banner69

Renault Trucks Türkiye ürün gamını da, hedeflerini de büyütüyor

banner113

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, “Renault Trucks her zamankinden daha güçlü. Her zamankinden daha fazla adanmış durumda. Genişleyen ürün gamı, güçlenen ekibimiz, genişletilmiş satış sonrası hizmet paketleri ve genişleyen bayi ağı ile her zamankinden daha güçlü olarak pazardayız” dedi.

banner114
LOJİSTİK 19.07.2017, 18:12 20.07.2017, 15:20 Taşıma Dünyası
Renault Trucks Türkiye ürün gamını da, hedeflerini de büyütüyor

Sebastien Delepine, Türkiye pazarına yönelik büyük hedefler içinde oldukları belirterek, “ Lojistik ve inşaat sektöründe çok güçlü ve en uygun, en hızlı çözümleri müşteriye sunmak, müşteri ve hizmet odaklı, ülkenin her tarafına yayılmış işine tutku ile yapan bağlı bayi ağı ile iş ortaklığı kuruyor olmak, 2020 senesinde Türkiye’de her alanda Avrupalı markalar arasında ilk üç arasında bulunmak,  marka bilinirliğinde, marka takdirinde ilk üçte bulunmak, müşteri hizmetleri kalitesinde ilk üçte yer almak” dedi.


Renault Trucks Türkiye, 2017 pazar verilerini, 2018 beklentilerini ve 2020 hedeflerini düzenlediği toplantı ile paylaştı. Toplantıya Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Serkan Karataban, Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Mali ve İdari İşler Direktörü İpek Puntar, İnsan Kaynakları Müdürü Burcu Sarıgül ve Bayi Ağı Geliştirme Direktörü Özgür Fırat katıldı. 

Türkiye yollarında 15 bin Renault Trucks var 

Renault Trucks Türkiye’nin başında olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Sebastien Delepine, “Çünkü Türkiye yollarında 15 bin Renault Trucks aracımız hizmet veriyor. Hergün 15 bin adet sürücü yola çıkarken işlerini aksaksız yapabilmek için bize güveniyor, Benim hergün işe giderken motivasyonum da bu” dedi.  

Renault Trucks değerleri 

“Renault Trucks’ta inandığımız bazı değerler var” diyen Sebastien Delepine sözlerine şu şekilde devam etti:  “Bunlar Sağlamlık, müşteri yakınlığı ve adanmışlık. Sadece pazarlama departmanının yazmış olduğu süslü kelimeler değil, bizim DNA’mıza işlenmiş olan değer yargıları.  Renault Trucks her zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha fazla adanmış durumda, genişletiliş ürün gamı, genişletilmiş satış sonrası hizmet paketleri ve genişleyen bayi ağı ile her zamankinden daha güçlü olarak pazardayız” dedi.

Türkiye pazarında büyük hedefler 

Türkiye pazarı için çok büyük hedefleri bulunduğunu belirten Delepine, “Lojistik ve inşaat sektöründe çok güçlü olmak, müşteriye yakın olup en uygun ve hızlı çözümleri sunmak, müşteri ve hizmet odaklı, ülkenin her tarafına yayılmış  işine tutku ile bağlı bayi ağı ile iş ortaklığı kuruyor olmak istiyoruz. 2020 vizyonumuz; Türkiye’de her alanda Avrupalı markalar arasında ilk üç arasında bulunmak,  marka bilinirliğinde, marka takdirinde ilk üçte bulunmak, müşteri hizmetleri kalitesinde ilk üçte yer almak” dedi. 

Güçlü bir ekibimiz var, sonuçlara odaklandık 

Müşteri memnuniyetine odaklanmaya büyük önem verdiklerini belirten Delepine, “Bizim işimizde galibi belirleyen tek jüri müşteri. Bizim için en önemli olan sonuç, bizi başarıya götürecek unsur müşteri memnuniyeti, Stratejilerimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için çok güçlü ve tutkulu bir ekibe ihtiyacımız var. Bugün bu tutkuyla çalışacak gelmiş geçmiş en güçlü ekip var. İyi ve güçlü bir ekibimiz oldu. Hep birlikte ileriye bakıyoruz. Sonuçlara odaklanmış durumdayız” dedi.




