banner69

Pendik YHT'e hazır

banner113

11 Temmuz’da açılması beklenen İstanbul-Ankara hızlı tren hattının en son durağı olan Pendik İstasyonu’nda incelemeler yaptık.

banner114
GÜNDEM 04.07.2014, 14:09 04.07.2014, 16:04 Ekrem Özcan
Pendik YHT'e hazır
Taşıma Dünyası Pendik İstasyonu’nda

11 Temmuz’da açılması beklenen İstanbul-Ankara hızlı tren hattının en son durağı olan Pendik İstasyonu’nda incelemeler yaptık. Hazırlıkların son aşamaya geldiği Pendik İstasyonu’nda yolcuların trenden indikten sonra Avrupa yakasına ve tabii şehirden de trene nasıl ulaşacaklarını da araştırdık.

Hızlı tren sonrası ulaşım imkanı

Tarihi Pendik İstasyonu’nun aslına uygun olarak restore edildiğini gördük. Bu doğrusu bizleri de mutlu etti. İstasyonu içeriden de fotoğrafladık. Bilet gişesi ve bekleme salonu yeni yolcularını bekliyor.

Gar Taksi

İstasyonun hemen yanında bulunan Gar Taksi durağındaki görevlilerle de konuştuk. Onlar da heyecanla 11 Temmuz’u bekliyorlar. Durakta şimdilik 10 taksi olarak hizmet verdiklerini belirten durak yöneticileri, belediyeden taksilerin daha iyi hizmet verebilmesi için taksi durağının hemen arkasında bulunan çöp konteynırlarının kaldırılarak yanaşma cebinin genişletilmesini istiyor. Durak görevlileri, istasyon açıldıktan sonra 20 taksi olarak hizmet vereceklerini, acil durumlarda çevrede bulunan duraklardan da destek isteyeceklerini belirttiler.

Ankara’dan İstanbul’a hızlı trenle gelen bir yolcu taksi ile Kartal Metrosu’na ulaşmak istediğinde 13 TL gibi bir ücret ödemek zorunda. Bunun için ayıracağı zaman 10 dakika. Kartal Metrosu ile de 30-40 dakika arasında Marmaray İstasyonu’nun bulunduğu Ayrılıkçeşme istasyonuna ulaşabiliyor.

Eğer yolcu Kartal Metrosu değil de Ayrılıkçeşme İstasyonu’na direkt taksi ile gitmek istediğinde ödeyeceği ücret 51 TL; ancak çok daha fazla zaman ayırmak zorunda.

Otobüs durakları

Pendik İstasyonu’nun hemen yanında bulunan alt çarşıdan karşıya geçtiğinizde otobüs ve minibüs duraklarını göreceksiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alt çarşı çıkışında Marmaray’da olduğu gibi büyük bir otobüs indirme bindirme alanının yapımını sürdürüyor. Yolcular, Kartal Metrosu’na otobüsle de çok hızlı şekilde ulaşabilecek.

Minibüs garajı

Alt çarşının karşısındaki sokakta Pendik Outlent Center önünde ise yaklaşık 600 dolayında minibüsün hizmet verdiği bir garaj bulunuyor. Buradan Anadolu yakasının her bölgesine minibüsle ulaşım mevcut. Marmaray bağlantılı sefer yapıp yapmadıklarına yönelik sorumuza minibüsçüler, yolcuları Marmaray’a, yürüme mesafesinin 4 dakika olduğu bir noktaya taşıdıklarını belirttiler.

11 Temmuz sonrasında, hızlı tren hattı hizmete girdiğinde, otobüs ve miribüs aktarmaları ile çok zorlanmadan yolculuk yapılabilecek. Pendik’te herkes heyecanla hızlı tren hattının açılışını bekliyor.

Hızlı trenin son durağı Pendik İstasyonu’nda çalışmalar tamamlanınca, banliyo trenleri ile Marmaray’a ve oradan da Halkalı’ya kadar ulaşım imkanı doğacak. Ancak bunun için 2015 yılını beklemek gerekecek. Doğu Ekspresi seferlerinin son durağının ise Gebze olacağı belirtiliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159