16.09.2019, 10:40

Otobüsçüyü sevindiren gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Otogarı’nı devralma işlemlerinde sona geliniyor. Uzun süredir devam eden bu süreçte otobüs çıkışları da geçen hafta devralındı. 9 Eylül günü başlayan işlemlerin ardından otogar çıkış ücretlerinde uzun süredir beklenen adım da geldi. Otobüsçüye çok ciddi maliyet yükü getiren çıkış ücretleri, Belediyenin devralmasının ardından indirildi. Artık İstanbul Otogarı’ndan otobüsler 80 TL’ye çıkış yapabiliyor. Bu çok önemli bir adım. Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyoruz. 

Başkan, sektörle ortak kararlar almaya yönelik adımlar atacağını da 12 Eylül Perşembe günü yaptığı otogar ziyaretinde açıkladı. Başkanın bu ziyarette açıkladığı önemli bir kısım da var: “Bütün kiracılar bundan sonra ödemelerini İBB’ye yapacaklar. Muhatabınız artık İBB.” Burada anlaşılan belediye, tahsis sahiplerini değil, kiracıları muhatap alarak ilerleyecek. Otobüs çıkış ücretleri ile bir taraf sevinirken, tahsis belgesi sahipleri üzülecekler. Ama bu işe yatırım yaparken bunun süreli olduğunu ve geçici sahipleri olduklarını biliyorlardı. Şimdi bizim haklarımız var… itirazlarını belediyenin ne kadar dikkate alacağını göreceğiz. 

Geçen haftaki yazımda “sektör özgürlüğe adım adım koşuyor” demiştim, bu süreç bir süre sonra meslek örgütlerine de özgürlük getirecek ve meslek örgütleri de artık otobüsçünün gerçek sorunlarına çözüm üretmek için çaba gösterecekler ya da bir süre sonra tamamen sektörün temsilcisi konumunu yitirecekler. 

Otobüsçü yaşanan ağır koşullara rağmen umudunu yitirmesin, hizmetini en iyi ve güvenli şekilde verebilmek adına çabasını sürdürsün, sektörün daha güzel günleri yaşayacağını hep birlikte göreceğiz.

Geçen hafta sektörümüz adına büyük bir kayıp da yaşadık. Sektörümüzün duayen ismi Pamukkale Turizm’in Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cafer Bababalım hayata gözlerini yumdu. Sayın Sadık Cafer Bababalım’a

Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına ve Pamukkale Turizm çalışanlarına başsağlığı diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159