banner69

UND Avrupa'da engelleri aşıyor

banner113

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, iftar yemeğinde seslendi: Macaristan, Romanya engelini aştık... Sırada Yunanistan ve Bulgaristan var.

banner114
LOJİSTİK 28.05.2018, 10:49 28.05.2018, 11:05 Taşıma Dünyası
UND Avrupa'da engelleri aşıyor

Uzun hukuk mücadeleleri sonucunda Macaristan’ın aldığı 400 Euro’luk geçiş ücreti kaldırıldı. Bu senelik 10 milyon Euro’luk katkı sağladı. Ardından Romanya’nın 186 Euro’luk ücreti kaldırıldı. Şimdi 100 Euro ödediğimiz Bulgaristan ve 86 Euro ödediğimiz Yunanistan’ın geçiş paralarını kaldırmak var.


Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 44’üncü geleneksel iftar yemeği, çok geniş bir katılımda gerçekleştirildi. Renault Trucks’ın sponsor olduğu iftar yemeğinde IRU Yılın Sürücü ödülleri ve
Tepe Yöneticileri Ödülleri verildi. 

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, son beş yıldır Türkiye’nin birçok sorun yaşadığına dikkat çekerek, “Erken seçimle birlikte, önümüzdeki 5 yılın gündemi sadece ekonomi olacak. Bu da herkesin daha güzel şeyler yapması demektir” dedi. 

Hizmet İhracatçıları Birliği 
UND üyeleri ile mutlu olduğu bir haberi de paylaşmak istediğini belirten Çetin Nuhoğlu, “Uzun yıllardır uğraştığımız Türkiye İhracatçılar Meclisi altında, Hizmet İhracatçıları Birliği nihayet kuruldu. 500 büyük hizmet ihracatçısının içinde 200 tanesi lojistik sektöründen. 200 hizmet ihracatçısının içinde 60 da nakliyeci arkadaşım var. Artık ihtiyacımız olan destekler açısından çok daha yakın, çok daha beraber çalışabileceğimiz bir ortam oluştu. Bu gelişme beni çok mutlu etti. 2017 yılında, turizm sektörünün 23 milyar dolarlık hizmet ihracat geliri varken lojistik hizmette 14 milyar dolarlık ihracat var. Turizmden sonra bu ülkeye en fazla döviz getiren sektör lojistiktir. Hedefimiz 2023 yılında bu rakamı 60 milyar dolara çıkartmaktır. Bu konuda Türkiye’nin çok ciddi bir şansı var. Türkiye’nin yaptığı çalışmaları lojistik olarak stratejik olarak sahip olduğu avantajlar doğal olarak zaten bunu sunuyor” dedi. 

400 Euro ödemeyeceğiz 
Yıllardır Türkiye’nin ihracatının önündeki engelleri kaldırabilmek için mücadele verdiklerini söyleyen Nuhoğlu, “Gümrük Birliği’nin kaldırılması malların serbestçe Avrupa’ya taşınması bize çok önemli bir avantaj sağladı. Türkiye’den alınan bir malın Almanya’ya İngiltere’ye taşınmasında bir Alman, Fransız veya Bulgar durumundayım. Onun ne hakkı varsa, benim de aynı hakkım var. Ama gelin görün ki, uygulamada enteresan bir şekilde karşımıza çıktılar. Kotalarda, geçiş paralarını dayattılar. Ben, rekabette, komşu ülkelerde 1000 Euro dezavantajlı olarak başlıyorum. Bunun haksız olduğunu defalarca anlattık ve konuştuk. 

Macaristan’ın yaklaşık 400 Euro aldığı geçiş parasını iki arkadaşımız mahkemeye verdi. UND olarak her desteği sağladık. Sonuçta bu davayı kazandık. Avrupa Adalet Divanı, geçiş parasının suç olduğuna karar verdi. 2018 Şubat ayında bu geçiş parası kalktı. Hemen ertesinde, 186 Euro Euro ödediğimiz Romanya’da da aynı sonuca ulaştık. Şimdi sırada Bulgaristan ve Yunanistan kaldı. Birine 100 Euro birine 86 Euro ödüyoruz. Avusturya ile ilk mahkemeye 31 Ocak’ta çıktık. Sene içinde bu da netleşecektir” dedi. ■

IRU Tepe Yöneticileri Ödülü
İmsan Tarım: Kerem İmrak, Bahar Uluslararası Nakliye: Mehmet Beşir Aslan, Erhanlar Lojistik: Sultan Turan, Ramko Uluslar arası Nakliye: Şahap Ramazan, Erhanlar Uluslararası Nakliye: Ayhan Turan, Aktrans Lojistik: Ferhat Aktoğ, Trans Nakliye: Ali Karakuzulu, Üçgen Lojistik: Atilla Arsal 

IRU Tepe Yöneticileri Özel Ödülü
Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Tepe Yöneticileri ödül töreni düzenlendi. Özel ödül alan tepe yöneticileri…
Şahin Nakliyat: Memik Hilmi Taner, VİP Lojistik: Vedat Tutu, Metin Akdurak AŞ: Metin Akdurak, Adria Uluslararası Nakliye: Mahiye Şamdancı, Natrans Lojistik: Habib Kilercik 


IRU Onur Nişanı kazanan TIR sürücüleri
Ekol Lojistik: Reşit Can, Taner Toprak, Nihat Pehlivanoğlu, Nedim Taşkın, Erhanlar Lojistik: Yaşar Akgün, Gökbil Lojistik: Duran Yalçınkaya, Gökbora Lojistik: Cemal Bodur, Rahim Öztürk, Halil İbrahim Tezcan, Göksu Lojistik: Erdinç Mutlu, Gülsen Lojistik: Fevzi Gül, Hitit Global Lojistik: Şemsettin Tunçay, Koşaroğlu Lojistik: Ahmet Küçükuzun, Logitrans Lojistik: Sergen Garip, Mars Lojistik: Fevzi Yavuz, Mehmet Erdil, İhsan Üçüncü, Cevat Mutlu, Ercan Uzun, Barsan Lojistik: Fedai Danacı, Transer Lojistik: Mehmet Akça, Cengiz Baş, Ulustrans Lojistik: Yaşar Bedir, UPİ Frigo Lojistik: Mahmut Elekçi, UPİ Trans Lojistik: Ahmet Karakaş, VİP Lojistik: İsa Baş, Metin Akdurak Lojistik: Mustafa Yorulmaz, Omsan Lojistik: Adil Güray, Seray Lojistik: Oktay Akar, Sertrans Lojistik: Coşkun Atalay, Trans 14: Ahmet Ünal, Sefer Kalaycıoğlu.


Yılın TIR Sürücüsü Barsan Lojistik’ten 
IRU ve UND tarafından organize edilen yarışmada Barsan Global Lojistik’ten Zeki İşbilir, “Yılın Sürücüsü” seçildi. İşbilir’e 2 bin 500 TL ödül verildi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159