banner69

Lojistikçiler UND iftarında buluştu

banner113

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) geleneksel İstanbul iftar yemeğinde Yılın Sürücüsü ve onur nişanları sahiplerini buldu. Yılın Sürücüsü Mars Lojistikten Ali Kömürcü oldu.

banner114
LOJİSTİK 20.06.2017, 17:01 20.06.2017, 17:21 Taşıma Dünyası
Lojistikçiler UND iftarında buluştu
İftar yemeği Renault Trucks sponsorluğunda 19 Haziran Pazartesi akşamı gerçekleştirildi. Kamu ve sektörden yaklaşık 1.000 kişinin buluştuğu iftar yemeğinde aynı zamanda “Yılın Sürücüsü” ve onur nişanları sahiplerini buldu. 

Müşteriye yakın olma stratejisinin ilk hamlesi 

Renault Trucks Genel Müdür Yardımcısı Ömer Bursalıoğlu iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Bir süredir ara vermiş olduğumuz UND organizasyonlarına bu vesileyle birlikte tekrar start vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz Bu işbirliği Renault Trucks’ın müşterilerine, lojistik sektörüne yakın olma stratejisinin yeni dönemdeki ilk hamlesi olacak. Bundan sonraki dönemde çok daha sık değişik etkinliklerde bir araya geleceğiz. Renault Trucks’ın gücünü ve ekonomisini en iyi şekilde yansıtmayı umuyoruz” dedi.  

Lojistik hizmet ihraç eden çok önemli bir sektördür 

Yemekte konuşan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’da birçok değişikliği içeren Taşıma Yönetmeliği’nde son aşamaya gelindiğini belirterek, “Kamu bu konuda çok duyarlı davranmaktadır. En önemlisi de kamu  mevzuat açısından yaşanan sorunların çözümüne yönelik ciddi bir irade ortaya koymuştur. Geçen yıl hizmet ihracatı gerçekleştiren 220 firmamız var. Toplam 60 milyar dolarlık hizmet ihracatında 14 milyar dolarlık kısmı ile ikinci sıraya yükselmiştir. Turizm sektöründen sonra Türkiye’de hizmet ihracatında en fazla döviz getiren sektör taşımacılıktır. Türkiye net gelir getiren, Türkiye’nin hem mal ihracatını taşırken, hem de hizmet ihraç eden çok önemli bir sektördür. Hizmet ihracatına yönelik 31 Temmuz’da başvurular bitiyor. Geçen sene başvurup bu sene başvurmayan 100’ün üzerinde arkadaşımız var. Ekonomi Bakanlığı ve kamu da hizmet ihracatının ve lojistiğin önemini çok iyi belirtmemiz gerekiyor.  Onun sayesinde Eximbank kredi var. Teşvikler alınıyor. Bu sektörün gelişimine de çok önemli katkılar sağlar. Bunun arkasından sivil toplum örgütleri ile geliştirebileceğimiz işbirlikleri bizim önümüzü açacak. Seyahat konaklama destekleri ile bu sektör maddi katkılar elde edecek.  Adalet Divanı’nda bir davamız görülüyor. Bu çok önemli bir davadır. İkinci davamız yolda, Avusturya’yı dava ediyoruz. Oda Avrupa Adalet Divanı’na gelecek. Biz her zaman şunu savunuyoruz; Bize haksızlık yapmayın, kendinize ne hak tanıyorsunuz, bize de bunu sağlayın. Rekabetin her şartında varız. Kayırmacılıkla, korumacılıkla, çelme atmakla baş edemeyiz” dedi. 

Biz zenginlik taşıyoruz, refah taşıyoruz

Türkiye’nin rekabette öne çıkmasına lojistik sektörünün çok önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Nuhoğlu, “ Biz 43 senedir bir şeye inandık. Bu sektör olmazsa, hem yurtiçinde taşımacılığın hem yurtdışında taşımacılığın olmazsa olmazı açıkçası rekabette Türkiye’nin çok daha alt ülkelerin seviyesine inmesine neden olur. Biz zenginlik taşıyoruz, refah taşıyoruz. Biz ülkeler arasında dengeyi sağlıyoruz. Hepsinden önemlisi ülkenin refahını taşıyoruz. Yurtdışından getirdiğimiz mallarla Türkiye’de rekabetçiliğin önüne açıyoruz. Önemli olan hep aynı amaca koşabilmek, hep aynı amaca koyabilmektir. Önemli olan aynı amaçta uzlaşabilmektir. En önemlisi de uzlaştığın noktada en sonuna kadar sağlam adımla gidebilmektir” dedi.

Daha sonra iftar yemeğinde Yılın Sürücüsü ödülü dahil 36 sürücüye onur nişanları sunuldu. 


Yılın sürücüsü ödülü

Mars Lojistik: Ali Kömürcü 
Onur nişanı olan sürücüler 

Hilal Trans Taşımacılık Nak.: Hasan Fidan, Bayram Göktaş, İbrahim Çelik, Yıldırım Bahça, 
Hitit Global Lojistik: Şemsettin Tuncay, 

Mars Lojistik: Ali İlhan, Atila Bilik, Aydemir Polat, Bilal Kaya, Celil Varım, Durmuş Peközlüler, Erbil Örnek, Ertan Ekici, Hacı Kısacık, Hikmet Birkan, Hüseyin Tukur, İrfan Tok, Mehmet Hakkı Özdoğan, Mithat Bürklü, Mustafa Koç, Mustafa Şen, Ömer Yılmazcan, Şafak Filiz, Temel Özdemir, Vecdi Mazlum, Yahya Serbest,

Omsan Lojistik: Ahmet Demir, Hakan Koparan, İbrahim Derdiyok, Mehmet Apak, Ramiz Pehlivanoğlu, 

Pay Nakliyat: İsmail Yılmaz

VIP Uluslararası Taş. Ve Dış Tic: Erol Yılmaz, Murat Çakmak, Tevfik Gülsün 









Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159