09.04.2019, 11:38

Şi̇rket Sabotajı

Amerika Birleşik Devletleri merkezi haber alma teşkilatı CIA bir kurumu, bir şirketi veya bir oluşumu sabote etmek için yapılması gerekenleri bir eğitim programında derleyip toparlamış. 
CIA kaynaklı belgeler 1944 yılına ait, ama sanki bugüne aitmiş gibi güncel. Demek ki bir şirketi sabote etme yöntemleri hiç değişmiyor. 
CIA kendi ajanlarına aşağıda listelenen yöntemleri öğretiyor. Bu eğitimi alan ajanlar sabote edilecek kurumlara çalışmaya başlayarak onların işleyişini sabote ediyor.

Aşağıdaki listeyi inceleyerek değerlendirirseniz, şirketinizi kimlerin sabote ettiğini belirleyebilirsiniz.  

• İşlerin hızlanması için pratik yollar kullanmak isteyenlere itiraz edin. Her şeyin kurallara harfiyen uygun yapılması için ısrar edin. 
• Söz aldığınız zaman konuşmalarınızı uzun tutun. Görüşlerinizi kendi geçmişinizden hikayeler anlatarak süsleyin. Hamaset yapmaktan kaçınmayın.
• Mümkün olduğu ölçüde işleri komitelerin yapmasını önerin. Komitelerin üye sayısının mutlaka 5 kişiden fazla olmasını sağlayın. 
• Toplantıların gündemiyle ilgisi olmayan konuları sıkça gündeme getirin. Bunların konuşulmasını sağlayın.
• Kavramların, kelimelerin “tam anlamlarını” tanımlamak gerektiğini talep edin ve bunlar üzerinde uzlaşma sağlamayı isteyin. Uzlaşma sağlanmadan ilerlemenin doğru olmayacağını savunun. 
• Bir önceki toplantıda karar alınmış konuların üzerinden geçilmesini ve bu karalardan katılımcıların emin olup olmadığını sorgulayın. 
• Bir konuyu çözmek için acele edenlere ileride karşı karşıya kalabilecekleri nahoş durumları hatırlatın ve dikkatli, tedbirli olmalarını tavsiye edin. 
• Alınan her kararın daha önce alınmış kararlarla uyumlu olup olmadığının endişesini dile getirin. Her kararın uygunluğunu tartışın.

Bunlar bir şirketin işleyişini sabote etmek için CIA üst yönetiminin kendi ajanlarından uymalarını istediği davranışlar. 

Sizin şirketinizde de benzer davranışları sergileyen ajanlar var mı? ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159