800 kişiye eğitim 

Tam entegre eğitim tesisine sahip birkaç markadan biri olduklarına da değinen Sebastien Delepine, “Bu tesisimizde  bu sene içerisinde 800 kişiyi eğitmiş olacağız. Bu bizim için önemli olduğu kadar, bayi teşkilatımız içinde önemli. Onlarda bunu talep ediyor bizden. Bizde aynı kulvarda koşuyor olmaktan mutluyuz” diye konuştu.


Neden Avustralya’dan Türkiye’ye 

Bazı arkadaşlarının daha büyük çekici ve kamyon pazarına sahip Avustralya’da görev yaparken neden Türkiye’ye gelmeyi tercih ettiğine yönelik sorular yönelttiğini açıklayan Sebastien Delepine, “ Son 12 aylık dönemde Türkiye’deki pazar ciddi derece de küçüldü. Ama biz Renault Trucks olarak burada uzun vadeli olarak bulunuyoruz. Türkiye pazarında iniş ve çıkışlardan haberdarız. Biz önümüzdeki sene kendi şirketimizin 20’inci senesini kutluyor olacağız. Ortalama pazara baktığımızda 16 ton ve üzeri 28-30 bin adetlik bir pazar var. 16-17 bin adetlik kısmını çekiciler, kalan kısım olan 13 bini de kamyonlar oluşturuyor. Toplam pazara baktığımızda ciddi bir düşüş var. Büyük bir kısmı çekici tarafında. Ancak tabi Türkiye’de devam eden altyapı projelerinden kaynaklı inşaat segmenti geçtiğimiz senenin üzerinde seyrediyor. Bu da pazarın yapısında da değişiklik olduğunu gösteriyor” dedi. 


2 milyar Euro yatırımla tüm ürün gamı yenilendi 

Renault Trucks ürün gamının 2 milyar Euro yatırım ile baştan aşağı yenilendiğini de vurgulayan Delephine, “Çok büyük hedefimiz var. Her konuda ilk üçte olmak. Bu hedefe ulaşmada en büyük güvencemiz. Mükemmel bir ürün yelpazesine sahip olmamız. Son üç sene içerisinde Renault Trucks’ın bütün ürün gamı baştan aşağı yenilendi. Bu 2 milyar Euro yatırım anlamına da geliyor. Yenilenen ürün gamımızla birlikte mükemmel denebilecek kaliteli ürün gamına ulaştık. Bu son 3 sene içerisinde müşterilerden, bayilerimizden ve servislerden aldığımız geri dönüşlerle de yüzde yüz kanıtlandı” dedi.  

