir numarası, diğeri İstanbul’un bir numarası. Bizim artık o vermiş bu vermiyormuş, benim onlarla işim yok. Birkaç tane sosyal medyadaki şarlatan benim ölçüm değil. Ben kimlerden söz aldığımı çok iyi biliyorum. 1 Kasım seçimleri öncesinde Bayrampaşa’da bir okul açılışında bana bizzat Sayın Kadir Topbaş; “Kadir Abi’ne güven, gerisini merak etme sen. Bizim sözümüz yerde kalmaz” dedi. Ben daha bu lafın üstüne sokağa çıkar mıyım. Esnafa sözün birini 25 Mayıs’ta Türkiye’nin bir numarası Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi, aynı salonda yine Büyükşehir Belediye Başkanımız olayı teyit etti.  Ben bu saatten sonra milletin gazı ile iş yapmam zaten. Bana söz veren ikisi de bulunduğu noktanın bir numarası. Gerisi hiç önemli  değil” diye konuştu.

Yorumlar (2)
Cıhan Turhan 8 yıl önce
Madem plaka tahdidi verilmeyecekse açıklama yaparak piyasa araba doldu bu nedenle araç sahipleri olarak zarar etmeye başladık.
yavuz kılıç 8 yıl önce
Seneye odaya başkan adayıyım kadıköy imam hatip başkan çıkarıyorr hz.yavuz
banner117
15
açık
banner159