banner69

Malatya’da 16 noktaya tanıtım gezisi

banner113

“Malatya Geziyor” projesi kapsamında üstü açık otobüsle şehiriçi tarihi mekân gezileri devam ediyor.

banner114
GÜNDEM 06.07.2017, 19:03 06.07.2017, 19:12 Taşıma Dünyası
Malatya’da 16 noktaya tanıtım gezisi

Malatya büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı proje kapsamında tarihi mekân, kümbet ve türbeler rehber eşliğinde gezilerek katılımcılara bilgiler veriliyor. 


Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de destek verdiği ‘Malatya Geziyor’ projesi ile ilgili bilgi veren MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, halkı tarihiyle buluşturmak için başlattıkları gezi programının üç ay süreceğini belirterek açıklamasını şu ifadelerle devam ettirdi:

“Her Pazar ve Çarşamba günleri düzenlediğimiz tarihi mekân gezilerini günde iki defa yapıyoruz. İlk seferimizi saat 10 00’da, ikinci seferi de14 00’da gerçekleştiriyoruz. Ücretsiz tertiplediğimiz seferlere katılabilmek için Çağrı Merkezimizin 0422 502 2 502 numaralı telefonunu arayarak rezervasyon yaptırmak gerekiyor. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatıyla başlattığımız proje kapsamında Malatya Müzesi’nden başlayarak Aslantepe Açıkhava Müzesi ve Battalgazi ilçesinin sınırları içerisinde bulunan toplam 16 noktayı rehber eşliğinde gezdiriyoruz. Amacımız halkımızın geçmişiyle sağlam bağ kurmaları, yeni neslin geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi için geçmişten ilham almalarını sağlamaktır. Kendi milli ve manevi değerlerimize sırtımızı dönerek iyi bir gelecek inşa edemeyiz. İşte bu duygularla başlattığımız
‘Malatya Geziyor’ projesine tüm halkımızın katılımını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Coşkulu geçen gezinin ikinci gününde üstü açık gezi aracına büyük bir katılım oldu. Yurt dışından ve yurtiçinden Malatya’ya tatile gelenlerin yoğunlukta olduğu katılımcılara gezi esnasında ikramlar ve gezilen yerleri tanıtan broşür dağıtıldı. 




Katılımcılar Geziden Memnun

Geziden memnun olduklarını ifade eden katılımcılar, programı düşünen, organize eden ve emek verenlere teşekkür etti. 
Almanya’dan on kişilik ailesiyle Malatya’ya tatile geldiğini söyleyen Fadime Yapıcı, gezi organizasyonunun afişlerini görerek verilen numarayı aradığını ve rezervasyon yaptırdığını söyledi. Yapıcı, memnuniyetini şu ifadelerle belirtti: “Biz gurbetçiler, gurbette yabancı, memlekette Almancı muamelesi görüyoruz. Bundan dolayı da özlemle geldiğimiz memleketimizde gerekli sıcaklığı bulamıyoruz ve çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi yeterince anlatamıyoruz. Ancak bu gezide yıllardır çocuklarımıza anlatamadığımız birçok noktayı gösterme ve anlatma fırsatı yakaladık. İnanın bir sonraki yıla çocuklarımızı memleketimize daha rahat getirtebileceğiz. Şimdiye kadar memlekete getirtmekte sıkıntı yaşıyorduk, gelmek istemiyorlardı. Sadece bu yönüyle bakılsa bile çok faydalı bir gezi programı düzenlediğinizi söyleyebilirim. Allah düzenleyenlerden razı olsun. Çocuklarımıza tarihimizi, geçmişimizi bir nebze olsun tanıtabildik”

Denizli’den evli olduğunu söyleyen eğitimci Handan Sarıcı Acar ise öğretmen eşi ile Malatya’ya ailesini ziyarete geldiklerini ve ‘Malatya Geziyor’ programını billboardlardaki afişlerde gördüğünü ve arayarak rezervasyon yaptırdığını söyledi. Katıldığı gezi programı sayesinde eşine Malatya’nın tarihi bölgelerini tanıtma fırsatı bulduğunu belirterek Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a böyle bir proje başlattığı için teşekkür etti.
Özel bir anaokulundan katılan öğretmenler, gezdirdikleri minik öğrencilere gezdikleri yerlerle ilgili yer yer kısa bilgiler vererek ve sorular sorarak tarihi bilgileri hafızalarına kazımaya çalıştılar. Anaokulu öğretmenleri de herkes gibi düzenlenen programın, kendileri ve öğrencileri üzerinde olumlu etkiler bıraktığını ve tarihi hafızalarını tazelediğini belirtti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159