Türkiye’deki ürün gamımız genişliyor 

“Stratejimizin ilk parçası Türkiye’ye getirmiş olduğumuz ürün gamını genişletmek” diyen Delephine, “Distribüsyon gamı ile yeniden pazara giriyoruz. Çekici tarafındaki seçeneklerimizi de artırıyoruz. Tabi ki, inşat sektörüne tekrar iki farklı ürün gamı ile giriyoruz. Çekici segmenti için pilot ürünümüz T Gamı, zaten üç senedir yollarda dolaşıyor. T Gamındaki ürün seçeneklerimizi yüksek kabin 520 beygir versiyon ile genişleteceğiz. İki temel versiyonumuz burada T460 ve yüksek kabin T520 modellerimiz olacak. Bunlar uluslar arası ve ulusal  nakliye tarafında her türlü ihtiyacı değişik versiyonlarıyla kapsama alanına alacak. Bir diğer önemli seçeneğimiz çekici tarafı için D White bu araç, birçok ihtiyacı karşılayacak esnekliğe sahip. Özellikle her türlü yurt içi nakliye de alt versiyonları ile her ihtiyaca hitap edebilecek bir araç. Bizim tabi tüm çekicilerimiz Türkiye’de uzun yıllardır en iyi yakıt tüketimine sahip olan ürün olarak bilinir. Şu anda en düşük yakıt tüketimi bunun da tetiklediği toplam sahip olma kavramları üzerinde iddialıyız. İnşaat sektörü büyüme trendinde. Bizde varlığımızı güçlendirmek istiyoruz. Kerax ürünümüzü hatırlayanlar olacaktır. İnşaat sektörünün en önemli oyuncusu K ürün gamımız. Bugün pazardaki 50 ton teknik kapasiteye sahip olan en güçlü inşaat kamyonlarından birisi belki bir tanesi.  Bazı kanaat lideri müşterilerimizi Marakeş’e götürdük. Orada bu araçları test etme imkanı buldular. Hakikaten bize çok olumlu geri dönüşler yaptılar. İnşaat grubunu tamamlayıcı birde C ürün gamımız var. Bu daha hafif inşaat gereksinimlerde daha yüksek kapasitelerde örneğin mikser kamyonu gibi C ürün gamını pazara sunuyoruz. Bazılarınız distribüsyon grubunda Midlum ürünümüzü hatırlayacaktır. O segmente de D ürün gamımız ile giriyoruz. Bu hedefimize ulaşmadaki temel direk olan ürün gamı çok geniş. Son birkaç senedir sadece çekici ürün grubuna odaklı stratejiden şu anda pazarın her alanına hitap eden bir ürün
gamına hitap eden stratejiye geçiş yapıyoruz” dedi.

Satış sonrası hizmet ve finansman paketleri 

Pazara iyi bir ürün sunmanın yanı sıra satış sonrası hizmet ve finansman paketleri ile de müşterilere destek vereceklerini belirten Delephine, “ İyi bir ürüne sahip olmak önemli ama artık müşteri toplam sahip olma maliyetine, hizmete bakıyorlar. Bu yüzden pazara birçok farklı satış sonrası hizmet sunar hale geldik. Merkezimiz tarafından verilen ulusal olarak tüm Türkiye’de geçerli olacak tam servis bakım paketlerimizi de müşterimize sunuyor olacağız. Avrupa’da da geçerli olan paketler de sunuyoruz. Burada temel fikir müşteriye huzurlu bir çalışma ortamı sunabilmek. Beklenmedik bir masraf olmamasını sağlamak ve araçların satış sonrası tarafındaki kontrolünü, yönetimini bizim tarafımızdan sunabilmek. Burada ana amaç müşterinin sadece kendi işine odaklanmasını sağlamak ve bizde kamyonları ile ilgili gereken dört dörtlük hizmeti sunuyor olmak. Hizmet paketleri standart değil. Her müşteri için ihtiyacına göre farklı bir satış sonrası hizmet paketi sunabiliyoruz. Pazarda bir başka temel direklerden birisi de finansal hizmetler. Bizde Renault Trucks Finansman ile müşterimize sunduğumuz ürünler var.  Dövize endeksli krediler, leasing, operasyonel kiralama gibi hizmetleri sunuyoruz. Son 6 aydır ürün gamını genişletmek,  ekibi güçlendirmek, müşteriye satış sonrası hizmet paketlerini sunabilmek, finans paketlerini sunabilmek gibi çeşitli hazırlıklarla uğraştık. Biz insandan insana iş yapan bir sektördeyiz. İnsanlar arasında güven bu sektörde başarının anahtarlarından bir tanesi” dedi. 

