18.03.2019, 13:54

Yola çağıranlar ve yola gelenler

Tarih boyunca birileri bir şeylere kafa yorup daha iyi, daha güzel, daha doğru, daha yararlı işler yapmak, yapılanları da aynı doğrultuda düzenlemek ve yenilemek istemiş. 
Albert Einstein’in, “Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur” sözü, tam da bizim durumumuzu dile getiriyor. 

Son dönemde, dilimde tüy bitti, “İstanbul Otogarı”nın miadı dolmuştur, bir sürü eksiği var, yenisinin ulaşım sistemini de gözeterek daha uygun bir yere yapılması gerekir diye yazdım durdum. Birileri, onlar kendilerini iyi bilir, hep itiraz etti, beni ve bu düşünceyi küçümsedi. Yerel seçimlerin yapılmasına az bir zaman kala, Büyükşehir belediye başkan adaylarından biri, “İstanbul Otogarı’nı yıkıp, havaalanı yakınlarına yeni iki otogar yapacağız” deyince, o itirazcılar hemen bu düşünceyi savunmaya başladı.

Ben, “…yandan çarklı” dediğim zaman kızıyorlardı. Şimdi gösterdiler yüzlerini. Karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünün temel sorunlarından birisi dernek ve federasyonlarda otobüsçülerin yer almaması, hatta en önemlisi. Çünkü sektörün asıl sorunlarından uzak, sadece belledikleri birkaç konuyu, doğru mu yanlış mı diye sorgulamadan dile getiriyorlar. Papağanlar bile onlardan daha az konuşur… Yalansa yalan deyin.

Otobüsçünün sorunu siyasi değil, yapısal. Otobüsçünün sorununu yukarıya doğru ve anlaşılır bir şekilde aksettirmediğiniz zaman sonuç alamıyorsunuz. Bizim altyapıyla ilgili sorunlarımızı, o parti, bu başkan veya siyasi iktidara akılcı ve güçlü raporlar halinde anlatmamız gerekir. Ama bizim “…yandan çarklı” dediğim federasyon ve dernek yöneticilerimiz, toplantılara sadece el pençe divan durmak, “evet efendim, sepet efendim” demek için gidiyorlar.

Soruyorum size, hangi sorunumuzu çözüme kavuşturduk? Kamyoncular da dahil, kardeş sektörlerin hepsi belli haklarını aldı, ama biz hâlâ yerimizde sayıyoruz.

Nakliyeciler bile yakın köprülerden geçebiliyor, ama Türkiye’yi birbirine bağlayan şehirlerarası yolcu taşımacılığı otobüsleri hem yol hem zaman hem de yakıt harcayarak yolcu kaybetme pahasına en uzaktaki köprü geçişine mecbur bırakılıyor. Bir çözüm de buna gerekiyor. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159