05.06.2017, 11:04

Sezon Ramazanla başlıyor

Otobüsçünün merak, heyecan ve özlemle beklediği sezon, bu yıl mübarek Ramazanla birlikte başlıyor. Bu hayırlı başlangıcın sektörümüze ve camiamıza hayırlı olmasını dilerim.

Nerede eski Ramazanlar, diye sorarız… Hatırlıyorum, benim çocukluğumda da özlemle anılırdı, biz de anıyoruz… Bizim çocuklarımızın yaşadıklarının iyiden iyiye özünü kaybettiğini söyleyenler var. İnanıyorum ki, çocuklarımız da çocuklarına aynı şekilde yakınacaktır.

Değişmeyen tek şey değişmenin kendisiyse, bunu böyle kabul etmemiz gerekir. Buna karşı da, madem değişmenin önüne geçemiyoruz, o zaman da biz değişmeliyiz, işimizi geliştirmeliyiz demeliyiz. Gelişme de bir nevi değişmedir aslında. 

Eskiden yollar düzgün değildi, araçlar yetkin değildi, firmalar her güzergaha sefer koyamıyordu… Ama artık Türkiye’nin bir ucundan diğerine, çapraz bile olsa giden bir otobüs muhakkak var. Yollarımız da Allaha şükür hem ikili hem de çok düzgün. Araçlarımız da öyle. Bir biz değişmedik.

Bize bir şey olmaz mantığı var ya, bizi bitiren o. Yıllardır direksiyon sallıyorum, bir şey olmadı, yine olmaz dediğiniz anda dünya tersine dönüverir alimallah. Geçen haftalarda yazmıştım, biz can taşıyoruz, sırtımızda 50 canın sorumluluğu var. Onun için diğerlerinden çok daha fazla dikkatli, titiz ve sorumluluğun bilincinde olmalıyız.

Umarım yaşananlar son olur da, yolcu taşımacılığı sektörü, kazasız belasız ulaştırır yolcularını gidecekleri yere.

Eğitim her şeydir. Başta firma sahipleri olmak üzere kaptanından bankoda bilet kesenine, mola yerinde yolcusunu karşılayanından servis sürücüsüne kadar herkes bu farkındalığı özümsemelidir.

Biz, sorumluluğumuzun bilincinde olursak yolcumuz da rahat ve huzurlu olur. Kaptan şoförün huzursuzluğu doğrudan onlara da yansıyacaktır. O tedirginlikle gözünü yola diken yolcu, firma sadakatini de unutacak, belki de bir daha aynı firmayı tercih etmeyecektir. Bir kişinin etkisi, domino taşı gibi bütün sektörü güdümü altına alabilir.

Zorlu geçen kışın arkasından sezonun yolcusu bol, kazası hiç yok, kazancı çok, yolları açık, dolu seferlerle gelmesini diliyorum. 

Mübarek Ramazan hepimize hayırlı olsun. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159