Koçaslanlar İstanbul’da, Özmutlubaş İzmir ve Denizli’de 

Türkiye genelinde müşterilerine 16 noktada hizmet sunduklarını belirten Delepine, Koçaslanlar Grubu ve Özmutlubaş Grubu ile yeni işbirlikleri hakkında bilgiler verdi: Belirlediğiniz Stratejilerin tamamını pazara sunabilmek, müşteriye ulaşabilmek için güçlü ve adanmış bir bayi ağına ihtiyaç var. Bugün itibariyle 16 noktada güçlü bir şekilde hizmet veriyoruz. Bu noktalarda bazı iş ortaklarımız 20 yıldan uzun süredir bizle birlikteler. Bugün burada bayi teşkilatımızın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili attığımız önemli imzalardan bahsetmek istiyoruz. 20 yılı aşkın süredir İzmit ve Bursa’da bizimle işbirliği yapan Koçaslanlar Grubu ile İstanbul’da işbirliği yapmak üzere yeni bir sözleşme imzalamaktan mutluluk duyuyorum. Koçaslanlar hep işini büyüterek bugünlere geldi. Gerçekten müşterisine odaklı bir şirket. Bizim sahip olduğumuz aile değerleri ile yüzde yüz uyumlu bir şirket. İzmir ve Denizli bölgesinde bu iki bölgede de Özmutlubaş Grubu’nun Renault Trucks’ın yeni iş ortağı olduğunu açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. Özmutlubaş Grubu da müşteri hizmeti sektöründe büyüyerek bugünlere gelmiş ve firmanın ikinci kuşağı iş başında. Temel işleri sadece müşteri memnuniyeti yaratmak olan bir şirket. Özmutlubaş Grubu da bizimle aynı değerleri taşıdığı için işbirliğine gittik. Bayi geliştirme devamlı yaşayan bir iş. ‘Tamam olduk’ diyemeyeceğimiz bir iş. 2020 yılında 16 adetten çok daha fazla hizmet noktası olacak. Şu anda da zaten boş görünen bölgelerde daha gelişmemiz gereken bölgelerde bir takım çalışmalarımız hatta görüşmelerimiz devam ediyor.”  

“Bu pazar seviyesi diptir diye umuyoruz”

2017’deki pazar seviyesinin tarihin en kötüsü olmadığına dikkat çeken Delepine, bu seviyenin fırsatlar da sunabileceğini söyledi: “Tarihin en kötü pazarı değil. Daha kötüleri olmuştu. Evet bu yıl en zorlu pazar koşullarından birini yaşıyoruz. Ama tarihe bakacak olursak, Türkiye’deki pazarda hep yüksek inişler, çıkışlar olduğunu görüyoruz. Bugün ki, pazar seviyesi için bu diptir diye umuyorum. Ama burası 80 milyon insanın yaşadığı son derece dinamik bir ülke. İnşaat alanında dev projeler var. Türkiye pazarının gerçek ihtiyacının 30 binler olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Umarız ki bu seviyelere gelir. Ama bu zor dönemlerde müşterinin yanında olmakta önemli. Yaptıklarınızı bu zor koşullarda kurgulamak ve adapte etmek önemli. Dolayısıyla  bu seviyeler bir fırsat çünkü bizi her alanda daha iyi olmaya zorluyor. Ama pazar biraz daha iyi olsa hoşumuza giderdi.”  

İnşaat ve yol tipi kamyon segmentinde güçlenmemiz gerekiyor 

Çekici segmentinde ilk üç içinde olduklarına değinen Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, “Çekici segmentindeki bu pozisyonumuzu yeni ürün gamı ile daha da güçlendirmek ve ileriye taşımak hedeflerimizden bir tanesi. Ancak aynı zamanda inşaat segmentinde yol tipi kamyon segmentinde güçlenmemiz gerekiyor. Hedefimiz bu. Çekici segmenti pazarın büyük kısmıydı bu seneye dek ve biz Avrupalı markalar arasında ilk üçteydik” dedi.  


Yılın ilk yarısına göre müşterinin yatırım isteğinde ciddi fark var

Yılın geri kalanına yönelik daha çok umutlu olduklarını da söyleyen Delepine, “ Yılın geri kalanı açısından görüşülen ve pazarlığa başlanan işler konusunda senenin ilk yarısına göre ciddi farklılık var pazarda. Dolayısıyla yatırım planlayan, müşteri sayısının daha yukarda olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Çekici segmentinde bir gelişme olacağını görüyoruz. Bir hareketlilik var.  Biz kendi performansımıza bakarsak, ilk çeyrek ile ikinci çeyrek arasında çok ciddi far var. Hakikaten çok yüksek açı ile yukarı çevirdik grafiği. Üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde senenin  aynı ivme ile devam edeceğimizi  düşünüyoruz. 2017’nin ikinci yarısının 2016 ile hemen hemen aynı seviyelerde olabileceğini tahmin ediyoruz, öngörüyoruz. 201’in de bu senenin ikinci yarısından daha iyi olacağını ve bu ivmenin devam edeceğini öngörüyoruz çünkü birçok sebepten firmalar yatırımlarını ertelemişti o ertelenen yatırımların yavaş yavaş gündeme geldiğini gözlemleyebiliriz” dedi.

İkinci elde projelerimiz olacak 

İkinci el araçların yönetimine yönelik bir yapı oluşturma düşünceniz var mı ? sorusuna Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine’nin cevabı; Toplam sahip olma maliyetinden bahsettiğimiz zaman ikinci el onun içinde ayrı bir önem taşıyor. Aynı zamanda tamamıyla yenilenmiş bir ürünü piyasa sunarken, ikinci el ürünlerin nerelere gelebileceği bizim için önemli. Bu konuda bayi teşkilatımız ile çalışıyoruz. Öncelik topyekun bayi teşkilatI ile ikinci el satışı kapasitesini yukarı çekecek projeleri devreye sokmak. Tabiî ki kendi ürünlerimizin ikinci el değerlerinin mümkün olan en üst seviyelerde konumlanmasını sağlamak bu tüm teşkilatımızla birlikte yapacağımız konular da çalışıyoruz” şeklinde oldu.  

Satılan araçların yüzde 40 finanse ediliyor 

Grup finansman şirketi tarafından satılan araçların yüzde 40’ın finanse edildiğine dikkat çeken Delepine, “Finansal ürünlerimizi çeşitlendirmek için de bir takım çalışmalarımız olacak” dedi. 






Renault Trucks-Volvo ayrılığı 

Renault Trucks-Volvo ayrılığına yönelik soruya Genel Müdür Delepine’nin cevabı; yaklaşık 2.5 sene öncesinde grubun CEO’su değişti. O zamana dek bölgeleri ayırıp çok markalı olarak yürümekti. Türkiye’de bu stratejinin parçası ile diğer pazarlar gibi tek bir organizasyon çatısı altında iki markayı yürütmeye yönelme oldu. Ancak son iki yıllık süre de en azından Türkiye pazarından bakıldığı zaman çok da geçerli bir strateji olmadığını gördük. Sonrasında yeni CEO geldi. Her bir bölgede her markanın birbirinden farklı kendi marka stratejilerini yönetme kararı aldı. Tabi ki aynı grubun parçasıyız. Bunun parçası olmanın birçok avantajı var bizim için. Ancak şu an itibariyle avantajların ötesinde ilgili pazarda kendi satış ve pazarlama stratejilerini oluşturma ve yönetme stratejileri var. Grup Türkiye de aynı olmakla birlikte iki markayı ayrı şekilde yönetme kararı aldı. Renault Trucks açısından baktığınızda Türkiye en önemli pazarlardan beklide birincisi.  15 bin aracımız yollarda dolaşıyor.  Ve bizim seçtiğimiz strateji kendi şirketimizle varlığımızı sürdürme yönünde oldu. Bayi teşkilatını özel partnerlerle yürütme yönünde çalışma oldu. Türkiye genelinde bazı bayilerimiz her iki markaya da hizmet verebiliyor.  Önümüzdeki günlerde devam etmesinin faydalı olduğu noktalar çift markaya hizmet verilecek, olmadığı noktada ayrılmalar olacak” dedi.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159